Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dozajista jeden ze slabších ST filmů, který ale nezklame fandy, ani příznivce Sci-Fi. Trochu patetické a tempo je pomalejší. Záporáci působí jako doslova "šedá masa" uměle dosazených ošklivců tak, aby už od pohledu působili záporácky. No zkrátka je to horší, ale kvality to má. Např. skvělá hudba, dějový spád a zápletka. Za mě 65% = 3/5 ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Vzpoura by si zasloužila o trochu více lepší výpravu, protože to i na velkém plátně působilo jako dvojepizoda z TNG. I tak si myslím, že Frakes si s tímto filmem ostudu neudělal...je to takový oddych mezi Prvním kontaktem a Nemesis. Taky poslední Star Trek s Picardovou posádkou, který u nás běžel v kinech. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten díl se zrovna dvakrát nevyvedl. Oproti předchůdci působí tak nějak chudě a to jak vizuálně, tak i příběhem. Jakoby to byla prodloužená epizoda seriálu, do které přidali pár lepších speciálních efektů navíc. Jinak je téma této epizody přízemní, vzhledem k tomu, že mají tvůrci k dispozici cel galaxie až slabé. Chudým dojmům nenapomáhají ani stavby, které zde působí až nápadně seriálově a odfláknutě, prostě z nich je patrné, že tam na tu loukou ty kusy kulity někdo nanosil chvíli před natáčením. Podle toho by se asi film soudit neměl, ale ono to zde má taková vliv, že to jinak nejde. A celkově film působí tak nějak pateticky, jakoby tvůrci považovali film za poslední Star Trek všech dob. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další Star Treková pohádka pro děti a mládež. Některé telenovelické dialogy byly vskutku děsivé, vše navíc podbarveno úlisně slizkou cajdákovitou hudbou. Picardův flirt s přepudrovanou, zmalovanou a vyčesanou emzáckou duchovní vůdkyní jehovisticky idealistické planetární kolonie byl kulervoucí. A opět zpracování některých scén takovým způsobem, jako by se to točilo o dvě dekády dříve, anebo coby TV inscenace. Po relativně zdařilé dvojce nechápu. Ale jako film před spaním, když nemáte žádný jiný zrovna po ruce a máte smířlivou náladu, to celkem lze. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Asi se všichni shodneme na tom, že na minulý, bombastický První kontakt to nemá, ale i tak je Vzpoura pro mě jeden z nejlepších Star Trek filmů. Efekty se opět o něco zlepšili a hlavně Brent Spiner tady opět výborně zaválel. Mě ten Dat baví... I příběh stál za to. Film upoutal, akční scény byly výborné a o hudbě už ani nemluvě. Opět mě také potěšil Jonathan Frakes jako režisér. Trekkies určitě nebudou zklamáni, ale ani nepříznivci ST by filmem nemuseli pohrdat. 85%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

Reklama

Reklama