Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Další námět pro pětačtyřiceti minutovou epizodu seriálu rozplizle natažený na celovečení stopáž, která se snaží spoléhat na starou známou posádku nové generace (která docela překvapivě boduje zábavnými scénami, jako je zpěv při leteckém souboji) a pár podivně se tvářících osob disponujících vyměnitelnými tvářemi, jejichž vůdce je příkladným archetypem klasického padoucha a tak je zajímavý jen tím, že vypadá jako zmuchlaný kus látky. Tenhle star trek dojíždí na tom že titulní vzpourání nemá se vzpourou společného nic (kdyby tu byla opravdu přítomna rebelie enterprise proti federaci, bylo by to MNOHEM zajímavější) a je tu zbytečně moc zcela nudné a sterilní akce, která dost pomáhá tomu, že finále je zajímavé asi jako prasklá žárovka. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "My jsme zjistili, že jediný okamžik může být celým vesmírem." ----- Scénář je svým způsobem docela odvážný, jeho realizace nadstandardní, triky působivé, pointa nápaditá, věrnost seriálu očividná. Vznikl tak příběh, který na první pohled není nijak přehnaně akční, přesto v něm při troše snahy najdete všechno podstatné, co představuje Star Trek - co je jeho poselstvím. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Filmová řada televizní velkoepopeje je neméně pozoruhodným dílem hraného filmu. Precízní scénář, i po létech nápaditě působící výprava a triky, myšlenková hloubka, tedy v úhrnu věci, které se většině současných autorů tohoto žánru dostávají jen zřídka. Ještě více však působí anticipační potenciál, srovnatelný s Vernem či Karlem Čapkem, tj. opravdu špičkovými autory fantastiky. Ano, takhle nějak .... někdy ... tzn. za 500-2000 let (ale třeba i rychleji) může vypadat náš vesmír (vesmírů je patrně víc) a lidské pronikání do něj. Zatajený dech a mrazení v zádech je asi tím nejlepším doporučením, vedle kterého velká třpytná slova a vzletné obraty chudnou a ztrácí se v neurčitém mlžnu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, já si na tuhle posádku prostě nezvyknu. Připomnělo mi to díly "Stargate", které jsem zrovna neměl moc rád. Je to místy docela zábavné, jsou zde zajímavé vztahy a vývoj postav - Jonathan Frakes se oholí! - ale celkově mě to prostě tolik nebaví jako filmy se starou posádkou. V tom je prostě nějaká nostalgie, nedá se nic dělat. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Mě osobně tento již třetí celovečerák s mou nejoblíbenější trekie posádkou nadchl. Asi pro ostatní v této společnosti budu terčem posměšků, ale je to tak.:) Příběh mě velice zaujal, Jonathan Frakes ukázal po lehce horrorovém Prvním kontaktu, že jemnější, citová poloha je mu též blízká. Čili v těchto dvou celovečerních trecích ukázal obě nejpodstatnější strany star treku. Mám dojem, že tento film má myšlenku i naznačené poselství. A je zde též mírně podhodnocen. Samozřejmě já lehce nadhodnocuji, díky svému (v současnosti zastydlému) trekie fandovstí (není čas ho obnovit?:) ). Kde jsou ty časy, když jsem nedočkavě na čt1vyhlížel novou epizodu Next Generation.:) Nechtělo by čétéčko opět vysílat podobné povedené sci-fi kousky? Dávám Vzpouře 90%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1998 na Las Vegaském FF (Cinemavegas FF). (Varan)
  • Po "temném" filmu Star Trek VIII: První kontakt (1996) chtěli producenti přijít s něčím trochu odlehčenějším, co by více odpovídalo původní Roddenberryho vizi. Bylo vymyšleno několik různých zápletek, přijat byl však až čtvrtý draft scénáře, který významně ovlivnil producent Steven Behr. (mirliflore)

Reklama

Reklama