Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Sprite 

všechny recenze uživatele

"Být dobrým kulturistou znamená myslet jako sochař. Taky musím jít do detailu jako on. Podívám se do zrcadla a řeknu si: Musím přidat v deltových svalech, aby ramena dostaly správné proporce. Takže začnu cvičit a ty svaly si vypěstuju. Ale umělec jen přihodí po každé straně trochu víc hlíny. Je to trochu snadnější. My volíme těžší cestu, protože musíme měnit lidské tělo. Je jasný, že spoustu lidem to příjde divný, ale jsou to lidé kteří o tom nic nevědí. Člověk musí pochopit smysl toho proč to děláme. Je to jako spousta jiných věcí. Není to o nic divnější než sednout do auta a snažit se udělat půl kiláku za 5 sekund. To zas příjde divný mně." ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I didn't want to just be a bodybuilding champion. I wanted to be the Best bodybuilder of all times..." V roce 1977 je kulturistika ve svých zlatých dobách a Arnold v nejlepší formě. Pumping Iron sleduje cestu tohoto jedinečného muže na vrchol. Je to jeho cesta za již 6tým titulem Mr. Olympia. Tento snímek pak jen dokazuje, že Arnold je jedinečný muž, který si šel svou cestou za svým snem. Film se nevěnuje pouze jemu, ale i ostatním vynikajícím kulturistům. Rozhodně to je velice motivující příběh, který dokáže nadchnout spoustu mužů i žen. Do hodnocení a komentáře připočítávám i bonusové videa, která jsou přiložena k 25. Výročí na dvd. Rozhodně doporučuju shlédnout. Pak vás už nepřekvapí Arnoldovo chování či některé řeči ve filmu. Arnold je nejlepší a Pumping Iron je příběh o tomto největším muži. "Tady se rozhoduje kdo je mistr a kdo ne... Když bariéru bolesti překonáte, dokážete to. Stanete se mistrem. Když ne, vykašlete se na to… A to je právě problém většiny lidí. Nemají odvahu jít. Jít do toho a prostě si říct, překonám to děj se co děj. Bolí to, ale nemám strach z toho, že v tělocvičně omdlím..." (100 %) ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dnes mi volala matka a i když je soutěž až zítra, řekl jsem jí, že jsem vyhrál. Ať nemá starosti. A taky, že vyhrál. Už zase. Neznám na světě jinou osobnost, která by měla takové sebevědomí, inteligenci a víru ve vlastní schopnosti, jako Arnold Schwarzenegger. Jedinečný dokument, který nám dovolí nahlédnout do zákulisí kulturistiky a soutěže Mr. Olympia 1975, kde se Arnie loučil se sportovní profesionální kariérou. A i když tady občas působí trošku nafoukaně, nelze o jeho úspěších ani na vteřinu pochybovat. P.S. Zajímavé jsou i bonusy na DVD, kde je například snímek (takový film o filmu), ve kterém se hlavní představitelé Pumping Irona po čtvrtstoletí opět sejdou. O Arnoldovi zde mluví v superlativech i známé osobnosti ze světa filmu, jako např. James Cameron, John McTiernan, Dwayne Johnson, John Milius, Clint Eastwood či Sylvester Stallone. Vynikající podívaná. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ako správny fanúšik a obdivovateľ Arnolda trápiaci sa s činkami v posilovni tomuto dokumentu dávam plné hodnotenie, pretože pre takých tento film je. Dozviete sa z neho aký je Arnie sebavedomý kliďas, ktorý si vždy veril a rád druhých podpichoval. Okrem neho sú tu predstavený aj ostatný skvelí kulturisti tej doby ako aj pravidlá súťaží Universe a Olympie ich priebeh a hlavne tréning dvoch najväčších súperov Arnolda a Loua Ferigna. Škoda že Frank Zane (ktorý trénoval sám bez dopomoci) na inej Olympii ako najviac vyrysovaný kulturista porazil všetky súťažiace korby sa tu mihne iba v jednom zábere na súťaži. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Do posilovny chodím, nějaké to železo taky občas zvednu, ale přesto nemám důvěru v naolejované týpky, kteří mají obvod bicepsu větší, než mám já obvod hrudníku. Respektuji je, to ano, ale co mi také jiného zbývá. Přiznám se, že dokument jako takový mne nijak zvlášť nebavil. Arnold se v něm ukázal jako pohodový Jidáš, který neváhá špatně poradit kamarádům, když z toho může mít výhodu. Sportovního ducha to zkrátka moc nemělo a celkově mi připadalo poměrně směšné celé to natřásání před publikem a napínání některých podivných svalíků, o jejichž existenci jsem dosud neměl tušení. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Na konci si Arnold skutočne šlukne jointa. Hovorí o tom v dokumente k 25. výročiu tohto filmu. (Shakers)
  • Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm. (maseer2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno