Reklama

Reklama

Je tomu již dvacet let, co psychiatr Gerald Swan (Jeremy Slate) zastřelil šíleného kolegu Colina Ramziho (Danny Gochnauer) a tím udělal tečku za jeho nelidskými experimenty a jeho tajný operační sál pod psychiatrickou léčebnou, zapečetil. Dnes do ústavu přichází mladá dívka Jane (Cheryl Lawson) trpící amnézií, která tvrdí, že jí byla paměť vyoperována. Netrvá dlouho a Ramziho mrtví pacienti pohřbení v jámě ve sklepě opět ožijí a začnou krvavě likvidovat ze světa personál nemocnice. (IFA movie)

(více)

Recenze (68)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na začátek 90. let ten film působí strašně staře, jako by vznikl o deset patnáct let dřív. Strašně mne štvala ta amatérská režie, ty střihy přes osu, teatrální pohledy herců do kamery, špatně střižená akce... prostě mne to nebavilo. A Cheryl Lawson (v době natáčení 33letá) tam sice běhá v sexy prádelku a tričičku a režisér si najde důvod i ukázat její kozy, ale popravdě ty široké boky a tlustá stehna a neustále zatahované břicho na mne zas ak nepůsobily.Samotné prostředí léčebny ale potenciál mělo a pár záběrů je skutečně dobrých a i děsivých, ale fakt jen pár. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Námět z psychiatrické léčebny pod níž se ukrývá šílený vědátor je sice lákavý, ale Mrtvá jáma je plačtivě nezábavné béčko. A když už přijdou konečně na řadu zombie úchylárničky, tak je pozdě bycha honit. Měl jsem co dělat s dokoukáním a kacířsky se přiklonil k proklikávání před kterým došlo na komfortní podřimování. Ale vždy od posledního místa nebdělého stavu přísahám, že jsem poctivě znovu zapínal. Jen jsem takhle usnul asi natřikrát, bohužel. Takže dvě hvězdy kvůli dvěma aspektům, které mě zaujaly. Líbila se mi netradičně pojatá kamera, která scény snímala ze zvláštních a pokřivených úhlů. Dodala tím filmu pěkný psycho nádech. Nu a poté Cheryl Lawson a její pobíhání v lascivním bílém prádelku, jenž lahodilo oku mému. Ach ta postavička! Hm a to je asi tak všechno vážení! ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda je možná z mé strany příliš kruté hodnocení tohoto hororu, kterému nechybí ponurá atmosféra, ale přímo strašně mě otravovala hudba, která prostupovala téměř celou stopáž filmu. I tak je Mrtvá jáma ničím nevybočující osmdesátkový horor s plochými charaktery protagonistů a hlavní hrdinkou v kalhotkách:) ()

choze 

všechny recenze uživatele

To takhle v druhé půlce 90. let člověk zasedl v pátek večer k bedně, prokousal se Tabu a nechal se polechat na dobrou noc od Playboye a pak, když už usínal ve stoje a neviděl na oči, konečně začal novácký páteční (vlastně sobotní) popůlnoční horor. Většinou šlo o nekoukatelné shity (GHOULIES IV, BORROWER), ale občas na vás vyskočil nějaký šťavnatý kousek jako LAMPA nebo právě MRTVÁ JÁMA. JÁMA je poněkud netradiční zombiárna od režiséra TRÁVNÍKÁŘE, která hraje modrými, zelenými a růžovými barvičkami jak Schumacherovi Batmani a kde se nešetří krví ani mozky a nechybí ani pohledná slečna, co ukáže kozy a krásně béčkové finále s odpálením vodojemu plným svěcené vody zlikvidující zombie. Pomocí skvělé kamery s různými obraz deformujícími předsádkami a křivými úhly dosáhl Leonard správně groteskní atmosféry blázince a výsledkem je béčkový horor, na který se dobře kouká i po letech. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Nostalgická spomienka na moje prvé dotyky s hororom. Pritom Dead Pit je typický horor z konca 80. rokov. Vyčerpáva už spracovanú tému o šialenom vedcovi aj zombícku tematiku z predchádzajúcich období vývinu filmu. Pamätám si ako mníška, spoza zamrežovaného okna, požehnala vodojem a vzápätí sa hektolitre svätenej vody vyliali na potácajúcich sa zombíkov. Samozrejme, bol to ich posledný kúpeľ v tomto tak trochu chaotickom horore, zmätenom ako myšlienky šialeného vedátora, ktorý brutálne experimentoval na pacientoch psychiatrickej liečebne. Príbeh sa odohráva v dvoch časových rovinách, ale prevažne reflektuje hriechy dávnej minulosti. Skrátka: mŕtvi sa znova vracajú a živých berú so sebou. Je to cesta z mŕtvej jamy do mŕtvej jamy (alebo z blata do kaluže). Krátka, šokujúca a krvavá. Tento horor poctivo zobrazuje násilie, surové operácie aj mordy. Dôležité však je, že dokáže vyvolať naozajstný strach. Obsahuje množstvo výrazných scén, pre ktoré naň ani po rokoch nedokážem zabudnúť. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Scenáristom stačili na napísanie scenára 3 týždne. (beso74)

Reklama

Reklama