Reklama

Reklama

R´ha

(festivalový název) (amatérský film)
  • Německo R´ha
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Německo, 2012, 6 min

Obsahy(1)

Mimozemšťan, zajatý a mučený zlovolným robotem, vypráví divákovi příběh o vyvražďování svého druhu a chystá plán na útěk a záchranu zbytku svých blízkých. (DaUr)

Videa (1)

Celý film

Recenze (96)

Faila 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce úžasné a před tvůrcem v tomto ohledu smekám, ale i během 6 minut se dá vypovědět "plnější" příběh. Pokud měl tenhle kraťas sloužit jako ukázka režisérových animátorských dovedností, pak prosím, ale pokud bychom se na něj chtěli dívat jako na plnohodnotný film, pak mu vážně něco chybí, minimálně pointa. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nepodám informace umělému organismu." Já bych tedy ty informace raději podal, protože motivační a následně smrtící protokol dle mého obvoďáka nemá kladný vliv na mé zdraví. Samozřejmě by se jednalo o informace lživé, ale s tím ať si robot namáhá své obvody. Mně se to tedy líbilo a jakožto pacifista, který stále ještě věří na Terminatora, jsem rád za další varování lidstvu. ()

Reklama

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Vidno, že chalanisko hľadal inšpiráciu v typických sci-fi peckách ako matrix a terminánor. A ano ak by som ho hodnotil po tejto stranke je to tuctové scifičko. Ale zasa z druhej, tej lepšej, stránky je to skvelá krátkometráž, ktorá ma práve čaro v tom, že práve týchto 6 minút je vytrhnutých z filmu o ktorom nič nevieme a jediné čo nám ostáva je len hádať a dohadovať sa o čom to vlastne je. Ďalší obdiv patrí samotnému autorovi, keby sa podpíše pod tento filmík holywood neprekvapilo by ma to a ani neočarilo, ale nato že to vyšlo z dielne jedného talentu je to skvelé skoro až dokonalé (pár pohybových chýb ). Je vidno že to robil preto lebo ho to baví a nie pre tučný šek za sra*ky, ktoré do nás leje Holywood. A preto si zaslúži uznanie a moje hodnotenie 85% za vizuálnosť a dabing. Za dej by už pravdepodobne šlo hodnotenie dole, ale tak možno nás prakvapí... ()

Attta

všechny recenze uživatele

Skvělé! Tohle hravě strčí do kapsy všechny krátkomentážní filmy co jsem doposud viděl. Perfektní nápad a zakončení! (to mé hodnocení není ani tak za grafiku a zpracování jako za námět!!) Z těch komentářů o slabém ději usuzuju jen to, že dotyční neumí anglicky nebo to nepochopili.Co víc by jste chtěli od 6 minutového kraťasu??? (V žánru jednoznačně 5 hvězd, které ovšem kratasům nedávám) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Scifi kraťas z Německa, který má poměrně dobře zvizualizovaný svět a skvělý ústřední nápad, kdy rasu "hodných" mimozemšťanů ovládnou jejich vlastní roboti a chtějí je vyhladit. Jen škoda, že na tak krátké stopáži toho film moc neřekne a vlastně se nic moc nedozvíme. S větším rozpočtem, vystříbřeným vizuálem a snahou o stejně dobrý scénář by filmu seděl celovečerák a film by mohl být kandidát na scifi 21. století. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Caleb Lechowski použil na výrobu snímku softwary Autodesk Maya, Pixology ZBrush, Blender, the Foundry Nuke a Adobe After effects. (AARONN)
  • Tento snímok vytvoril vtedy iba dvadsaťdvaročný nemecký študent Kaleb Lechowski, ktorý v tom čase stále študoval filmový digitálny dizajn. (Carol Pifková)
  • Film upútal pozornosť a “vytrel zrak“ veľkým štúdiám v Hollywoode. Rozmýšľalo sa, že by sa natočil aj celovečerný film. „Jeho dielo je nielen profesionálne, je aj nadštandardné. Môžeme tam vidieť zábery, ktoré vyzerajú, ako by boli natočené za 150 miliónov amerických dolárov,” povedal Scott Glassgold z IAM Sports & Entertainment. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama