Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Typické moje hodnocení Spencer/Hill: Spencer - Hill. Komedie s nadsázkou, lhostejno k prostředí, ačkoliv western je celkem fajn. Vlastně si moc nepamatuji přesný děj, tuhle dvojku mám prostě ráda, vím, že se pobavím a že atmosféra je příjemná. Zápletky jejich filmů mi přijdou průměrné, ale solidně zpracované, nezklamou :-) // Tak jsem si uvědomila, že obličejové výrazy Terence Hilla skutečně zbožňuji. tenhle žánr mu prostě sedl, o tom žádná. Zrovna tu mě bavil i samotný příběh, přišlo mi to kdoví proč lepší než obvykle. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Děkujeme, pane kapitáne !! Kéž by byl každý takhle štědrý !!" - "Jo, a z toho dítěte by byl alkoholik !!" ;) Výtečný sequel výtečného spaghetti westernu Pravá a levá ruka ďábla subžánrového klasika Enza Barboniho, jemuž se nedá upřít velmi vtipná a zajímavá zápletka, když se Bud Spencer s Terencem Hillem vydává za tajné agenty, ani že tvůrcům opravdu není doslova vůbec nic svaté.. Nemůžu se však zbavit dojmu, že Malý unavený Joe působí poněkud, jakkoli symbolicky, utahaně a zejména by mu slušela lepší hudba, protože tohle se bratrům De Angelisovým vůbec nepovedlo.. ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"Mmmmm..." "Mmmm." Bud 'Zaříkávač mul' Spencer. "Začal si najednou povídat sám pro sebe." Tohle je až z druhé poloviny, ale má to tak deset slušných momentů a to není, na dnešní poměry, málo. Jedna z těch povedenějších kolaborací slavného dua, které by ale přeci jen slušelo trochu střihu, ale už úvodní scéna, kdy se divákům představí napřed Spencer a pak Hill tím, že vyjebou s pistolníkama, okradou je a sežerou jim fazole ("Odhoďte fazole... eee. opasky!"), což je jako nekonečný a opakující se vtip ve variacích nejen tohohle filmu, je true comedy gold, stejně jako klasický trademarkový styl, kdy udělají z Hilla trickstera, co švejkuje a trollí, zatímco Spencer je popichovaný ubručený medvěd. Má to všechno, co člověka na dvojici S&H baví a je to v jejich nejsilnějším období. "Nemůžeš nás přece jen tak zabít." "Upřímně ti řeknu, že nevím... já teprve začínám. Co se obvykle dělá v takových případech?" "Na tvým místě bych šel a na všechno zapomněl. Dělali jsme si srandu." "Jo! Jasně." "To nejde. Víte co, začněte se prát a vítěze pak nechám naživu. Tak dělejte. No do toho. Do toho, hoši." (...) ()

Mitisko 

všechny recenze uživatele

Dobrý scenár, jednuduchý príbeh, neuveritelne dobré dialogy a super hlášky. Herecké výkony Terenca Hilla a Bud Spencera ani nemusím komentovať proste dokonalé. Najlepšia scéna v reštavrácii! Film som videl asi 100x no už sa teším na jeho znovupozretie! Hodnotenie jasných 5* nič viac nemože westernovka mať ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Ja osobne som toto duo miloval, a ešte stále tomu tak je. Ich filmy si pozriem stále s radosťou, niektoré scény proste stoja za to. Rozhodne Spencer a Hill boli najlepšia dvojica, skoro každý film som od nich videl, a na všetkých som sa proste stále dokázal zasmiať. :) A tento film je jeden z mojich obľúbených, čo sa týka tejto dvojice. Je tam všetko, akcia, komédia, klasické bitky, just classic. Samozrejme si ho skúste pozrieť, ak ste tak ešte neurobili, nemali by ste ľutovať. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Itálii, v oblasti Abruzzo, konkrétně v okolí náhorní planiny Campo Imperatore v provincii L'Aquila. (Stocki)
  • Scéna v restauraci rozesmála diváky v severní Evropě natolik, že značná část z nich musela být hospitalizována. (Jizni Tlapa)
  • Film měl mimořádný komerční úspěch především v Itálii a Německu, kde se dostal na první příčky v návštěvnosti kin (v obou zemích je dohromady vidělo v kinech přes 26 miliónů diváků). Překvapivý je výrazně menší zájem ve Španělsku, kde přitom podobné filmy patřily k oblíbeným.Tady, stejně jako ve Francii, vidělo film něco málo přes tři milióny diváků. (argenson)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama