Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Mrázovi se chystají do lázní a jejich syn Petr na prázdniny k babičce a dědovi na venkov. Do zmatku a všeobecného shonu přijde matčina kamarádka Alice, která odjíždí k moři a chtěla by, aby se jí Petr postaral o psa Bleka. Přes matčin nesouhlas a potíže s autem nakonec přece jen odjíždí chlapec se psem. Radost z jejich příjezdu má především svérázný děda, který potřebuje spojence proti babičce, jež nemá pochopení pro jeho furiantské kousky. Například právě prodala jeho pušku hamižnému Plavcovi. Ten se s ní pokusí zastřelit Bleka, který uteče při procházce, ale děda Petra uklidní, protože z pušky upiloval mušku. Tím však jeho problémy teprve začínají. A nejen se psem, ale také s partou místních dětí. Jejich vůdce Jarda ho vyprovokuje, aby je svezl otcovým autem, což skončí katastrofou. Potom kluci navedou Petra, aby řekl jednomu z řidičů svážejících z polí obilí, že se mu sype zrní. Petr netuší, že jde o místního rváče a výtržníka. Muž, který byl kdysi nápadníkem jeho mámy, mu ale nakonec poděkuje, čímž naštve Jardu, který ze msty pustí Bleka z vodítka. (TV Nova)

(více)

Recenze (189)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Jeeej, super prekvapenie :-D! Neskutocne hlasky, sme sa kosili jak mali :----))! skoda, ze to asi v polovicke chvilami je trocha nemastne-neslane, ale inak hodne podarena rodinna komedia :o). Toho psa vystihli neskutocne - kto mal airdaile alebo walshana, tak sa nasmeje, presne ten naspanovany chvost, velka radost skodit, poskakovanie az pana chyta infarkt - fakt som si zaspominal na nasu 'ciernu svinu prezlecenu za psa' :). 4* v pohode ()

fw.nina 

všechny recenze uživatele

Veselá letná komédia s nezabudnuteľným Tomášom Holým v hlavnej úlohe. Film je bohatý na vtipné hlášky a úsmevné momenty- od príchodu z autoumyvárne u Šváry až po nevydarený počin s vedrom v podaní Oldřicha Navrátila . Jedno mi ale nejde do hlavy. Čím očaril "nějaký Mráz z Prahy" Haničku Maciuchovú natoľko, že mu dala prednosť pred Drtikolom? ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vidiek je pre pražáka ako divoký západ a k tomu patria westernové scény s krotením divokých koní pod kapotou alebo aj zaparené nohy v kovbojskych čižmách. Miestni kovboji ale dostanú na frak a strácajú aj krásku na bicykli. Šialené scény sú v rovnováhe so slovným humorom, ale stačilo to len na silnejšie tri hviezdy, asi som už na takéto filmy starý. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Film je to veskrze obyčejný, ovšem příjemný. Scénář napsal Máša, ale v režii tehdy nemohl ani doufat a tak ji převzala Jaroslava Vošmiková, která kdysi dávno hrála v Mášově filmu Místo v houfu. Co jsem ocenil bylo, že se tvůrcům podařilo do filmu propašovat úžasnou scénu, kdy Tomáš Holý kritizuje místní kluky za to, že svědomitě bonzují zemědělce ( kluky k tomu nabádají v pionýru) , kteří trousí zrno. Proč za nimi raději nezajdete a neupozorníte je na to, ptá se Holý. Je to blbost, ale věřím, že prosadit třeba tuhle scénu jistě nebylo lehké. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Dám plnou nálož, protože jako kluk jsem také léto trávil u dědy na venkově. Sice žádný Drtikol ani střelec Plavec nebyl, ale to nevadí. Tohle je chvílemi tak ujeté a střeštěné, že se směji pokaždé co na to koukám. Tomáš Holý je jako vždy skvělý, ale tady už mým favoritem není. Tady je skvělý Jiří Hrzán, Oldřich Navrátil, výborná babička Věra Tichánková a dokonalá lehce zpomalená Naděnka Konvalinků. Její vesnická (omlouvám se) slípka je famózní. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (19)

  • Vladimír Kratina (Drtikol), když jel s tatrou, tak vyhodil rychlost, protože se mu to zdálo moc pomalé, a jak se řítil k místu, tak všichni utekli. On sám prý brzdil ze všech sil, což se povedlo se a zastavil, jak měl. (marhan)
  • Po tomto filmu byl napsán i scénář k pokračování, který měl nést název Bouda na strýčka. Ale vedení Barrandova už pokračování nechtělo. Kopie scénaře je do dneška uchovaná a vlastní ji režisérka Jaroslava Vošmiková. (Skarface)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Reklama

Reklama