Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

klerik 

všechny recenze uživatele

Na české pomery znesiteľné :-). Aj tentoraz sa tvorcovia nevyhli akejsi snahe o sociálny podtón, ktorý mi už pár rokov lezie krkom, ale napokon je to (našťastie) len romantický príbeh. Vedľajšie dejové línie ma nijako neoslovili, pár nadhodených tém by si zaslúžilo aspoň náznak vyriešenia... Hudba samotná si to na výsledku odmakala viac než scenáristka... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádný zázrak, ale stejně jsem byl trošku zklamaný. Možná bych trošku očekával ke zvolenému Vánočnímu období romantický námět, ovšem namísto toho režisérka Babinská připravila surovou záležitost s částečným nádechem magična, ovšem rázně ukotvenou v nepěkné realitě pár obyčejných lidí s podřadnou prací. Alespoň obsazení mi sedlo, herci z hlavních rolí jsou sympatičtí všichni a překvapivě i ten Krajčo umí jakžtakž zahrát, jinak celkem sázka na jistotu (Prachař, Novotný a stále oblíbenější Kerekes)...6o% ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Zázraky se dějí (ne)jen o Vánocích. Karin Babinská a její střapatý bílý anděl vznášející se nad lidskými osudy je totální úlet. Prostředí velkého obchodního centra vzbuzuje nanejvýš odpor, stejně jako všechny ty nesympatické a žoviální postavy a postavičky, vyskytnuvší se poznenáhlu uprostřed nastalého předvánočního mumraje. Richard Krajčo má nepochybně silnou pozici mezi svými fans, ale film, v němž hraje hlavní roli prostě neutáhne. Křídla Vánoc jsou přesně taková, jaká být neměla. Nudná, hloupá a zbytečná. Jako Tomáš a Nina, holka, která dala každýmu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takže. Nejdřív ze všeho bych chtěl zpucovat sám sebe za to, že v listopadu lezu do kina na film o Vánocích, notabene když venku je to na šortky. Tfuj tajbl, Bobši! Dál bych se rád omluvil Kláře, Zuzaně, Tereze, Michale, Janě, Báře a loňské zimě, že jsem si o nich myslel, anebo jim dokonce řekl, jak jsou vlezlé. To jsem totiž ještě neznal písničku "Cesta", díky které mám Krajča s poKlusem už tejden za prdelí. Pecka. Člověk jde do kina na pět filmů a večer před spaním jediné, co se mu honí hlavou, je "Jestli se blížím k cíli..." =) No a ať nežeru, tak na závěr uznám, že to všechno dohromady nebylo tak e-e, jak jsem čekal. Kdybych z kina vycházel do nadýchaných závějí křupavého sněhu přímo ke Štědrovečerní večeři, a po boku měl svého Ježíška, asi bych i čtvrtou hvězdu uronil. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Někd se řeší, zda je kniha lepší než film. Jindy zda je trailer lepší než film. V tomhle případě říkám, že rádii proslavená titulní píseň Richarda Krajča s Klusem je výrazně lepší než tenhle rádobysentimentální snímek, tvářící se jako vánoční (?) pohádka (!) pro dospělé (?!). Zásadní problém mám s českými reáliemi (vím, nějak si ten film na sebe vydělat musel, příště info o PP, díky) a strašným castingem (Vica Kerekes jako balička dárků, co dává každému blbci z obchodáku? Krajčo s fetišem na okroužkované dámy?). Já tu nenašel ty emoce, ani sentiment, ketrý bych očekával, navíc tak "mrtvé" postavy bez vývoje a smyslu... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • „Chcela som nakrútiť film, ktorý by v tejto pesimistickej dobe ľudí potešil a dal im nádej, že môžu pohnúť svojím životom a ovplyvniť jeho správny smer," vyjadrila sa režisérka a scenáristka Karin Babinská. (kacer4)
  • Rodina manažera prodeje Ráďi (David Novotný) bydlí v Liberci v ulici Frýdlantská 6. (sator)
  • Film se natáčel v Praze a v Liberci. (Busmart)

Reklama

Reklama