Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Práskač zjistí, kdy a kde bude Arthur sám. Michael je čerstvě venku z basy a hned jde do akce. Finn musí dokázat, že pořád drží s Shelbyovými. (Netflix)

Recenze (21)

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Achjo, nesnáším rubriku “seriálové finále”, protože to je jedna z vůbec nejtěžších disciplín kinematografie a nenapočítám na obou rukách, kolikrát se to vlastně povedlo. Tady jde ale o mnohem méně, protože nás čeká ještě film a já jsem s tímhle vědomím sledoval celou sérii a proto na mě jisté scénaristické fígle a kličky nefungovaly. To, že by Tommy zemřel rukou boží bylo až moc laciné a vzhledem k právě onomu sequelu by nedávalo smysl, aby se to odehrálo bez Cilliana. Proto na tomhle poli to vůbec nefungovalo a napětí bylo degradované a příběh této epizody byl více než předvídatelný a mírně odflákle napsaný. Celkově finále vyřeší takřka všechny problémy, které hlavní postavu trápí celou sezónu a všechno je to nastrčené s takovou samozřejmostí. Ovšem kvality režie, zpracování, designu a atmosféry je úplně jinde a to po celou sezónu a proto lze tyhle všechny, ač velké přešlapy prominout. Highlight byla především přestřelka v temných uličkách Biringhamu a evokovala mi jistou nostalgii na první řady a byla to zkrátka jedna velká masterpiece sekvence. Twist na konci filmu mě docela překvapil a navnadil na film, ve kterém se nejspíš konečně dočkáme ztvárnění největšího zloducha, který na zemi kdy existoval a v podání tvůrce Stevena Knighta to bude rozhodně opět zajímavé a nemůžu se dočkat na detailní kameru nacistického Německa. Tímto se loučím jen na krátkou chvíli. ()

Mr.ChoksonD 

všechny recenze uživatele

Filmařsky perfektně zvládnuté, herecky bravurně zmáknuté a scenáristicky excelentně zprzněné. Poslední série se mi nepozdávala svojí uspěchaností a nelogičností zhruba od konce třetího dílu a moje očekávání se bohužel naplnila. Velice průměrné finále jinak skvělého seriálu, který jsem vždy oceňoval pro jeho šokující zvraty, které však dávaly smysl a byly předchozím dějem opodstatněné. Velké zklamání v kontextu předchozích pěti sérií. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minutové “v minulých dílech jste viděli” dostačujícím způsobem shrnulo předchozích 5 epizod o ničem. Pak nastal úmorná slideshow keců, které nedávají smysl. Ne obsahem, ale tím proč vůbec padnou. Logika vyjadřování postav nula a tím pádem i chování. Proč to musí trvat hodinu dvacet to opravdu nepochopím. Debilní hra na drama prakticky v každé scéně. Dokonce i jediná koukatelná scéna pod mostem musela být natočená jako artové cvičení. Nemluvě o tom idiotském závěru. Kde se vzala, tu se vzala vize a procitnutí. ()

groz122 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série není Peaky Blinders. Je to Tomy Shelby. A zakončení? Ač se to předešlé díly vleklo, tak to bylo s The Breaking Bad nejdůstojnější seriálové zakončení všech dob. Na důležité otázky jsme dostali odpověď. A zároveň můžeme spekulovat nad osudy charakterů, o kterých moc nevíme. Vyzdvihl bych nejlepší technickou stránku, kterou můžeme v současnosti najít. Kamera a nastavení scény... pro filmaře absolutní porno. Nádherná práce. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi to fakt líto, ale vzhledem k tomu, co Peaky Blinders vždy symbolizovali – tedy nejlepší gangsterský seriál a celkově jeden z nejkvalitnějších počinů v dějinách televizní tvorby ať už hlediska vizuálu, estetiky či stylizace, který překonával jak britský tak evropský standardy – tahle rozlučka působí víc jalově, než by bylo zdrávo. Jo, Thommyho nervydrásající konfrontace s Michaelem anebo atmosférická noční přestřelka jsou za mě highlighty finále a řemeslně tomu nejde prakticky cokoliv vytknout – jenže scenáristicky to moc velkej smysl zcela upřímně nedává – viz. Michaelův osud, závěr linky s fašisty anebo scéna s přehozením dynamitu (což je ultimátní deus ex machina). O kontextu nekonzistentního narativního mišmaše v rámci celý závěrečný série, který nelze popsat jinak než jako obyčejnej lazy-writting, radši ani nemluvě. To fakt alespoň nešla natočit závěrečná scéna s Arthurem? .... Já vím, že poslední dvě řady se výrazně odlišovaly od toho, co si všichni v prvních čtyřech zamilovali – jenže Peaky Blinders chtě nechtě ztratili svůj ksicht, osobnost, identitu a sigma male grindset, což jsou aspekty, díky nimž se právě odlišovali od jiných konvenčních prefabrikátů seriálový produkce. Steven Knight jako by neměl šajna jak svoje vrcholný životní dílo ukončit a jen tím dokazuje, že celý příběh neměl nijak dopředu promyšlený, což degraduje celý mýtus Peaky Blinders jakožto jednoho z nejkvalitnějších seriálů za posledních několik desetiletí, který si získal srdce milionů fanoušků. A protože si získal i mě, rve mi to srdce 💔 .... abych však řekl pravdu, přes všechna negativa jsou Peaky Blinder tak či onak fookin' masterpiece. Cillian Murphy aka Thomas Shelby je král. Sbohem. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o nejdelší epizodu celého seriálu. (LUKICKK)
  • Závěrečný záběr připomíná první scénu seriálu. V obou je Tommy Shelby (Cillian Murphy) jedinou postavou na obrazovce a v obou případech jede na koni. (LUKICKK)

Reklama

Reklama