Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Bývalý kapitán Černých baretů John Brennick (Christopher Lambert) se pokouší se svou těhotnou ženou Karen překročit hranice. V totalitní společnosti je totiž povolen jen jeden porod a Karen je těhotná podruhé. Přechod přes hranice se nezdaří a manželé se dostávají do obrovského podzemního vězení - Pevnosti, kterou střeží počítače a roboti a z které se nedá uprchnout. John se o to ale musí pokusit za každou cenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Gordonův originální ( a pro mě velmi lahodný ) rukopis činí z jeho filmů robustní, béčkově poctivá dílka. Ne jinak je tomu i u FORTRESS. Děj je prostinký, má ale hlavu a patu, jednotlivé postavy se chovají vcelku logicky a děj obsahuje několik vymazlených, typicky gordonovských momentů. A tak je pro mě hlavní vadou na kráse paradoxně v té době zřejmě největší deviza filmu - Lambert. Má sice "rošťácký úsměv a zasněné oči" ale na akčního hrdinu se dle mého názoru vůbec nehodí. Zato Jeffrey Combs v roli poloslepého hláškujícího vědátora je geniální a je spolehlivě největší ozdobou filmu. Tři a půl *. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Ľudia s elektródami namiesto mozgu, ovládaní z riadiaceho centra, z toho ide hrôza. Ten pocit, že človek nemôže ovládať svoje telo, že chce niečo iné, no niekto má jeho mozog plne pod kontrolou. Tento film možno nemá od budúcnosti až tak ďaleko, čo sa týka ovládania mysle, kyborgov, umelej inteligencie a, samozrejme, politiky jedného dieťaťa. Jedna z najlepších hlášok: "Množia sa jak potkany." ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Další z krásné éry sci-fi béček první půlky 90. let. A pořád celkem zábavné. Na rozdíl od vymakanější dvojky plné hlášek je tohle čistá brutalita ale také zábava - Lambert se jako hrdina dostává do futuristického vězení plné totálních magorů, koulí, které vám roztrhnou břicho a hlídacích sond, protože se svoji ženou chtěl druhé dítě (první jim zemřelo). Šílený šéf vězení ale chce jeho ženu pro sebe a tak mu dává pěkný kapky. Je tu snad každé klišé vězeňských filmů, pořádná porca nechutnosti, vybuchujících těl, obřích zbraní a finále je zakončeno monumentálním výbuchem. Na odpočinek od moderní "zábavy" ideální, zvlášť když režíruje skvělý béčkař Gordon (Space Truckers, série Reanimatorů), Lambert je tu ještě ve formě a nechybí ani Gordonův oblíbenec a miláček fanoušků Deep Space Nine Jeffrey Combs. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné, že tento béčkový snímok je rovnako pozerateľný aj po 27 rokoch, ako to bolo kedysi v čase jeho prvej projekcie. Moc tomu napomáha fakt, že sa to podobá skvostným osemsediatkám a nestálo to 5 korún. Príbeh je už samozrejme zhovadilosť, ale kvôli krátkej stopáži nestihne nudiť ani príliš iritovať. P.S. Potešila vedľajšia úloha Cliftona Collinsa Jr. v tej dobe ešte humorne používajúceho meno Clifton Gonzales Gonzales. No vážne, všimol som si to v titulkoch... :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná leč stravitelná „Lambertovka“, která nám však nepřinesla žádný nadstandard. Nicméně se mi tato béčková záležitost líbila hlavně díky hereckému obsazení (Kurtwood Smith, Lincoln Kilpatrick, Jeffrey Combs, Tom Towles…) – celkem slušná partička - Christopher Lambert to totiž neměl šanci utáhnout sám. Trošku mi vadila menší porce násilí – no ke konci se to naštěstí zlepšilo… ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama