Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

lamps 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkově lahůdková prasárna, u níž se těžko rozhoduje, čemu bychom se vlastně měli smát - jestli tomu, jak je to filmařsky místy strašlivě špatné, nebo tomu, jak je to ve výsledku cíleně a zábavně špatné. Ale co je důležité, zasmějeme se tak jako tak. Dějová premisa a přepálené herectví jak z filmů o Frankensteinovi, postupem času úděsně neodbytný hudební motiv a spousta zábavného gore v delikátním kečupovém podání. Postavy jednají nemožně a nic nejde brát ani trochu vážně, ale tolik vizuálních nápadů se občas nenajde ani u mnohem dražších produkcí. Je to blbost, ale kultovní blbost.. 65% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americké horrory z osemdesiatých rokov minulého storočia patria medzi moje najobľúbenejšie filmy. Žiaľ, pre niekoho kultovému, snímku "Re-Animator" som nikdy nedokázal prísť na chuť. Hlavný hrdina, arogantný, sebavedomý študent medicíny Herber West mi je značne nesympatický. Krpatý, okuliarnatý podivín, čo sa hrá na boha. Chce poraziť smrť. Experimentuje so substanciou, pomocou ktorej dokáže oživiť mŕtve telá. Film je inšpirovaný dielom spisovateľa H.P.Lovecrafta. Produkciu má na svedomí známy horrorový béčkar Brian Yuzna. *** ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej brutální horor, kterej si mě dostal hned od začátku výbornou atmosférou a fakt na tu dobu skvělejma trikama, krom toho takový krvavý jatkatriky z týhle doby prostě miluju, tohle byl pro mě fakt přímo ráj. Takovej bezhlavej doktor Hill byl prostě božskej, krom toho, to bylo výborně nasnímaný, takže tam kde by triky vypadaly trošku směšně a nereálně, tam byl záběr pěkně skrytej a tam kde se to dalo vizuálně zvládnout to režisér vybalil na diváka slušně zblízka a fakt působivě. Pro mě jeden z nejlepších hororů, co sem kdy viděl ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě to minulo v klíčovém věku, kdy jsem miloval jinou lovecrafťárnu party Yuzna, Gordon, Combs a Crampton a sice Ze záhrobí. A když jsem to po čtvrtstoletí konečně dohnal, už mi Re-animator přišel jen jako fajn béčko se sympatickým Combsem, zábavným bezhlavým záporákem a dobrými maskami a gore. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk S.Gordona. Sice mám raději jeho o rok mladší Ze záhrobí, ale Re-Animátor je prostě neodolatelný. Lovecraft patří mezi mé oblíbence, filmování jeho povídek se však málokdy vydaří. Zde dojde nejen na pořádné maso, v určitých momentech se dokonce s chutí zasmějete. Krvavé orgie v márnici nemají chybu a útočící a škrtící střeva jistě mnohým připomenou pozdější Jacksonovu zombiárnu Braindead. Erotické hrátky s useknutou hlavou jsou už jen pověstnou třešinkou... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Hlavní hudební doprovod je variací na melodii úvodní titulkové sekvence filmu Psycho. (ČSFD)
  • Divize speciálních efektů vypotřebovala při natáčení filmu 94 litrů falešné krve (Holina)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama