Reklama

Reklama

85. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 85th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2013, 173 min

Režie:

Don Mischer

Účinkují:

Seth MacFarlane (moderátor), Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Renner, Anne Hathaway, Channing Tatum, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na začátku každého roku se pozornost společenství zábavního průmyslu a filmových fanoušků upře na nadcházející udílení Oscarů. Všeobecné očekávání vrcholí v únoru přímým přenosem ze slavnostního galavečera, kde se ceny Americké filmové Akademie udílejí. Milióny milovníků filmu netrpělivě sledují okouzlující ceremoniál, při kterém se rozdělují nejprestižnější ocenění ve světě kinematografie. Každoroční předávání Oscarů se stalo nejslavnější aktivitou Akademie filmových umění a věd. V pořadí již 85. ročník bude moderovat Seth MacFarlane a bude to jeho Oscarová premiéra. Nenechte si ujít přímý přenos z divadla Dolby Theatre v Hollywoodu, v pondělí 25. února od jedné hodiny ráno na HBO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Viděno živě, na HBO v původním znění. Vezmu-li to stručně hlavním pozitivem večera byla hudba - muzikálová vystoupení, Bondovské variace (Shirley Bassey i Adele), Barbra a Memories na památku Marvina Hamlishe, a nakonec báječná Norah Jones. S vítězi jsem taky spokojená, letos si hlavní kategorie rozebrali herci zpravedlivě, z každého snímku něco, a Pí taky nezůstal pozadu cenou za vizuální efekty, hudbu a režii (nakonec největší hereckou hvězdou byl stejně Richard Parker, tak ho ocenili alespoň takhle). Finále z Bílého domu bylo taky dobré. No a Seth MacFarlane předvedl to, co se od něj tak nějak čekalo ("dude" sexistické vtipy, narážky všeho druhu), ale i něco navíc (zpěv a taneční čísla), takže ve mě zanchal taky vcelku pozitivní dojem. Ale ve skrytu duše stejně doufám, že to příště vážně dostanou na starost Tina a Amy. P.S: Meryl vážně nepotřebuje uvést... ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Opening celé show mi přišel slabí. Snažilo se to za každou cenu vypadat vtipně ale bylo to spíš naopak. Ze Setha jsem měl pocit jako by se snažil zalíbit starým klišé a lezením do země do které slunce nesvítí. Nejvíce se mi líbilo vystoupení filmové skupiny Les Miserable - opravdu fantastické. Anne Hathaway - velká gratulace. A velká radost za 4 oscary pro Life Of Pi. 4* ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Lidi se mě často ptají, z jakého důvodu trávím půlku svého času v kině. A já jim na to odpovídám, že mimo jiné pro tu sváteční noc na konci února, kdy se v Los Angeles utvoří pupek Světa a film se stane tím jediným, co jím hýbe. To se mi pak těžko může někdo divit, že bych si nejradši jednu nablýskanou sošku vypůjčil a podstavcem skrytým v pravém háku pohladil po tváři kolegyně sedící za mnou, které měly víc blbých keců, než Fuka s Baldýnským a jejichž projevená alterovaná superega mě nutí ptát se, kam zmizely ty kecy o tom, že kdo bude během přenosu dělat bordel, potáhne zpátky do postele? Jinak sama o sobě to byla noc kouzelná. MacFarlane se ukázal jako vtipný, stylový a noblesní fešák, kterému nedělá problém utáhnout pětihodinovou show. Zaměřením na hudbu získal ceremoniál zpět jiskru, kterou v posledních ročnících malinko postrádal a ke cti budiž celé té slávě i to, že akademie se v rámci možností vyjádřila ke spokojenosti. Nepochopené pro mě zůstávají jen kategorie hudby a ženských výkonů. Jasně, Pí měl moc hezkou písničku, ale ta jedna písnička byla také polovičkou celé hudby ve filmu, takže... U ocenění Anne Hathaway mě pro změnu napadá, jak je zvláštní, že akademii unikly filmy jako Looper, Atlas mraků, Temný rytíř nebo Hotel Transylvánie, ale čtyřminutové epizodní mihnutí Anne v Bídnících považovala za tolik zásadní, až pro ni našla sošku... No a Jennifer Lawrence? Terapie asi musela něco získat, ale v tomhle případě by bohatě stačila turistická známka divadla Dolby Theatre. Sečteno podtrženo - příjemný večer ve Světozoru s dýkou v zádech. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane byl milej a zvládl to (tím se vymezuju poprvé), dost se mi líbily hudebně-taneční čísla v úvodu, ostudu neudělaly ani scénky Let a boobs, ale proboha koho napadlo nahnat na pódium (jinak dobré herce) skvadru z Bídníků? Byla bídná (rozuměj žebravě dojímavá), ostatně jako film celý (rozuměj bídný k uzoufání, tím se vymezuju podruhé). Když pominu, že pokud by Riva dostala zaslouženou sošku na úkor nádherný Jennifer, kterou jsem hltal v tom sladkobolným škváru (ale za výkon si zasloužila Oscara za WInter´s Bone a ne za tohle), byl bych na tiketech plus minus na nule a docela spokojenost. Možná bych nezval na vyhlašování každé kategorie víc než dva lidi, protože čtyřka tam vypadá komicky a to jak si skáčou uprostředka věty do řeči, protože to mají ve scénáři, je dost trapas. Jediná Meryl Streep porušila napětí a vybafla vítěze rovnou. Nejvíc jsem jásal při vítězství Tarantinově, protože konečně vyhrál scénář k filmu, který jsem si z nominované devítky opravdu nejvíc užil (a Quentin zahlásil, že to je dobrá soutěž :-))). Reklamy nebyly otravné, viděl jsem streamovaný přenos na ABC (bez tlumočení těch tří expertů!) a tam místo reklam hrála instrumentální hudba, skladby se sice opakovaly a pauza vinou reklam byla moc často, ale provedení pěkné. Překvapilo mě, jak silnou akustickou podporu měl Benh Zeitlin a jeho Divoká stvoření jižních krajin, kdykoliv v nějaké nominaci bylo zmíněno - nic proti, z letošních Oscarových u mě bronzový stupínek (když nepočítám Love, které jsem neviděl a vidět nechci). ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

To teda fakt netušim, kde toho moderátora vyhrabali. Očividně veškerý svůj humor vyčerpal na úvodním vtipu, že se pokusí rozesmát Tommy Lee Jonese, pak už to bylo pořád horší a horší. A až na vyjímky mi ani předávající cen nepřišli oslnivě vtipní. Ale aspoň, že jsem se dočkala sošek pro Christopha, Anne, Jennifer a Tarantina, 3* ()

Zajímavosti (10)

  • Poprvé v historii bylo udílení cen zakončeno pěveckým vystoupením. O to se postaral moderátor večera Seth MacFarlane a Kristin Chenoweth. (Patw)
  • Quvenzhané Wallis ve věku 9 let a Emamanuelle Riva ve věku 85 let se staly nejmladšími a nejstaršími nominovanými v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli. Zároveň to bylo také poprvé, co se tak stalo v jedné kategorii. Vyhrála však 22letá Jennifer Lawrence, která se stala druhou nejmladší vítězkou. (jezurka42)
  • Film Láska (2012) je prvním filmem od snímku Tygr a drak (2000), jenž byl nominován jak v kategorii nejlepší film, tak i nejlepší cizojazyčný film. (jezurka42)

Reklama

Reklama