Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Vzpoura dělá z Abramsova zářezu úplného Shakespeara, plného intelektuálních otázek a témat. Frakesova režie je zde až příliš unylá (cloumají s ním hormony nejenom ve filmu) a neposkytuje snad jediný originální nápad (pohledem o deset let srarším; díky Abramsovi víme, že to jde i jinak, více "letně"). Ale přestože všechno mimo hudby bylo špatně, tak tento Star Trek patří k těm zábavnějším a vydrželo mu to s přehledem po celou stopáž. 60 % ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem v mém komentáři k sedmému dílu napsal, že mi všechny Star Trek filmy s novou posádkou splývají dohromady, zapomněl jsem na tento. Tenhle totiž si pamatuju a nesplývá mi s žádným, ale to jen kvůli jediné věci - je nejnudnější a nejzbytečnější. Mám vcelku dobrou paměť, speciálně na filmy, ale u tohoto pokračování už si nevybavím, proč dělali to, co dělali, jak se na té planetě vůbec ocitli… Opravdu nic. Pamatuju si opravdu drobky a nic konkrétního. Což o něčem svědčí, když vezmu v potaz fakt, že si pamatuju hodně filmů, které jsem viděl. Na tenhle si nemůžu vzpomenout a to jsem jej viděl ani ne dva měsíce tomu… Nejzbytečnější a nejhorší Star Trek film. 40 %. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Další námět pro pětačtyřiceti minutovou epizodu seriálu rozplizle natažený na celovečení stopáž, která se snaží spoléhat na starou známou posádku nové generace (která docela překvapivě boduje zábavnými scénami, jako je zpěv při leteckém souboji) a pár podivně se tvářících osob disponujících vyměnitelnými tvářemi, jejichž vůdce je příkladným archetypem klasického padoucha a tak je zajímavý jen tím, že vypadá jako zmuchlaný kus látky. Tenhle star trek dojíždí na tom že titulní vzpourání nemá se vzpourou společného nic (kdyby tu byla opravdu přítomna rebelie enterprise proti federaci, bylo by to MNOHEM zajímavější) a je tu zbytečně moc zcela nudné a sterilní akce, která dost pomáhá tomu, že finále je zajímavé asi jako prasklá žárovka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Tak a máme tu 9.celovečerní film o Star Treku. (již třetí s Picardovým týmem). Asi už nemá cenu zde psát jak moc jsem velký fanoušek ST. Psal jsem to v předchozím filmu První kontakt. Oproti tomu filmu je zde určitý pokles. Ale jako velký fanoušek ST jsem ho moc nezaznamenal a u tohohle filmu jsem se rovněž bavil od začátku do konce. Byl tu zajímavý příběh, který byl hodně jednoduchý a to platí i o scénáři, že to nebylo úplně nějak moc nápadů, ale to mi nevadilo. Někteří tento film nazývají docela nudou, ale já se jím divím. Máme tu opět skvělý tým. Herci mě bavili opět. Picard tu byl skvělý jako vždy, Riker se dokonce oholil, což byl nezvyk, ale pohoda. K tomu Geordy, skvělý Dat, Crusherová a Diana. Nepřítel byl docela zajímavý, když byli teda lepší. Akce je tu docela dost a je výborně natočená. Lod enterprise si zde užijeme dosyta – je zde dost záběrů na ní. Hudba od skvělého Jerryho Goldsmitha byla opět dokonalá, v předchozím filmu byla o stupínek lepší, ale to neznamená, že jsem si ji zde neužil. Celkově to bylo jakoby trochu mírně pojato. Docela odlišný příběh, ale neměl jsem s tím žádný větší problém. Nebylo to sice už tak poutavé jako První kontakt, ale tu 5* jsem nakonec dal. Žádnou chybu to přece nebylo, mě jako vášnivému trekaře to bohatě stačilo. Takže další shlédnutí určitě zas někdy bude. Spokojenost, není co, bych už dodával. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opravdu má být morální dilema, jestli přesunout skupinu 600 lidí na jinou planetu, aby mohla medicína pro miliardy skokově poskočit? To není žádná paralela k nucenému vysidlování v americké či evropské historii, to je ekvivalent odkoupení pozemku kvůli stavbě dálnice - tady není, o čem přemýšlet. A že se do toho zamotají jednorozměrní záporáci, není zrovna omluva, ale laciná berlička. Jinak minulému dílu jsem vytýkal, že se v něm děje moc věcí moc rychle. Abych si neprotiřečil, říkám, že tady se neděje nic a děje se to pomalu. Nevím, jestli to měl být návrat k původním dílům... ale není. IX je tak podobně jako V především chytračení pro hloupé lidi, kdy se morální problém pozná podle toho, že hodně postav často opakuje, že se jedná o morální problém. Get it? ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

Reklama

Reklama