Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

novoten 

všechny recenze uživatele

Chvílemi záměrně předvídatelné, obalené zbytečně velkým množstvím postav, ale natolik své, že nakonec pomalu podléhám. Karin sice svůj scénář neochuzuje ani o jedinou sebezbytečnější linku, ale vzhledem k tomu, že chápu podstatu autorské hrdosti, nemám s tím problém. Jen to (například příští Vánoce) bude chtít nějakou poklidnou domácí projekci, abych se přesvědčil o tom, jestli ten pokus přesvědčit mě o nezbytnosti celého širokého záběru nebyl jen velký podfuk. 70% a po dlouhém váhání zaokrouhlení nahoru. I kdyby jen kvůli té zatracené Cestě, která je pro mě i na stý poslech očividně nezprotivitelná. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Klidně si mne kamenujte, ale Křídla Vánoc se mi libí. I když ji k plnému hodnocení něco chybí a přiznávám, že v podíl na mém hodnocení muže mít osobní zaujatost. Režisérka Karin Babinská netočí filmy jak na běžícím pásu a jak je vidět u Křídel Vánoc a Pusinek dává si na nich o to víc záležet. Taky si vybírá dobrý pracovní tým, včetně herců, kteří mi ke svým rolím sedí - Richard Krajčo, David Novotný, Vica Kerekes, Lenka Vlasáková. Nebojí se rovněž zobrazit témata a problémy drobných obyčejných lidí, což se zas tak často nevidí. Ženské osazenstvo před sálem 9, během předpremiéry 13.11. (ještě, že to nebyl pátek) v Cinemacity šlo na Richarda Krajča, nic proti němu, já jsem šel na Karin Babinskou. Ne však na její ladné a sličné křivky, ale na její práci a na práci jejího tvůrčího kolektivu. Snad budu mít příležitost jít někdy znova. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Bezdějný rádoby "umělecký" a myšlenkově hluboký film. Nebavilo mě to:( V poslední době mě ty naše filmy spíš zklamou jak potěší. Je škoda, jak jsou Křídla Vánoc i přes pěknou myšlenku nezáživné, bezdějné a potencionálně nevyužité. Opravdu nebudu dobře hodnotit jen proto, že jsou v závěru dramatické momenty a emoce, když celý film jako koncept spíše nudí. Nechápu proč nepracovali se stavem Krajča. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Někd se řeší, zda je kniha lepší než film. Jindy zda je trailer lepší než film. V tomhle případě říkám, že rádii proslavená titulní píseň Richarda Krajča s Klusem je výrazně lepší než tenhle rádobysentimentální snímek, tvářící se jako vánoční (?) pohádka (!) pro dospělé (?!). Zásadní problém mám s českými reáliemi (vím, nějak si ten film na sebe vydělat musel, příště info o PP, díky) a strašným castingem (Vica Kerekes jako balička dárků, co dává každému blbci z obchodáku? Krajčo s fetišem na okroužkované dámy?). Já tu nenašel ty emoce, ani sentiment, ketrý bych očekával, navíc tak "mrtvé" postavy bez vývoje a smyslu... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ona balí dárky, on pracuje v optice, ona je sarkastická pesimistka, on volnomyšlenkářský balič vdaných paniček. A teď do něj zřejmě vstoupilo něco nadpozemského. Jeho kolegové a přátelé řeší, zda je to nadpřirozený úkaz, nebo se prostě jenom zbláznil. Najednou si všichni něco přejí (ten pořádný úspěch v televizi nebo filmu, tamten víc životního prostoru, načež mu v autě zemře tchýně s tchánem). Do toho přicházejí další méně důležité postavy, ON se na NÍ začne koukat kapku jinak. A pak přijdou titulky. Kouzlo Vánoc v tom nevidím, křídla Vánoc odstřihla režisérka růžovými brýlemi. Ostatně se s postavami moc nenamáhá nic moc dělat. Prostě klade otázky, chce, abychom přemýšleli, ale právě tvůrci moc nedomýšleli, s čím vůbec přicházejí. Emocionální zákruty nefungují, herci nejsou špatní, ale že bych na někoho chtěl pochvalně ukázat prstem, tak to těžko (možná na Novotného). To, co filmaři naznačí, už v dalších desítkách minut zrovna dvakrát nezúročí. Podivný žánrový slepenec. Tři hvězdy s přivřenýma očima.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)
  • Kůň hlavního hrdiny se jmenuje Rosie, v překladu "Růžena", ale na začátku filmu bylo zřetelně vidět, že se jedná o koně, a nikoli o klisnu. (rakovnik)
  • Při natáčení filmu režísérka Karin Babinská svedla Richarda Krajča, který následně opustil svou původní rodinu. (MatyTM)

Reklama

Reklama