Reklama

Reklama

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (39)

Trailer 3

Recenze (116)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Animace - super ( na TV bylo poznat že je kapku ostřejší než v prvním filmu ) Příběh - dobrej. Je to mnohem lepší než jednička. Sice začíná tam kde jednička končí, ale hned se to spraví a je to na příběhu hodně znát. Celá sekvence prvního požáru, je jedním slovem úplněnejvícnejbombastičtější část z celého filmu a to včetně hudby. Tuhle sekvenci jsem si pouštěl 3x. Celé scény z požáry, letadly a lesem, jsou krásné. Postavy jsou víc vypracované než v jedničce. Větrníkovy věštecké promluvy v indiánském duchu, mně totálně odrovnaly. No a to je asi tak ke dvojce všechno. Zbytek je už opět tak strašně moc pro děti, že nemůžu dát víc jak 3 hvězdy. ×××× Tady u toho filmu mně tak napadlo, jak by asi dopadl někdo před 20 lety, kdyby přišel do nějakého studia a řekl že má námnět na animák, který se odehrává ve městě aut, nebo letadel. Určitě by si všichni poklepaly na čelo a poslaly ho do nejbližšší léčebny. Jenže PIXAŘI dokázaly že klepat na čelo si může akorát hlupák, který se napřed ofrňuje, než aby to viděl. ( a stejně si všichni kepaly na čelo, když Pixaři oznámily že natočí animák z nehezké budoucnosti a v hlavní roli bude robot a že se tam toho moc nenamluví ) Letadla 2, nejsou špatný film. Možná že někoho jednou napadne vzít originalitu Aut ( jedničky ) a dát to dohromady z originalitou Letadel ( dvojkou ) a udělat z toho příběh aut a letadel dohromady. Tyhle 2 party by si mohly rozumnět. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem sice první díl,ale myslím,že to zase tak moc nevadilo.Jako klasický animák kde hrdina zachrání před ohněm ohrožené auta ,protože už nemůže závodit a tak se chce stát hasičem se mi líbil a myslím,že pro děti je to dobrý příklad oproti jiným ujetým filmům pro naše děti.Za mě tedy 80 % a čtyři hvězdy. ()

Reklama

s1r1us 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé ***. Protože jsem dal jedničce dvě, tak tady říkám, dvě až tři hvězdy. Je to lepší, nekopíruje to děj filmu Auta. Doufám, že po Autech, šnecích (Turbo) a Letadlech, už nepříjde nic např. jako Loďě, nebo tak. Tady ve dvojce se aspoň snažili vymyslet novej děj. Jinak, pěkná animace, pomálu vtipu pro dospělé a drobotina bude rozhodně chrochtat blahem (aniž by mentálně utrpěla). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Osobne ma neprekvapila solídna výprava, animácia a akcia, ktorá nám bola podaná už v jednotke. V tomto smere sa miestami nepozastavíte, že nepozeráte áčkovú pixarovskú či Disneyho produkciu. Je to dobrý signál pre plnohodnotné sledovanie. Niektoré prelety Dustyho, jeho výlet do nového strediska sú výborné a akčné finále s horiacim mostom dostatočne epické. Letecké či akčné scény v kombinácii s požiarom vytvárajú dobré pocity napätia pre divákov a nepochybujem že 3D bolo celkom solídne využité. Pri dĺžke 83 minút sa nestačíte nudiť a všetko klape, ako má. Je tu dobrý humor (väčšinou detský, občas mrká na dospelých), akcia i napätie a čo ma najviac dostalo, smutnejšie scény sú citlivo podané. Druhé Lietadlá sú dobrým animákom v druhej línii. Určite odporúčam radšej deti zobrať na vedľajšiu Disneyho rozprávku ako menej kvalitné africké či európske pokusy. Dokonca by som rád podotkol, že sa oproti jednotke latka kvalitatívne mierne posunula nahor, čo dáva slušnú nádej do budúcna, ak sa Disney rozhodne v sérii pokračovať. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animák si v dvojke zachoval solídnu úroveň jednotky, čo sa často v pokračovaniach nestáva. Je síce menej zábavný ako prvý film, ale zasa svojou dramatizáciou ho naopak mierne predčí a má aj o čosi lepší príbeh ako iba nejaké (toľkokrát) omieľané preteky. Chýba mu iba viac toho vtipu - 1-2-krát sa zasmiať je trochu málo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Brent Mustangburger je jedinou postavou z filmu, ktorá sa objavila aj inom pixarovskom projekte, konkrétne Autá (2010). (MikaelSVK)
  • Film je věnován statečným hasičům všude na světě, kteří riskují své životy, aby zachránili životy těch druhých. (Terva)
  • Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemita a Yellowstone. (Terva)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama