Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

klerik 

všechny recenze uživatele

Na české pomery znesiteľné :-). Aj tentoraz sa tvorcovia nevyhli akejsi snahe o sociálny podtón, ktorý mi už pár rokov lezie krkom, ale napokon je to (našťastie) len romantický príbeh. Vedľajšie dejové línie ma nijako neoslovili, pár nadhodených tém by si zaslúžilo aspoň náznak vyriešenia... Hudba samotná si to na výsledku odmakala viac než scenáristka... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Za hloupost se platí, takže mám problém "fandit" hlavní postavě (jako hrdinu bych ho neoznačil ani náhodou), když si tupě otevírá sklenici okurek nožem a pak padne do nedefinovatelného stavu ala KOUŘOVÉ NA STŘEŠE. Od toho se odvíjí celý pomatený (pro mě), snový (pro jiné) příběh... Komedii bych v tom neviděl ani s růžovými brýlemi. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Pískalo Vám niekedy v ušiach? To sa k Vám prihovárali anjeli. Rovnako ako optikovi z nákupného centra s výzorom bezdomovca a správaním Casanovu (s radosťou obskočí každú neukojenú vydatú paničku). Raz sa ožerie a skončí zmrznutý v snehu. Vtedy mu zapíska v ušiach tak, až sa následne zachráni. Navyše získa schopnosti. Partia zamestnancov na úrovni nižšej strednej triedy, s ktorou sa schádza na streche supermarketu, s ním humorne rozoberie jeho kontakt s nadpozemskými ochrancami a zaželá si niečo svoje. A že je sakra dôležité, čo si prajeme, pretože sa nám to môže aj splniť. Skvele rozohratú anjelskú partiu zráža k priemeru pár typických nešvárov (nielen českých) rodinných filmov: dlhé ničnehovoriace vzletné tanečno kreatívne pasáže v rytme poprockového songu, vysvetlenia súčasnej vzťahovo-životnej prašiviny zásadným konfliktom s rodičmi či traumou z detstva a klišéovité, za každú cenu šťastné, riešenia v podobe cesty ako cieľa a podobne. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Téměř nikdy se nedivím hodnocení na čsfd...co člověk, to názor, to jiný vkus. Ale tady mi nedá a krk se mi kroutí. Když už dá Česko tak jemný film, s až poetickou pointou, nevtíravý a zároveň pod kůži se zarývající příběh, odskáče to snímek takovýmhle hodnocením :-/ Což ukazuje jenom na nízkou laťku vkusu, kdy každá druhá komerční slátanina, při jejímž sledování můžete mozek poslat na dovolenou, dostává rance hvězd :-D Jsem rád, že mezi vás, co to tak vidíte nepatřím. KŘÍDLA VÁNOC je perfektní podívaná, film, který mě chytnul za city podobně, jako svého času MĚSTO ANDĚLŮ. Poučení, že skrytá, nepromyšlená a horká přání se nemají vyslovovat nahlas....že ne vždy, co si člověk přeje je to, co opravdu chce, že láska je velmi často hned před vašima očima, že štěstí nemusí být nikdy daleko, ale stačí se k němu natáhnout...nehledat v temnotách, neznámo kde, ale rozhlídnout se kolem sebe, na lidi, které znáte, kterým věříte a kteří znají vás. Mám rád filmy, příběhy, které ve mě něco nechají, které dokáží zachytit jakési neviditelné lanko v mé mysli, zatáhnout a spustit tak řadu myšlenek, vzpomínek, tuh a pocitů....mám rád lidskost ukrytou za skrytými obrazy plných touhy a odvahy...mám rád změny, které nám dávají naději a lásku a které nikdo z nás nedokáže, změny, které můžeme vidět jen v takových filmech, číst v knihách....lidská srdce schopná skutků pro lásku, pro život...ne jenom pro povinnosti a pomalé umírání v jakémsi řádu bez něčeho přirozenějšího, přírodního....éteričnost bez předsudků, bez hlubokých zásad a marnivých zvyklostí :-) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení po první projekci bylo natolik rozporuplné (přiznávám zklamání), že jsem film hvězdičkami ani neocenil. Stalo se ale něco zvláštního. Příběhy těch "obyčejných" lidiček se ve mně nějak usadily a v následujících dnech se mi až moc často honily v hlavě. ... Dal jsem tomu čas a po pár týdnech jsem si dal druhou projekci. Až po ní jsem musel tenhle film ocenit. Možná spíš srdcem, ale přiznávám, že Karin Babinská se trefila. Aspoň tedy do mého. ... Díky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Kůň hlavního hrdiny se jmenuje Rosie, v překladu "Růžena", ale na začátku filmu bylo zřetelně vidět, že se jedná o koně, a nikoli o klisnu. (rakovnik)
  • Rodina manažera prodeje Ráďi (David Novotný) bydlí v Liberci v ulici Frýdlantská 6. (sator)
  • Filmovou hudbu nahráli pouze 4 lidé, a to Richard Krajčo, hudebník a producent Dalibor Cidlinský a kluci z kapely Nebe, tedy Petr Harazin a Štěpán Petrů. (harazin)

Reklama

Reklama