Reklama

Reklama

Tony Arzenta

  • Itálie Tony Arzenta (více)

VOD (1)

Rozhodnutí mafiánského nájemného vraha Tonyho Arzenty (Alain Delon) pověsit kvůli rodině svou práci na hřebík má za následek krvavou tragédii. Šéfové se totiž pokusí přivést zabijáka k rozumu tím, že brutálně zavraždí jeho manželku a dítě. Tony Arzenta (Alain Delon) je víc než jen obyčejný nájemný vrah. Je to jeden z nejlepších profesionálních zabijáků, jaké má mafie ve svých řadách. Ta si cení hlavně jeho výjimečných schopností, odvahy i neochvějné loajality. Tony se však jednoho dne rozhodne se svou prací seknout. Chce začít nový život, trávit víc času s milovanou ženou a synem, kterého zbožňuje nade vše. Mafie si ale nemůže dovolit nechat Tonyho odejít. Ví toho příliš mnoho. A nyní ohrožuje její bezpečnost. Jediný způsob, jak by se mohl z osidel mafie dostat, je nohama napřed... (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Napínavá gangsterka od začátku do konce. Bylo sice zvláštní vidět Alaina Delona v italském filmu a ještě s anglickým dabingem, ale dalo se zvyknout. I když Delon mi na Itala moc neseděl, na to je moc klidnej. Jinak film je zpočátku úplně typická gangsterka, honičky, přestřelky, některé věci člověk tak nějak podvědomě čeká, že se stanou, jenže postupem času se film změní v čím dál originálnější (a pěkně brutální) jízdu. Konec pak zcela vyrazí dech (i když že to dopadne jinak, jsem si nemyslel). Docela zajímavá byla Ferriova hudba. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zápletka víc než klasická, naštěstí pojetí je poměrně originální. Snad je to tím, že film natočili Italové. Za zmínku stojí kamera a její netradiční úhly pohledu a úvodní písnička od Ornelly Vanoni, která zazněla o 30 let později na začátku Dannyho parťáků 2. A brutality je tu pořádná porce. Třeba konec postavy Marca Porela mě strašil hodně dlouho. Alain Delon je v roli Itala překvapivě uměřený, žádné silné projevy emocí nebo jižanského temperamentu. Italské reálie zastupuje jedna přestřelka v kostele a několik krásných záběrů venkova. A je to jeden z mála filmů, kde zloduch pronese větu „Sakra, došly mi náboje!“. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Budem za dobráka a dám štyri, i keď tri a pol by lepšie zodpovedalo môjmu dojmu. Z mafie sa nevystupuje a jednotlivec proti mafii nemá šancu. To sú dve axiómy, na ktorých je vystavaný tento film. A je vystavaný dobre, má stabilné, primerane napínavé tempo, hlavný hrdina, i keď profesionálny zabijak, má sympatie divákov, lebo sa vlastne mstí za smrť najbližších. Korunuje to koniec, nie nepodobný tomu z Troch mužov na zabitie. Delon podáva spoľahlivý, uveriteľný výkon a na film ostane viac spomienok, než len také : "Aha, tam hral Delon." ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Paráda, krása, pomalu nenalézám slov. Tohle je zcela jistě jedna z nejpovedenějších eurokrimošek a všeobecně i jedna z celého žánru. Parádní, svým způsobem stylová věc, zřejmě ovlivněná americkým Kmotrem, ale to vůbec nevadilo. Patrně nejlepší Delonova role v tomto žánru (nájemný zabiják mafie, který se svou prací kvůli své rodině sekl, to se ale pochopitelně nelíbí jeho nadřízeným), chladný, tuhý, ledový, ale na druhou stranu i uhlazený, tak jako vždy. Charismatická persona Alain Delon, který společně s veteránem Richardem Contem (šéf mafie, který se pro podobné role snad přímo narodil) film oživili! Parádní skript a opravdu velmi dobrý pomstychtivý děj, nikoliv však originální (v tomto případě Delonova osobní msta za smrt jeho ženy a syna, kterou navíc viděl na vlastní oči!), velmi dobrá atmosféra, místy občas skutečně brutální, surové a velmi vynalézavé násilí (vlakové kupé, vrakoviště apod..), krvavé přestřelky, hromady mrtvých, velmi povedené a dobře natočené automobilové honičky (patrně jeden z největších kladů filmu), film obsahuje opravdu všechny atributy, tak specifické a nezbytné pro samotný žánr polizio. Jaký si funky hudební doprovod také sedl a úvodní pomalá skladba byla přímo lahůdková. Vše velmi příjemně odsejpá a divák se skoro vůbec nenudí. Delonovky "Sicilský klan", "Osudový kruh" nebo "Borsalino", opravdu nečekejte, zde na celé čáře prohrávají a proč? Poněvadž film nedělal a teď se neuražte, ani Melville, Deray nebo Verneuil ale pomalu neznámý Duccio Tessari a to byl skutečný zásah do černého! Ten mohl od Bastardů už jen překvapit a skutečně překvapil..Neprávem zapomenutý klenot tohoto žánru (s velmi překvapujícím koncem), které bohužel nejen ty naše televize opomíjejí..Komentář zde jako druhý v pořadí... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Krev krví. Vlastní rukou, revolverem. Jeden po druhém. Přál si poznat tu krásu volnosti, přetavit zámek na kleci, leč kulka a tzv. přítel byli rychlejší. Nejvzácnější poklad mu vzali, srdce rozřezali, teď stínat bude jejich hlavy. Rodinný krb zahalen černým závojem. Pohleďte mi do očí, zavátých žalem. Pln neviditelného hněvu prodírá se osaměním, proráží smutek zbraní. Alain Delon a jeho sólo velké zabíjení. Neživá má přítomnost, umrtvím vaši budoucnost. Já, likvidátor, v profesionální zbroji. Vylidním tu organizovanou bárku. Ale proč svatební den, na mě zaškaredil se jen? ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama