Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem se zhlédnutím do času Vánoc, přál si nechat se filmem vánočně naladit, tajně doufal, že mě tenhle tuzemský snímek potěší a snažil se oprostit od všech předsudků vyvolaných některými ne zrovna lichotivými recenzemi. A o to víc zabolí, že jim po projekci zrovna já, fanoušek českého filmu, musím dát za pravdu. Vzít to podle žánrů, tak na imdb to zase trefili. Křídla Vánoc nejsou ani omylem vtipné, i když mnohé trapné snahy o humor divák nepřehlédne (nejvíc jsem se asi styděl za Prachaře). Dramatické momenty jsou zas vyvolány dost uměle a křečovitě, podobně je to s navozováním deprese (ostatně stejně jako pohody). Romantika pro změnu snad nemohla být tuctovější (i když s označením pro to, co mezi sebou měli Tomáš a Nina, jsem to snad až přehnal). Vánoční atmosféra? Snímek se o ni snažil, ale znovu (alespoň u mě) příliš nepochodil. Jediné, co se dá na filmu opravdu ocenit, je hudba, jmenovitě přenádherná Cesta, kterou bych mohl poslouchat pořád dokola (což už jsem však dělal dávno před zhlédnutím Křídel). Víc jak 2* pro tenhle počin opravdu nevykouzlím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mít regulérní, Andělem posvěcenou, schopnost pomáhat lidem, tak bych s chutí sundal růžové brýle a určitě bych z toho vytěžil víc než optik Tomáš, který všem ženám s problémy poradil opustit chlapa. Paní režisérka by se zase měla mírnit v chytání mnoha zajíců, protože měla k dispozici jen jednoho a z toho se mix dramatu, komedie a vánoční pohody dělá jen těžko. Mně z toho vylezlo netradiční vepřo-hranolky-rajská, jehož smažená část mi celkem chutnala, ale to ostatní nechám koňovi - ten má stejně velkou hlavu jako já. Ale to plivání ze střechy Globusu si stejně musím domluvit s nějakým úplatným sekuriťákem, abych v životě nepropásl něco skutečně důležitého. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, že i u nás se dá natočit příjemný vánoční film. Andělská linka tu sice vůbec nefunguje, na konci vyšumí úplně nelogicky do ztracena a za některé scény (pasáž s kočárkem) by si Babinská zasloužila jednu přes prsty. Jinak je to ale nečekaně příjemná podívaná servírující na české poměry hezké obrázky a hlavně sympatické postavy, které se (většinu času) nechovají jako úplní idioti a docela vám za ty dvě hodinky stačí přírůst k srdci. Hodně samozřejmě dělá také povedené herecké obsazení v čele s Krajčem a hláškujícím Davidem Novotným. Stačí se prostě oprostit od ne příliš fungující andělské zápletky a pár logických lapsů a zůstane vám celkem odpočinková komedie, po níž budete mít celkem příjemnou náladu. A to se mi u českých filmů moc často nestává. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Někd se řeší, zda je kniha lepší než film. Jindy zda je trailer lepší než film. V tomhle případě říkám, že rádii proslavená titulní píseň Richarda Krajča s Klusem je výrazně lepší než tenhle rádobysentimentální snímek, tvářící se jako vánoční (?) pohádka (!) pro dospělé (?!). Zásadní problém mám s českými reáliemi (vím, nějak si ten film na sebe vydělat musel, příště info o PP, díky) a strašným castingem (Vica Kerekes jako balička dárků, co dává každému blbci z obchodáku? Krajčo s fetišem na okroužkované dámy?). Já tu nenašel ty emoce, ani sentiment, ketrý bych očekával, navíc tak "mrtvé" postavy bez vývoje a smyslu... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Bezdějný rádoby "umělecký" a myšlenkově hluboký film. Nebavilo mě to:( V poslední době mě ty naše filmy spíš zklamou jak potěší. Je škoda, jak jsou Křídla Vánoc i přes pěknou myšlenku nezáživné, bezdějné a potencionálně nevyužité. Opravdu nebudu dobře hodnotit jen proto, že jsou v závěru dramatické momenty a emoce, když celý film jako koncept spíše nudí. Nechápu proč nepracovali se stavem Krajča. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • V roce 2013 byl vydán soundtrack k filmu. (sator)
  • Film se natáčel v Praze a v Liberci. (Busmart)
  • Původně mělo jít o muzikál, ale při psaní scénáře, které zabralo rok a půl, se Karin Babinská rozhodla, že půjde o romantický film. (jenik71)

Reklama

Reklama