Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. Země byla pustá a prázdná a nad propastnou tůní byla tma. A tak Bůh stvořil světlo a vodu, a zeleň, a zvěř a až poslední den se rozhodl stvořit člověka. Jenže záměr se až tolik nepovedl, neb byl stvořen Fantozzi. Tragický smolař, který se vždy nějakou náhodou připletl ke všem důležitým historickým událostem, ale nikdy z nich nevyšel s úplně čistým štítem... Toto byl jeden z těch zábavnějších filmů o Fantozzim, i když se samotným příběhem pana účetního kromě hereckého obsazení (Paolo Villaggio a další) neměl nic společného (úplně klidně tento film mohl být místo o Fantozzim o Mr. Beanovi, a nebo jen o jakémkoliv bezejmeném hrdinovi, a byl by stejně (málo/přiměřeně) zábavný). Na druhé straně proti ostatním Fantozziho filmům (kromě vynikajících Malérů pana účetního I a II) je tento téměř klenotem, a musím říct, že jsem se u většiny scén dost bavil (narážky na bájný Marathon třeba)... ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio a zrod Fantozziho pěkně od začátku. Co říct jiného k tak lidsky obyčejnému pojetí a průřezu historie lidstva, pohledem takového pošuka - prostě jsem pukal smíchy. Nezapomenutelná komediální klasika mého dětství, kterou dnes už tak neprožívám, ale i tak mě určité scénky dokážou pořád rozesmát. ()

Reklama

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Tak tento film s Fantozzim u nás vyšel teprve nedávno. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů! (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Paola Villaggia si snad nelze představit jinak než jako Fantozziho. A on to nejspíš vidí stejně, protože na všechny nabídky, kde se má vyskytnout tahle postava, přitakává a určitě přitom ještě úlisně vyplazuje i ten svůj jazyk, jak má ve zvyku. Superúčetní sice není celistvý film, spíše jen hromada úsměvných či trapných skečů postupujících časem od pravěku až někam do vzdálené budoucnosti, ale když už to ty penízky sype a někomu se to líbí, tak proč ne .. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se u tohohle díla smál, dnes se občas pousměju. Spousta pěkných nápadů (hlavně pravěk, ale i středověk) se tu střídá s hluchými místy. Celkově je to v celé řadě takový lepší průměr. Daleko víc než Fantozzi se mi tu (jako ostatně ve většině těchto filmů) líbí Filini. A nezapomenutlená je scéna s Robinem Hoodem a hlavně pak se skotským autobusem! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Skotský doubledecker byl ve skutečnosti běžný jednopodlažní autobus Fiat 306/3, kterému byla pro potřeby filmu na střechu přivařena ještě jedna autobusouvá karoserie. (Stejšn)
  • V české verzi překladu je několik překladových chyb v textech souvisejících s Biblí. Například ve scéně, kdy Fantozzimu (Paolo Vilaggio) kvůli Ježíšovi děti pošlapou políčko, v českém dabingu Ježíš pronese: „Směřujte na mě bez obav svá slova.“ V originále je však řečeno: „Lasciate che i pargoli vengano a me“ neboli „Nechte děti přijít ke mně,“ což je odkaz na biblický verš Matouš 19:14. (vojtaruzek)
  • Film sa humornými scénkami nápadne podobná na filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca sa v ňom objavilo niekoľko hlavných postáv z tejto série, Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio), Pina Fantozzi (Liù Bosisio), Mariangela Fantozzi (Plinio Fernando) a Filini (Gigi Reder), ale je braný z odlišného pohľadu ako filmy o účtovníkovi Fantozzim, preto by sa nemal počítať do tejto série. (AxelWers)

Reklama

Reklama