Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

imf 

všechny recenze uživatele

Sorry, Lassetere... už o tobě nikdy nebudu pochybovat. ;) Cars jsou klasickou mentorskou disneyovkou, ale nachytalo se na ně tolik gagů, že si po zhlédnutí budete připadat neuvěřitelně vyčerpaní. Ono lomcovat skoro dvě hodiny bránicí dá pořádně zabrat. Obrovské tempo, odzbrojující vizuální stránka a zábava od předfilmu až do posledního záznamu v zavěrečných titulkách. Pixar zase válcuje... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Pixar to zase dokázal a pro mě je to tentokrát i docela překvapení. Já osobně jsem od tohoto jejich snímku moc nečekal, protože námět mi přišel až moc dětský. To jsem je ale moc podcenil, protože Pixar opět válí tak, jak to ještě žádné jiné konkurenční animáky(kromě Shreka) nedokázaly. Pixar je prostě několik mil před svými konkurenty jak v humoru, tak v animaci. Tu já považuji zde za nejlepší z Pixarovských animáků (tzn. vlastně nejlepší animace vůbec :-)). Pixar prostě opět dokazuje, že to umí nejlépe a i když to není na úplně stoprocentních 5*, tak jsem se bavil tak, jak u žádného animáku od Úžasňákových. A to o něčem vypovídá ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tento film mě minul takovou rychlostí, jakou si to řítil onen slavný závoďák Steve McQueen. S Pixarem se začíná něco dít. Začíná ustupovat ze své dobyté pozice, tvůrce vtipných pohádek nejen pro děti, a začíná se snad stylizovat do druhého Disneyho. Toliko bezzubou pohádku jsem od Pixaru nečekal. Bohužel tento snímek vsadil spíše na sentimentální linku, která by jakoby vypadla z oka Doktoru Hollywoodu. To by se ještě dalo odpustit, ale chlapci od Pixaru přestali být i vtipní. Celé to působí spíš jako efektní limonáda, na které se dá ocenit snad jen ta animace. Chlapci, měli by jste se vzpamatovat nebo dopadnete jako u Disneyů... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Usedal jsem s melancholickou náladou a v očekávání, že mi to Auta alespoň trošku vylepší. Ale výsledek byl bombastický, nálada se po pár minutách úplně změnila a já si mohl vychutnat dvě hodiny opravdu úžasného animáku! Sice s ebudu opakovat, ale Pixar je fakt jediný, který dokáže dát i plechovým miláčkům lidské vlastnosti a dovést to do dokonalosti. A taky jako jediný vymazal mýtus o tom, že animáky jsou jen pro děti. Dokáže totiž udržet určitou hranici, při které si to užije opravdu každý. Jak mladí, kteří dostali poučný závěr a dospělí spoustu skvělých hlášek. Animace je znovu zavedena do extrémů a konkurence se hledá opravdu těžko, místy jsem měl pocit, že to není vůbec animované, ale hrané. Cars jsou určitě jedním z nejlepších animovaných filmů! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sama od sebe bych o animák s vozidly v hlavní roli ani neopřela kolo, ale dcera má věci po starším bratranci: tričko s Bleskem McQueenem, fusekle s Bleskem McQueenem, pyžamo s Bleskem McQueenem a tak dále. Začalo ji zajímat, co to je za hezké závodní auto a tak jsem stáh... ehm, vypůjčila film. Měl úspěch, cácora si ho užila a já ještě víc, už jsme spolu přerod arogantního frajírka ve fair play charakter viděly nejméně 4x. Nepochybuji, že si brzy dáme pátý okruh. Zápletka sice není originální, je to nevtíravě výchovné a spoustu hlášek mrňata nepochopí, ale kupodivu "Auta" dobře fungují nejen na cílovou skupinu mláďat, dobrou náladu zvládají opakovaně vyvolat také u polovodiček se sjetým dezénem. Krásně animovaná, stylová jízda na 80%. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Jméno postavy Bleska McQueena (Owen Wilson) je odkazem na Glenna McQueena, animátora společnosti Pixar, který zemřel v roce 2002. (contrastic)
  • Původní název snímku byl „Route 66“, ale tvůrci jej změnili, aby si film diváci nepletli se starším, stejně nazvaným TV seriálem. (imro)
  • Celé jméno Bleska McQueena (Owen Wilson) je v anglickém originále uváděno jako Montgomery "Lightning" McQueen. (ajaxx)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno