Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyové se vyrovnávají s krachem na burze v roce 1929 a Tommy čelí novým hrozbám od mladších členů rodiny a fašistických konkurentů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (66)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší... Netflix to vzal téměř celé do svých rukou,  a je to na tom poznat (ne jen velikostí obrazu, která se zmenšila. Herci a celkově charaktery jsou v něčem jiné (včetně Arthura, který je již nepochopitelný psyhouš, co kvůli svému novému sestřihu vypadá jako vzteklej pelichající šakal). jejich chování je v mnohém nepochopitelné (včetně Lizzie, která je taková nemastná neslaná). poté příběh, který byl pro mě takový nudný, že už si ani pořádně nevzpomenu, o čem tahle série sakra byla! čtyři hvězdy dávám jen proto, že bych si tomuto seriálu snad netroufl dát méně (páč je perfektní). a proč tam měla postava Kudrny tak málo místa? chudák... (je to moje oblíbená postava:)  7,5/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zatím poslední série sice vypadá zdaleka nejlépe,ale odklon k politice mi k Peaky Blinders upřímně až tolik nesedí.Není tu sice opět nouze o zvraty a to včetně ne úplně očekávaného konce,ale i nadále bude platit,že nejblíže k tomu co jsem od PB od začátku čekal bude mít druhá řada.Co se týká postav,tak tam je ten vývoj možná překvapivější než všechny zvraty dohromady.Žádná z nich sice od samého začátku není úplně kladná,ale Tommy se postupem času přeměnil na absolutního egomaniaka,který si myslí,že má za všech okolností vše pod kontrolou a na paty mu teď začíná šlapat "nová generace",přičemž z Michaela se stává extrémní slizák a táhne sebou i doposud nevýrazného Finna.Nejsympatičtější tak nakonec zůstává skoro stále stejný Arthur a to bych na úplném začátku netipoval.Závěr každopádně připravil slušnou půdu pro šestou řadu,kterou si nenechám utéct...80% ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší dosavadní série. Je to kvalitní filmařina, řemeslně to nemá chybu, ale to poselství, že (materiální) účel světí (jakékoliv) prostředky, ke kultivaci lidstva zrovna nepřispěje. A to tady šel Tommy celkem do sebe. Vadí mi taky ty kvanta vyhulených cigaret, hekťáky chlastu a teď už tuny drog. Vypadá to, že to lidem může projít v podstatě bez následků, není to ale pravda. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V piatej sérii už to nie sú Blinders na akých sme boli zvyknutý a vstup do vysokej politiky bohužiaľ trochu seriál stiahol so sebou dole. Stále si človek vychutnáva skvelú slangovú angličtinu Arthura či predovšetkým Jimmyho McCaverna, ale v seriály je príliš veľa hluchých miest, v 5 epizóde sa úplne vytratia Michael s Finnom aby v tej poslednej zohrali podstatnú úlohu, ale sú úplne vynechané niektoré pasáže (vyslobodenie Barneyho Tomassona, odchod Peaky Blinders po neúspešnom atentáte) a iba niekoľko scén vyslovene vyráža dych (príchod Billy Boys k príbytkom Abermana a Bennieho Goldovcov, Labutie jazero u Tommyho) a na môj vkus sa až príliš často objavujú Tommyho vízie Grace. V každom prípade si aj ďalšiu sériu pozriem, avšak táto séria ma sklamala zo všetkých asi najviac. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Steven Knight sám sebe trumfuje s každou další řadou. Peaky Blinders tentokrát flirtují s národním socialismem. Političtější ladění seriálu nahušťuje atmosféru a přidává do kotle i nevyzpytatelné elementy jako je "silná mladá generace" = zfetovaný koumák Michael a zfetovaný pitomec Finn. Herecky to šlape na jedničku a na konci se dočkáme jednoho camea, ve které jsem ani nedoufal. Vrchol britské dramatické seriálové tvorby. Říkala, že hřeby na Ježíšův kříž vyrobili cikáni. Proto jsme prokletý národ a nikde dlouho nevydržíme. Musíme vandrovat z místa na místo, aby nás nedohnala naše vina. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě si zahrál menší roli slavný irský fotbalista Robbie Keane. (Punisher)

Reklama

Reklama