Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* v pořadí třetí film s dobrodružstvím hvězdné lodi Enterprise pod vedením Pickarda dopadlo dobře. Oproti předchozím je tu víc místa na mezilidské vztahy, ale kdo se těší na vesmírné bitvy, tak bude asi zklamán. A jestli se podaří ochránit malou civilizaci před zájmy hlavné Spojené Federace Planet, tak to si už musíte zjistit sami. Za mě standardní tři hvězdy - a fanoušky sci-fi by nemusel zklamat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "My jsme zjistili, že jediný okamžik může být celým vesmírem." ----- Scénář je svým způsobem docela odvážný, jeho realizace nadstandardní, triky působivé, pointa nápaditá, věrnost seriálu očividná. Vznikl tak příběh, který na první pohled není nijak přehnaně akční, přesto v něm při troše snahy najdete všechno podstatné, co představuje Star Trek - co je jeho poselstvím. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Asi se všichni shodneme na tom, že na minulý, bombastický První kontakt to nemá, ale i tak je Vzpoura pro mě jeden z nejlepších Star Trek filmů. Efekty se opět o něco zlepšili a hlavně Brent Spiner tady opět výborně zaválel. Mě ten Dat baví... I příběh stál za to. Film upoutal, akční scény byly výborné a o hudbě už ani nemluvě. Opět mě také potěšil Jonathan Frakes jako režisér. Trekkies určitě nebudou zklamáni, ale ani nepříznivci ST by filmem nemuseli pohrdat. 85%. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten díl se zrovna dvakrát nevyvedl. Oproti předchůdci působí tak nějak chudě a to jak vizuálně, tak i příběhem. Jakoby to byla prodloužená epizoda seriálu, do které přidali pár lepších speciálních efektů navíc. Jinak je téma této epizody přízemní, vzhledem k tomu, že mají tvůrci k dispozici cel galaxie až slabé. Chudým dojmům nenapomáhají ani stavby, které zde působí až nápadně seriálově a odfláknutě, prostě z nich je patrné, že tam na tu loukou ty kusy kulity někdo nanosil chvíli před natáčením. Podle toho by se asi film soudit neměl, ale ono to zde má taková vliv, že to jinak nejde. A celkově film působí tak nějak pateticky, jakoby tvůrci považovali film za poslední Star Trek všech dob. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Filmová řada televizní velkoepopeje je neméně pozoruhodným dílem hraného filmu. Precízní scénář, i po létech nápaditě působící výprava a triky, myšlenková hloubka, tedy v úhrnu věci, které se většině současných autorů tohoto žánru dostávají jen zřídka. Ještě více však působí anticipační potenciál, srovnatelný s Vernem či Karlem Čapkem, tj. opravdu špičkovými autory fantastiky. Ano, takhle nějak .... někdy ... tzn. za 500-2000 let (ale třeba i rychleji) může vypadat náš vesmír (vesmírů je patrně víc) a lidské pronikání do něj. Zatajený dech a mrazení v zádech je asi tím nejlepším doporučením, vedle kterého velká třpytná slova a vzletné obraty chudnou a ztrácí se v neurčitém mlžnu. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Film je inšpirovaný poviedkou "Hra na naháňačku" zo zbierky "Ja, robot" od Isaaca Asimova, v ktorej u robota RCHK-13 (Rýchlika) dôjde ku konfliktu 2. a 3. robotického zákona. Po vyňatí pozitronického mozgu, si robot začne pospevovať operety od Sira W.S. Gilberta a Sira Arthura Sullivana. Poviedka, vrátane nápadu s pozitronickým mozgom vyšla na povrch sveta v marci 1942. (StarFsh)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1998 na Las Vegaském FF (Cinemavegas FF). (Varan)
  • V některých scénách musel nosit Jonathan Frakes, představitel Rikera, falešné vousy, protože se již oholil pro scény, ve kterých postava vousy nemá. (mirliflore)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno