Reklama

Reklama

Coldplay: Live 2012

(koncert)

Obsahy(1)

Skupina Coldplay vydává koncertní film s názvem Live 2012. Film režíroval Paul Dugdale, jenž má za sebou práce na koncertních DVD Adele nebo Prodigy. Záznam byl pořízen na vystoupeních v Paříži, Montrealu a Glastunbury 2011. “Chtěli jsme natočit film, který by byl tak intimní, jak to jen výpravná show umožní,“ svěřil se režisér. Základem celého nosiče je záznam nedávné show v pařížském svatostánku Stade de France, kde kapelu sledovalo 75 tisíc lidí. Kapelu na pódiu doprovodila například i zpěvačka Rihanna, která si s kapelou vystřihla jejich společný hit “Princess Of China“ (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Coldplay nechali pro své turné "Mylo Xyloto" vyrobit speciální svítící náramky, které fungují na principu LED technologie, tzv. Xylobands. Diváci je dostali u vstupu na koncert a behěm show se všechny jednotně rozsvítily při odbržení signálu rádiových vln, které měly dosah zhruba 400 m. Po skončení si je všichni fanoušci mohli odnést domů. Coldplay se stali první kapelou, která tuto technologii při svých vystoupeních použila. Náramky byly současně největší položkou v rozpočtu turné. (zajda404)
  • V rámci svého turné nazvaného "Mylo Xyloto" zavítali Coldplay i do Prahy. Koncert se uskutečnil 16. 9. 2012 na stadionu v Edenu. (zajda404)
  • Jako hostující hvězdu si Coldplay přizvali na koncert v Paříži zpěvačku Rihannu. (zajda404)
  • Dokument se skládá ze záběrů koncertů v Paříži, Madridu a Montreálu. Jedna z písní je pak záznam vystoupení na Glastonbury festivalu. (zajda404)

Reklama

Reklama