Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdybych byla kravata, chtěla bych, aby mě nosil George Clooney. A kdybych bylo zrcadlo, nastavilo bych se Julii Roberts, abych jí připomnělo, že to ona byla kdysi pretty woman. Hra peněz je všude kolem nás a hraje se nonstop, takže žádné překvápko, že se dostala i na plátno. Na film jsem si vzpomněl teď nedávno během předzápasového studia Buly, při nekonečně bolestivém rozboru Záruby s Hostákem. Kéž by i na Kavčí hory někdy vyběhl nasranej finančník... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Do rodiny finančnických thrillerů nepřichází Money Monster s ničím novým a ani se nesnaží zabalit jednoduchou zápletku do alespoň trochu neprůhledného papíru, takže divák nemusí být ani příliš zkušený na to, aby po pár chvilkách odhalil průběh i původce podvodu. Jedinou otázkou bylo, jak to nakonec dopadne s útočníkem. Ale i přes předvídatelnost mě to bavilo. Clooney i Julia Roberts tu odvádějí solidní standard, Jack O´Connell si roli hysterického zkrachovalce také užíval a v určitých sekvencích mi připomínal light verzi Toma Hardyho a celkově má celý příběh spád, takže člověk nemá tolik času přemýšlet nad scénáristickými kiksy a jinými nesmysly. Nenáročná jednohubka na náročnější téma. 75% ()

Reklama

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem čekala, že jediná zajímavá věc na tomhle filmu budou známé ksichty a moje očekávání byla skoro na úrovni klasických béčkových filmů. Jsem ráda, že jsem se hodně pletla. Film je poutavý a vlastně od začátku do konce sledujete, jak to dopadne, jestli se to nakonec třeba ještě obrátí v něco dobrého, nebo jestli to fakt dopadne tak špatně jak čekáte. A na konci mi bylo týpka s pistolí fakt líto. Dost dobrý! ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Nuda k ukousání. Jodie není vyloženě špatná režisérka, její problém je nedostatek invence. Pan Bobr nebyl špatný, ale rozhodně neměl vytěžený potenciál. Stejně tak tomu je v Money Monster, které má herecké ksichty a líbivé prostředí, ale nemá drajv, originalitu a chytrost. Lepší film na sobotní večer, kdy se Vám nechce u filmu moc myslet. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Od Money Monster jsem neočekával vůbec nic převratného. Čekal jsem, že dostanu další marný pokus přivést na výsluní některá známá jména, které režíruje polozapomenutá Jodie Foster. Avšak Money Monster je k mému údivu slušně odsýpajícím thrillerem, který je téměř bez chyby. Akce jde v ruku v ruce s krásně načrtanou atmosférou, což skvěle kontrastuje s rychle se měnícím světem financí. Všichni herci zde odvádí velký kus práce, takže se jedná o parádní film ze světa financí, který mě velmi mile překvapil. Za tohle má u mě Jodie Foster velký palec nahoru! „The name is Lee Gates, the show is Money Monster. Without risk, there is no reward. Should I sell? Should I a loan? GET SOME BALLS!“ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Scénář k filmu figuroval v roce 2014 na černé listině nejpovedenějších nezrealizovaných scénářů. (filmsim)
  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)

Reklama

Reklama