Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Nový dokumentární seriál sleduje zblízka a intenzivně události kolem narození dítěte v sociálně kontrastních rodinách. Režisérka Linda Kallistová Jablonská a scenáristka Irena Hejdová si hrdinky svého „docusoapu“ vytipovaly v konkurzu, který ČT vyhlásila na počátku roku. Čtyři mladé ženy spojuje termín porodu v roce 2012, ale jejich postoj k mateřství a k dítěti, ani postavení ve společnosti nemůže být odlišnější. Něžně i syrově zachycuje filmový štáb okamžiky radosti i strachu „čtyř v tom“: farmářky Miky, samoživitelky Lucie, manažerky Věry a rozvojové pracovnice Petry. Spolu s nimi prožil televizní štáb klíčové události kolem narození jejich dětí, které teď uvidí i televizní diváci.

Oblíbený dokumentární seriál se vrací se čtyřmi novými hrdinkami. Nejblíž porodu je televizní producentka Kamila z Brna. Plánuje, že na mateřskou místo ní nastoupí její nekonvenční manžel Martin. Lesbicky orientovaná fotografka Kristýna z Prahy bude muset spoléhat jen na sebe. Dítě počala neplánovaně s kamarádem a partnerku momentálně nemá. První miminko čeká i osmnáctiletá gymnazistka Bára z Mostu. Spolu s přítelem Mílou tak procházejí dosud nejtěžší zkouškou svého života i vztahu. Jediná Veronika z pražských Běchovic už jedno dítě má – je na mateřské s nevyléčitelně nemocnou dvouletou Amálkou. S manželem Martinem čekají první společné miminko...

Čtyři nové hrdinky, čtyři nová těhotenství. Třicetiletá Češka Pavla s britským přítelem Markem a synem Aryonem žijí v malém městečku Frome. Chystají se na domácí porod, který je v Anglii zcela legální a státem podporovaný. Veronice z malé vesničky od Jihlavy je teprve dvacet osm let, ale čeká už své čtvrté dítě. Romana a Denise má ze dvou předchozích vztahů, tříletého Míšu pak z aktuálního vztahu s o něco starším Milošem. Kateřina je dětská lékařka se zkušeností z přítomnosti u mnoha porodů a s manželem Radkem právě čeká své vysněné první dítě. Společně zároveň staví dům ve valašské vesnici, v níž žijí i Radkovi rodiče a babička. Evě je třicet osm let a filmovému osvětlovači Vaškovi téměř šedesát. Ve středočeských Senohrabech spolu vychovávají sedmiletého syna Vítka a roční dceru Leontýnku a těší se na nečekaný přírůstek v podobě dvouvaječných dvojčat.

Čtyři těhotenství, čtyři porody, čtyři ženy v tom a čtyři tatínkové, kteří se nebojí žít svou roli naplno. Nová řada populárního dokumentárního seriálu dává v ještě větší míře slovo také otcům a jejich pohledu na příchod dítěte do rodiny. Hrdiny a hrdinkami jsou čtyři manželské páry z řad fanoušků předchozích řad seriálu. Dva tátové jdou na rodičovskou dovolenou, dva jsou tradičními živiteli rodiny. Seriál se tentokrát méně zabývá kvalitami porodnictví u nás a více se zaměřuje na měnící se role uvnitř současné rodiny. Před kamerou se letos narodily všechny čtyři děti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (58)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Čtyři V Tom mě shodou okolností v době své premiéry zastihly v tom nejvhodnějším období, a po několika měsících zrajících úvah můžu říct, že jestli kvůli tomuhle Irena Hejdová skončila v Odvážných Palcích, tak to byl krok plně ospravedlnitelný:) Slabina řady českých dokumentů, kdy ze zajímavého objektu není absolutně nic zajímavého vytěženo, tady rozhodně nehrozí. Čtyři představitelky byly vybrané naprosto špičkově, už snad nemohl být větší kontrast mezi nimi, ale ani "průměrný divák" si rozhodně nemůže říct, že to je přesně jako u něj doma. Když pominu stádizační efekt těhotenství (nakonec i většina dámského osazenstva realizačního týmu do toho během práce na tomhle projektu praštila) a povinnou shovívavost vůči nastávajícím matkám a kojícím ženám (hormony opravdu dokážou šílené věci), vidím hlavní devizu Čtyř V Tom v tom (haha), že vzbuzuje vášně a podněcuje k zamyšlení. Statná statkářka je (dobře, možná se jen jeví) i při evidentním nedostatku peněz v kruhu své rodiny šťastná tak, že jí to můžete v klidu závidět...kdyby jen tak nějak nepůsobila dojmem, že děti nechá aby se o sebe staraly samy, protože to na rozdíl od hospodářského zvířectva dokážou. Humanitární pracovnice projeví svůj respekt k cizí kultuře a otci svého dítěte tak, že mu jakožto muslimovi ve spolupráci se svojí máti s přehledem naservírují vepřový steak a uklidní ho, že je to kuře. Nejhorší na tom je, že navzdory zkušenostem z oboru si nemůžu pomoct a přeju jim, aby jim to fungovalo, protože Ábel je opravdu sympaťák a kurážný chlap:) Blonďatá za vodou jsoucí žroutka many se svým metroušským (rovněž manažerským) alter egem mají největší starost o to, aby byl jejich porod co nejvíc v souladu s moderními trendy, a největší radost z toho, že místo předem domluvené strategie osobní prezentace jejich dvojice na firemní párty se její těhotenství (a jeho otcovství) ukáže jako významný předpoklad pro jeho kariérní postup (chůva, která má za úkol mluvit na nemluvně anglicky a francouzsky vás už nepřekvapí;)). No a nakonec čtvrtá do mariáše, slečinka svobodná matka, nemající kromě kouska zodpovědnosti ani za mák studu. Neboli "Nenapadlo tě třeba z toho porodnýho zaplatit ten dluh na elektrice a nájmu?" "No jako víš napadlo, ale pak jsem si řekla, že tu zimní bundu a kalhoty budu stejně potřebovat." (koupila i nějaké oblečení pro malou, abych jí úplně nekřivdil - jen by mě zajímalo kde a za kolik). A pak se cítí dotčená, že jim překvapivě odstřihli proud. Ale na cíga, coca colu, ledové čaje a podobné sr... se peníze vždycky najdou;) A nejlepší na tom je, kolika lidem se chudinky zželelo, že jí naposílali peněz a věcí do domácnosti... A takhle by se dalo pokračovat ještě hodně dlouho. Prostě TOHLE MÁ PŘESAH a perfektně to fungovalo. Rozhodně to člověku dá spoustu námětů k přemýšlení - a nejen pokud má doma těhotnou manželku;) 80% ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Skvěle stoupající dokumentární projekt. Pak to klesne drsnou Zuzanou Špidlovou, která by spíše měla onanovat než si užívat nesmyslných otázek, za které by měla dostat na holý zadek. A to, že je to zábavný ženský pořad je fakt. Tudíž nemusíme hejtovat jen kvůli tomu, že máme penis a ne díte v děloze. Howgh. ()

Reklama

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Pro mne nyní aktuální téma. Maminkám, které jsou na to samy opravdu nezávidím...(i když otěhotnět na prvním rande anebo někde po 2 měsících s Afričanem, tomu zrovna nefandím...)A ta farmářka je taky hustá, v 7. měsíci kydat hnuj a tahat to, no potěš koště. Po shlédnutí seriálu si o to víc budu hýčkat ten poklad, co mám doma - páč on si mě taky hýčká :-) ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

HNUS, HNUS, HNUS A HNUS! Ani mi nejde přes (stydlivé) pysky V ČEM VŠEM... . . . Hehe, prý "dokumejdlo", sic! Ale jinak svatý krindy pindy, to je neuvěřitelné, co všechno lze dnes v tušašské >telekultůře< vydávat za "dokumentární" film. Jak vidno z části zdejších hodnocení a komentářů, čudlárna už pochopila (krom jiných médií - zdravím Jolku, ten přeliz před uvedením na obrazovce byl výživný!) roli čsfd a vykazuje úpornou snahu dostat zde jakoukoli srágoru co nejrychleji do >červených< - budiž to tedy kumpánům a mrdketingu pí L.K.J. a Č.T. přáno, nezmění však NIC na tom, že byla vyplozena další televizácká sračka, jak jinak než jako už mnohokráte předtím ryze účelový vývod peněz z televize v tomto případě zjevně >Lindí< služby... . . . Jeden poctivý odpad tedy za hnus pofiderně hrané "realityšou" coby kvaziodhalení >pičismu< v Čechách, v rámci žánru "dokumentární" pak další čirý odpad pro pohodlný odtok výtoku tohoto formou i obsahem odpudivého homovidea... - - - P.S. Ani se neptám na rozpočet téhle srágory a všimné jednotlivým aktérům, na velkou domů paní Lindy & spol. ani nevyjímaje. Nezbývá než si počkat, až se někdo slušný z ČT konečně pořádně nasere a odhalí celý mechanismus toků >veřejnoprávních peněz< pro vyvolené nýmandy, neschopné však normálně pracovat a tvořit. Tak pisskultůrně pochcat všechny holky i ty jejich lulany... Statkáře je mi pak docela líto. Fakt ti ty vole jeden ty prachy stály za to dělat ze sebe pro stádo takového debila? °-/.. - - - - - (Sledováno úmorně v lednu a únoru na >debilněsrádním sprostoru< , hovnocení 382., komentsrář zde po poslední episssodě naprosto znechucený jako osmadvacátý - 19.2.2013) ()

Riley 

všechny recenze uživatele

No což. Sice bych to taky nenazývala dokumentem, ale reality show, kdy divák voyersky sleduje ,,utrpení,, druhých. (1. ,,Podnikatelka,,, která neúspěšně předstírá, že je děsně kůl - a má za přítele arogantního, povrchního hňupa. 2. Žena, která neúspěšně předstírá, že je šíleně chytrá a skvělá a přitom se nechala zbouchnout od prvního Etiopana, kterého potkala a teď se špatně skrývanou radostí sleduje, jak se ,,nedokáže,, začlenit do jiného stylu života. 3. Holka, která rozhodně nepředstírá vůbec nic, ale je chudák tak naivní, až je mi jí líto. 4. Statkářka, od které se všechny ostatní můžou lecos naučit.). A možná jsme trochu hyeny. Ale já to naprosto žeru - ten náš výkvět národa. Nebo jsme takový všichni? ()

Galerie (104)

Zajímavosti (5)

  • Během natáčení otěhotněly a postupně porodily i autorky seriálu Linda Kallistová Jablonská a Irena Hejdová, a také manželka kameramana Davida Cysaře Kristina. Ve štábu se za kamerou narodily celkem 4 děti. (ČSFD)
  • Před kamerami České televize přišly na svět čtyři děti – Sophia, Jonáš, Josífek a Isabelle Capri. Všechny čtyři rodičky i jejich partneři souhlasili s natáčením u porodu, a tak je v seriálu možné vidět i náročný porod koncem pánevním či porod císařským řezem. (ČSFD)
  • Prostřednictvím televizní výzvy se do seriálu přihlásilo téměř 300 těhotných zájemkyň o účinkování v seriálu. Bylo jim mezi 16 a 43 lety a pocházely ze všech částí Česka, ale byla mezi nimi i Vietnamka, Romka, Ukrajinka a Slovenka. O účast v pořadu se ucházelo několik žen, které otěhotněly neplánovaně, ženy po umělém oplodnění i žena, která otěhotněla ze zdravotních důvodů. Mezi adeptkami byla i nastávající maminka dítěte s postižením a budoucí maminka v trvalém invalidním důchodu. Přihlásily se těhotné chystající se na domácí porod, lesbická matka a několik budoucích matek dvojčat. Šlo o ženy ze všech sociálních skupin, od obyvatelek azylových domů, prodavaček a kadeřnic, až po sólistku opery, dostihovou jezdkyni, modelku, televizní moderátorku, starostku či několik těhotných dul. (ČSFD)

Reklama

Reklama