Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (966)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Autíčka přijela a z jejich výfuků možná nejde tolik nechutně smradlavých výfukových plynů jako z běžných aut, ale jejich sympatická očka a hlasy to vynahrazují. Rozhodně nedochází Pixarům dech, ale na druhou stranu jsou auta pro mě až moc vybroušenou snahou o zábavu a žádnou inovaci. Co je tu nového? co je tu speciálního? Začíná to jako malá psychologická hra na to jak malé městečko může prací změnit jednoho namyšleného závodníka(neviděli jsme to někde?) a do cesty se mu přimotá jedna slečna(Holy Porsche :))). Všechno tu už bylo. Použití narážek a vtípků okolo světa rychlých pneumatik a často poničených karosérií je prakticky bezchybný, jen je jich málo. Nemohu za to, že naprostá úchvatnost tímto filmem se mě netýká. U Pixaru tomu není poprvé ani naposledy... Jen doufám, že se kluci u velkého P s lampičkou nějak rozhodnou konečně udělat krok z místa a doufejme, že směrem dopředu. Jejich přešlapování už mě trochu nudí a obávám se, že podruhé už by to šlo možná i pod 2*. Autíčka jsou příjemným filmem, pro všechny věkové kategorie(kdo zná Michaela Schumachera vstup povolen). PS: doufám, že příště moje rozhodování bude jednodušší než desn... 3* se mi zdají málo a 4* moc :( ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Už jako malý jsem měl rád autíčka a tohle bylo prostě perfektní. PIXAR dvacáté výročí oslavil opravdu stylově. Na klasický disneyovský příběh narouboval zbrusu nový vesmír plný aut a jedno je roztomilejší než druhé, ať už jde o sebevědomého Bleska McQueena, nakláďáka Macka nebo fešandu Sally (sakra zabouchl jsem se do Porsche ;)). Příběh sice možná není tak originální jak tomu bývá u PIXARU zvykem, ale tenhle drobný nedostatek je vynahrazen takovou péčí že člověk (auto) nemůže říct ani ň. Mimochodem letos poprvé jsem se v kině pořádně zasmál. PIXAR IS THE BEST. Doporučuju zůstat až do konce "vzpomínkových!" titulků, vyplatí se to. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

K tomuto animáku som sa dostal len neskôr, a vôbec som nevedel, čo od neho mám čakať. Braček sa naň bol podívať v kine aj s rodičmi, a hovorili, že sa im to páčilo. Neskôr som si to pustil aj ja, a musím povedať, že môj názor je úplne rovnaký. Pobavilo, nenudilo. Samotný nápad bol veľmi originálny a spracovanie tiež príjemne prekvapilo. Nič viac som nepotreboval. Bolo tam aj Ferrari s Schumim :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zase jednou Pixarovka, při jejímž sledování nebylo poznat, jestli jsem dítětem já nebo moje sestra. Takhle jednosměrnou cestu do světa jsem viděl naposledy v Příšerkách, ale zatímco tehdy se sázelo na roztomilost a fantazii, tady jsem se nechal ochotně vtáhnout morálními poselstvími, sympatickými autoobčany, dechberoucí závodní atmosférou a (je zvláštní to říct) upřímnou a dostatečně odlehčenou romantikou. A nakonec i dojetím doprovázeným překvapivým slzavým vodopádem. Lasseter jede.. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Sorry, Lassetere... už o tobě nikdy nebudu pochybovat. ;) Cars jsou klasickou mentorskou disneyovkou, ale nachytalo se na ně tolik gagů, že si po zhlédnutí budete připadat neuvěřitelně vyčerpaní. Ono lomcovat skoro dvě hodiny bránicí dá pořádně zabrat. Obrovské tempo, odzbrojující vizuální stránka a zábava od předfilmu až do posledního záznamu v zavěrečných titulkách. Pixar zase válcuje... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Poznávací značka Doktora Hudsona (Paul Newman) 51HHMD je odkazem na rok výroby jeho modelu (1951), iniciály jeho jména (Hudson Hornet) a jeho povolání (Medical Doctor). (PlayEasy)
  • Jméno postavy Bleska McQueena (Owen Wilson) je odkazem na Glenna McQueena, animátora společnosti Pixar, který zemřel v roce 2002. (contrastic)
  • Do režisérského křesla se po delší přestávce vrátil John Lasseter, jehož posledním režijním počinem byl snímek Toy Story 2: Příběh hraček z roku 1999. Během předchozích sedmi let se kromě vedení produkce Aut nějakým způsobem podílel na všech vznikajících filmech Pixaru. (Specs)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama