Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víkendový výlet devíti kamarádů na místa, kde kdysi trávili dlouhé roky svého života. Hvězdně obsazený televizní film ze současnosti. Devět kamarádů a jejich rodiny se chystají na víkendový výlet do přírody. Mají s sebou stany, maso na rožnění, dobrou mysl. Všechny pojí dlouholeté přátelství, které vzniklo za zvláštních, dnes už naštěstí neopakovatelných okolností. To přátelství opravdu prověřila léta. Věk našich hrdinů se pohybuje kolem osmdesátky. Ale příběh není jen o dobré pohodě a přátelském vtipkování. Nebo o napínavé záchraně zvídavého kluka, který uvízl na skále. Číhá v něm detektivní záhada, kterou je třeba na místě vyřešit. Nakonec se viník odhalí sám, ale my vidíme, že soudit se má opatrně a se znalostí všech okolností. Film přispívá k posílení paměti národa a je pozoruhodný svým opravdu hvězdným obsazením. (Česká televize)

(více)

Recenze (120)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nie je piknik ako piknik. V blízkosti uranového komunistického lágra má grilovačka inú atmosféru, naviac detektívnu s pátraním po zradcovi spomedzi priateľov. O detektívku ale nejde, tá nefunguje, a slabšie je to aj s obžalobou komunistického režimu. Jedine tie flashbacky a pár myšlienok pripomínali, o čom film má byť. A samozrejme pobyt v bunkri, to je asi najsilnejší moment filmu, nie tie akčné scény zo skaly. Staršie herecké legendy sa pričinili o to, aby film dopadol aspoň priemerne, ale scenár je jeho veľmi slabou stránkou. –––– Ale on si tím zachránil život. A pořád je to můj kamarád. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Snímek, který posbíral snad téměř všechny příslušníky naší současné nejstarší herecké generace. Pánové Stránský a Bočan jsou ve velkém souladu již několik let a z jejich spolupráce vzešel úspěšný film i seriál, Piknik jejich spolupráci korunuje. Děj je velmi poutavě vybudován, divák se jen musí trochu poprat s přiřazením jmen k obličejům. Vedlejší postavy rodinných příslušníků působí vyloženě podpůrně. Jsem spokojen s gradací děje i závěrem, jedna otázka ve mně zůstala nezodpovězena, ta mi trochu vrtá hlavou. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle piknik se moc nevydařil. V 50. letech se jistě děly strašné věci, ale tenhle film trpí hlavně neúměrnou snahou o své natahování. Zvlášť akční scéna v podání této sestavy zasloužilých hereckých veteránů působila vyloženě směšně (což není věkem herců, ale tím, jak byla natočena). Jiří Stránský a Hynek Bočan už mě jen stěží pozitivně překvapí. Mají své téma i svůj styl. Budiž jim to přáno (50%). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Prostředí 6/10/// PLUS: kdybych měl jmenovat kvalitní herce, kteří hrají v tomto filmu, musel bych prakticky vypsat celé obsazení, takže si budu šetřit řádky a řeknu že mě nejvíce zaujal Munzar, Trojan, Mrkvička, rovněž přes závažnost námětu a situace dokázali někteří herci vykouzlit úsměv na tváři a rovněž pronést několik vtipných dialogů MÍNUS: televiznost a jistý pocit z toho že si chtějí herci udělat společný piknik tu je, navíc některé scény nebyly úplně přesvědčivé (např. závěrečná záchrana)./// Shrnutí: Film by si s klidným svědomím zasloužil i 4*, protože skutečnost že Hynek Bočan dostal před kameru skupinu herců celé jedné generace je ohromná. Rovněž námět je hodně silný a jak už tady kdosi poznamenal, je potřeba si i tuto dobu o které si tu vypravý pamatovat. Bohužel pamětníkům už je mnohdy přes semdesát a jejich řady řídnou. Proto motiv společného výletu s rodinou chválím./// Celkem 65%/// ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Hlavní téma a i myšlenka sama o sobě není špatná a rozhodně by byla ve vhodných rukách a při správném zpracování věru i filmem, o němž by stálo dlouze přemýšlet. Když si ale vezmu všelijaké odbočky ve scénáři, jaké filmu podstatně ubíraly na vážnosti, ale i podstatě jeho myšlenky, pak musím suše prohlásit, že film bylo pěkné fiasko. „Milostný trojúhelník“, děti a jejich (když to řeknu ještě slušné) bláznivé dobrodružství (a snaha seniorů o záchranu), hloupé průpovídky a spíše odlehčená atmosféra něčeho, co mělo být bráno mnohem vážněji. Ani ty herecké výkony to nijak nezachraňují – byť je pravda, že sami dialogy můžou dokázat leccos (ostatně celý film je většinou jen o dialozích), tady nedokázaly nic, leda tak velkou nudu. Takhle dávám dvě hvězdičky. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (7)

  • Když kamarádi ke konci pochodují spoutaní lanem, je v brýlích Tomáška (Petr Nárožný) dobře vidět odraz mikrofonu zvukaře. (rakovnik)
  • Průměrný věk hlavních postav je 76,3 let. (M.B)

Reklama

Reklama