Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Dvě čisté hodiny z období Světové války. Z pohledu snaživé variace na Keiru (ale stěží dosahující jejího pedestalu) a její lásku v podání Kita tak učesaného a vymydleného, že místy vypadá jak Charlie Cox. Jako technicky to není špatné. Ale je to takové... tuctové. Vikander je taková mdlá a nepřesvědčivá. A vše co se děje kolem ní se dělo stovkám, tisícům dalších, úplně stejně. Asi jako výpověď je to dobré, ale na plátně to přijde o tu dobopisnou hodnotou právě snahou z toho udělat film, co by se dal sledovat. Což se povedlo, ale to je tak vše. Vzpomínky na tenhle kousek se rozpustí rychle jak písmena dopisu z fronty krůpějemi slz truchlící milé. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zde jde o věc názoru. Spousta lidem, asi předpokládám, že spíše dívkám se tento film zřejmě bude líp, jelikož vykresluje nějak první světovou válku a zároveň milostný příběh se špetkou romantiky. No a přesně to bylo to, co jsem nějak nehledal. Hlavně mne asi lákala představa vidět v jednom filmu Vikander, Haringtona a Egertona. Jednoznačně jde o něco přínosného do světa filmu, ale pro mě to za tolik nestálo. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander je neskutočne výborná herečka, dokázala to v minulosti a dokázala to aj teraz. Mladá a talentovaná, patrí jej celý filmový svet. Môže si vyberať, a ja som rád, že si vždy vyberie námet, ktorý nielenže presvedčivo zvládne, ale téma osloví aj mňa. Jej podanie mladučkej Very, plnej ideálov a snov s ich následným postupným rúcaním na prach, premena radosti na smútok, to všetko zahrala presvedčivo a vo veľkom štýle. Je to film o smutnom osude celej jednej generácie, detí, ktoré vďaka vojnovému besneniu 1. sv. vojny museli rýchlo dospieť, pričom žiaľ veľká väčšina z nich bola nútená odísť do zákopov a tam niekde i zomrieť. Musím pochváliť aj skvelú výpravu a kameru, skrátka ide o emotívnu a čistokrvnú protivojnovú drámu, ktorá dokáže osloviť široké publikum. 80/100 ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na první světovou válku. Ukazuje válku (spíše tedy válečnou nemocnici) velmi reálně. Škoda konce filmu, kde kvalita postupně klesala. Film stojí hlavně na Alicii Vikander, která to zvládla na jedničku. A každým filmem mi dává za pravdu, když ji považuji za jednu z nejlepších hereček současnosti. Docela mi zklamal Kit Snow, kterého jsem si oblíbil ve hře o trůny. Film mě nezklamal ....75%. ()

Pttak 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že až moc dlouhá stopáž. První hodinka jakási romance co mě nějako nechytla za srdce. V druhé hodince pár srdcervoucích scén v podání Alicie Vikander, které mimochodem zahrála bravůrně a pár záběrů z bojiště, ale to prostě celý film vážně nezachrání. Válkaři si nepříjdou na své. Myslím si, že film by mohl nadchnou snad jenom nějakou dušičku se zlomeným srdcem, která se bude v neděli po obědě koukat na televizi :-) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama