Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

RHK 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý špagetti western s dvojicí Spencer - Hill. Kdysi se mi to líbilo více, ale nyní mi to přišlo unavenější a lacinější. Dva nevychovaní bratři s dobrým srdcem - zloděj koní Bambino a karetní hráč Joe - se zpočátku dost nesnášejí, ale po slibu otci spolu musejí spolupracovat. Nejlepší je začátek - scény obou přepadení na poušti vrcholící snězením fazolí a dojemné setkání rodinky u krůty ("Co máme? Vlasně ani nevím, lítalo to kolem.") a pak až konec - bitka v klášteře ve stylu rugby a zapojení mnichů do rvačky podle biblického hesla Kdo po Tobě kamenem, ty po něm chlebem. Z prostřední části mne zaujalo Joeovo školení protihráče karbaníka v míchání karet a pak v míchání facek a pistole. Trailer je zde: http://www.youtube.com/watch?v=U_A0VbpxjXA ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Joe a Drobček sa stretávajú po druhýkrát a opäť tomu nechýbajú dnes už klasické gagy ("Co bude na večeři? Ani nevím, lítalo to kolem"), nezničiteľná chémia a vražedné tempo, kde vtipná scéna strieda ešte vtipnejšiu (fazule, karty, reštaurácia). Záver už trochu opíja pečivom, ale prežiť sa dá. Za detských liet bol tento štýl spaghetti humoru mojim jediným kontaktom s westernom. ()

Reklama

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Malý Joe: - "Poslouchej, Bambino…" Drobeček: - "Buď zticha a neříkej mi Bambino." Malý Joe: - "A jak ti mám říkat?" Drobeček: - "Nijak." farmářova žena: - "Děkuji, synu. Kdyby byl každý tak šlechetný jako vy…" Drobeček: - "Jo, já vím. To byste se nechali přepadávat od rána do večera!" farmář: - "Už jsme tady tři dny a tadyhle Ebnezer má zkažený žaludek…" (Dítě si prdne.) Drobeček: - "Jo, chápu vás." ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Ja osobne som toto duo miloval, a ešte stále tomu tak je. Ich filmy si pozriem stále s radosťou, niektoré scény proste stoja za to. Rozhodne Spencer a Hill boli najlepšia dvojica, skoro každý film som od nich videl, a na všetkých som sa proste stále dokázal zasmiať. :) A tento film je jeden z mojich obľúbených, čo sa týka tejto dvojice. Je tam všetko, akcia, komédia, klasické bitky, just classic. Samozrejme si ho skúste pozrieť, ak ste tak ešte neurobili, nemali by ste ľutovať. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Proč jsi mamince nenapsal ?" ... "Protože neumím psát - a vy neumíte číst." ----- Leč starý dobrý Západ ještě nedošel tak daleko, aby slovo mělo větší váhu nežli zbraně - tudíž čtení a psaní zůstávají i nadále dovednostmi nedůležitými, víceméně nadbytečnými - vysokého věku se můžete v pohodě dožít i bez nich. Oproti "Pravé a levé ruce ďábla" je příběh možná maličko rozvolněný, ale když dojde na lámání chleba, oba jeho hrdinové opět nezklamou - solidní 4* jsou proto zasloužené ... bez nejmenších pochybností. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Itálii, v oblasti Abruzzo, konkrétně v okolí náhorní planiny Campo Imperatore v provincii L'Aquila. (Stocki)
  • Matku Buda a Terence zde ztvárnila herečka Jessica Dublin. Ve skutečnosti by ale nikdy nemohla být jejich matkou, protože když se Jessica narodila, Budovi již bylo dvanáct let a Terencovi tři roky. (Stocki)
  • Film měl mimořádný komerční úspěch především v Itálii a Německu, kde se dostal na první příčky v návštěvnosti kin (v obou zemích je dohromady vidělo v kinech přes 26 miliónů diváků). Překvapivý je výrazně menší zájem ve Španělsku, kde přitom podobné filmy patřily k oblíbeným.Tady, stejně jako ve Francii, vidělo film něco málo přes tři milióny diváků. (argenson)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama