Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (270)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem tenhle film viděl a strašně si ho zamiloval. Pak jsem ho dlouho neviděl a nedávno jsem se na něj znovu podíval a uvědomil si, že tímhle filmem jsem si poprvé zamiloval dvojku Bud Spencer a Terence Hill. Žrouti fazolí, frajeři, bouchači...co víc jsem od hrdiny mého mládí mohl chtít. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprostá westernová klasika, kde není nouze o nadhled, pravé westernové bitky (ta závěrečná byla snad největší v celé westernové historii), přestřelené přestřelky, ba ani o půvabné Mormonky (takové MILFky už v dnešních filmech nenajdete - za ty rozhodně stálo obrátit městečko vzhůru nohama). Děj je opravdu zajímavě napsaný a nenajdete zde moc slabých pasáží. Velmi příjemná oddechovka. Jeden z nejlepších, ne-li rovnou nejlepší western s touto váhově nevyváženou, tentokrát dokonce bratrskou, dvojicí. [80 %] ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Jako komedie je to nic moc, humor je tu minimální (snad je výuka mormonů v bití je vtipná). A jako regulérní špagetiwestern je to neprokrvené, s nudnou a dětsky vhodnou akcí. Celkově se jedná o solidně odvedené řemeslo s mladým a čilím duem hlavních protagonistů z dob, kdy ještě hledali svoji cestu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý, či môj odmietavý postoj k Bud Spencerovi a Terence Hillovi stále trvá a nesklamal som sa. Trvá. Viem si predstaviť maníka, ktorý vyhlási: " Dajte mi pokoj s vašim umením. Som narobený ako kôň a chcem sa baviť." Pre takého diváka je tento film tým pravým. Ja nie som narobený a nepotrebujem sa nevyhnutne baviť a ak, tak určite nie na choreografických bitkách. Nakoľko si myslím, že ústredná dvojica mala nakrútiť jeden film a potom si nájsť iný spôsob obživy, sú dve hviezdičky spravodlivým hodnotením. ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Film, ktorým sa začala písať história.. Film, ktorý sa stal klasikou.. Spolu s malým unaveným joeom najlepší počin dvojice Bud Spencer a Terence Hill.. Takúto dvojicu snáď neide lepšie vymyslieť..bratia, z ktorých jeden je nekonečný provokatér a druhý stále mrzutý.. no obaja pekelne rýchli so zbraňou v ruke a silní v bitke bez nej..lMohol by som tu do rána písať tie nezabudnuteľné hlášky, komické scény, bitky, či len prosté vrčanie Buda Spencera, ktoré je samo o sebe zábavným.. Natočiť v roku 1970 westernové komédie, ktoré sú rovnako zábavné aj v dnešnej dobe, to si zaslúži mimoriadnu úctu a nič iného ako 5* odomňa ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Většina producentů o scénář neměla zájem, protože Enzo Barboni chtěl natočit westernovou komedii a v té době se filmy podobného žánru prakticky netočily. (Stocki)
  • Do českých kin se tento snímek dostal teprve v roce 1993, zatímco volné pokračování Malý unavený Joe (1972) mělo československou kinopremiéru v roce 1979. Oba filmy jsme tedy poznali v opačném pořadí. (charles3)
  • V talianskych kinách bol najnavštevovanejším domácim filmom až do roku 1986. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama