Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Villaggia a jeho komedie mám rád. Tohle je asi to nejlepší a je to prostě klasika. Tady se určitě zasmáli i ti, kteří tyto jednoduché a často odsuzované komedie v lásce nemají. Cesta vlakem a zažívací potíže zeměměřiče Carboniho. Odtučňovací kůra profesora Büchermayera. Cyklistický závod a další výborné scénky. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Některé scénky jsou jak vystřižené z komedií pro teenagery, včetně prdění a ran do hlavy, některé jsou zase zkratkovitými verzemi nápadů Bennyho Hilla. Film je průhledně pitomý, ale najdou se momenty, které mě rozesmály (opička, cyklistický závod, plavba lodí). Fantozii v povedeném dabingu Stanislava Fišera (tak to má být, žádný Vinetou) bere svůj osud s nadhledem, ale, stejně, když se to vezme kolem a kolem, je to vlastně spíš smutný film. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = I./ 1983, v pôvodnom znení s titulkami+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 29.4.1989, réžia českého znenia (ČST Praha) = MARIE FRONKOVÁ - NIKDY, opakujem NIKDY nezabudnem na ten pamätný sobotňajší večer. Do tej doby nikto vo vtedajšom ČESKOSLOVENSKU poriadne netušil čo to je fenomén Fantozzi. Táto sobota, ale všetko zmenila. A keď nastal pondelok, tak každý pracujúci a školopovinný občan, dopodrobna rozoberal jednotlivé scény a hlášky už dva dni kultového filmu. A napriek tomu, že tento film bol v našich kinách uvedený už v roku 1983, až kultový dabing STANISLAVA FIŠERA a dokonale prepracované dialógy ho naveky vtlačili do povedomia jednej generácie. Žiaden iný Fantozzi sa tomuto prvému ešte "totalitnému" podľa môjho názoru doteraz nevyrovnal. (15.5.2009) ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Hned první fór s útěkem z práce sliboval divákovi svižnou a nadprůměrnou zábavu. Bohužel však zbytek filmu úvodnímu slibu nedostál a zatímco v první půlce krátké mezery mezi gagy průměrnými vyplňovaly tu a tam gagy geniální (Fantozzi pojal podezření, Fantozzi sleduje zápas), druhá půle už je o přítomnost těchto úctyhodných zápichů ochuzena a čelní pozici nekompromisně brání gagy hloupé (Fantozzi závodí, Fantozzi maluje na nebe) a gagy trapné (Fantozzi sleduje porno, Fantozzi na lodi). Celkový výsledek této jednoduché rovnice je dost nízký na to, aby mne odradil od jakéhokoli kontaktu s četnými pokračováními. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Italská Bláznivá střela ve slabší podobě. Hodně primitivní humor. Na to je třeba se připravit. Já to udělal, ale stejně to nestačilo. Opravdu dobrých scén je pomálu, ale je dobré si na ně počkat. Ocenil bych třeba 20min sestřih toho nejlepšího. To by bylo určitě na 4 hvězdy. Takhle to zbytek stopáže strhává ke dnu. Dávám přednost jinému druhu humoru. Stejně jako se spousta lidí nesměje u Ferreriho, já se moc nesměju u tohohle. Určitě jsou lepší italské komedie, ačkoli i tato má určité přednosti, kterými si vydobyla popularitu a celou řadu pokračování. 45% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy chtějí Fantozzi (Paolo Villaggio) a Figlini (Gigi Reder) volat svému nadřízenému, tak si na odraze v zrcadle za Figliniho pravou rukou můžete všimnout nápadně černé kamery, která oba dva pány snímá. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama