Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 1

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (124)

misterz 

všechny recenze uživatele

Talentovaný pán Ripley (1999) sa mi zdal o dosť lepší ako toto prvé filmové spracovanie. Je to dosť o hercoch, a tí podľa môjho názoru boli v novšej verzii lepší a charizmatickejší. Aj keď tu hral Delon, žiadne terno nepredviedol. Dejová linka sa mi rovnako zdala viac prepracovanejšia a viac pútavejšia. Na druhú stranu ale aj tu sa nájde niekoľko zaujímavých momentov, ktoré občasné podriemkávanie narušili. Bavilo ma hlavne jadro príbehu - samotné plánovanie zločinu a jeho realizácia, všetko ostatné mi prišlo ako len nudná omáčka. Lepší priemer. 65/100 ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Karty rozložené na stole máš. Dohráls! Tvůj život teď patří mně. Spanilá plavba Alain Delona v plné síle. Z letního slunečního žáru v pravé poledne se vám lehce zatočí hlava, ztratíte svou rovnováhu a ochromeni vteřinou přímého jasu, dostanete úpal horečnatý. Libozvučný meandr zlatých zrnek a arché usídlení se v horních patrech společenského žebříčku lechtá mysl lačnou. Pohledné zlo se zaklínilo v kůži chtivé. Nastavuje se paprskům slunce zlatého chlapce. Nanovo. Předu, předu plán podlý. Zlotřilý, vypočítavý a intrikánský slídil, který žil v záskoku, rozkolísal jistotu mrtvého, v obleku žárlivé hamižnosti. Pobyt v iluzi zalitý nebeskou modří se pomalu krátí. Žhnoucí slunce pálí, derniéra imitace života se valí. Plážové křeslo už se kymácí pod úsměvy blahými vykutáleného lháře, který toužil být rozmazlován libidem suverénnosti. Alain Delon se plíží, číhá, tulí, neuhýbá pohledem, nedovolí vám vyvlíknout se z háčku rafinované úkladnosti a vy nehodláte jen tak dobrovolně odtrhnout oči z područí smyslného, sladce uhrančivého hezounství, potřísněného přednostní vychytralostí. Úspěch zločinu je třeba oslavit. Není možné se skrýt před sluncem. Není možné se jím unavit. Není možné nalézt kout stinný. Jsem nepolapitelný. Byl to téměř dokonalý čin, nebýt jedné malé vratké chybičky. Alain Delon známý-neznámý, ďábelsky váš. Zajímavý komentář: Gilmour93 ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní kriminální drama, kde ústředním motivem je spalující závist, která spolu s absencí morálních zábran vede k likvidaci toho úspěšnějšího a snaze pachatele vydávat se za zavražděnou oběť zločinu. Spíš než obyčejná kriminálka je to zajímavé psychologické drama, které je navíc podtržené výborným výkonem Alaina Delona v hlavní roli. Pointa se v tomto případě odklání od knižní předlohy, ale to vůbec není na škodu, amorálností je v tomhle světě beztak dost a takové zadostiučinění spravedlnosti, byť přicházející jen tak mimochodem, někdy vyloženě potěší. Pozdější americký remake jsem dosud neviděl, ale pouhý pohled na rozdíl v počtu hodnotících u obou verzí jasně dává najevo, jak obrovský je rozdíl v síle a dopadu americké a evropské kinematografie. Ty hollywoodské verze obvykle disponují jistotou desetinásobku. Celkový dojem: 80 %. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Původní verze Talentovaného pana Ripleyho. 1) Ti, kteří shlédli obě filmové verze románu Patricie Highsmithové The Talented Mr. Ripley, se neshodnou v názorech, který film je lepší. Já si myslím, že jednoznačně vyhrává remake. Pravda, knihu jsem nečetl a neumím se vyjádřit k tomu, jak dalece který film odpovídá své knižní předloze, avšak z čistě diváckého pohledu je to pro mne jasné. 2) Grázlovský hajzl Tom Ripley s falešným, pro někoho podmanivým úsměvem, ztělesněný zde velmi přímočaře Alainem Delonem, nemůže v mých očích ustát srovnání se sofistikovanou přeměnou slušňáka v ďábla v podání Matta Damona. 3) I celkové akčně - thrillerové pojetí francouzské verze neobstojí porovnání s jemnou psychologickou až hororovou kresbou remaku. 4) Celkový dojem velmi kazil necitlivý český dabing z roku 1994. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Při sledování Talentovaného pana Ripleyho kdysi dávno jsem vůbec netušil, že je to pouze remake. Musím říct, že tato původní verze je opravdu vynikající - herecké výkony, atmosféra prosluněné Itálie i promyšlený děj. Jen bych řekl, že oproti remaku je zde pár drobných nelogičností a závěr je opravdu z kategorie "WTF". ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení na moři bylo velmi komplikované a velká část záběrů je improvizace. Vlny dosahovaly velkých rozměrů a vlnami zapříčiněný pohyb jachty přesahoval i 2 metry. (theSaint)
  • Plein Soleil je rovněž název francouzského televizního filmu v hlavní roli s Florence Pernel a Vaniem Vilersem natočeného v roce 1973. (Cucina_Rc)
  • Režisér si Delona nemohl vynachválit. Do puntíku plnil vše, co si režisér přál, a je vynikajícím posluchačem. (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama