Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Dokument o tom kto vlasnte Arnold bol, ako vnímal seba na vrchole svojej bodybuilderskej kariéry, ako vnímal svojich súperov a ako sa staval k svojim životným výzvam. Celé sa to nesie v duchu príprav na Mr. Olympia v Pretórii. Autentické výpovede hlavných Arnoldových súperov, prípravy z tréningov a životné filozofie poukazuju na to akým silným a húževnatým človekom Arnold je .... Vtedy 28 ročný niekoľkonásobný Mr. Olympia, dnes nečudo Guvernér Kalifornie ... Proste za všetkým je obrovské množstvo potu a odhodlania. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený dokument, který ukazuje Arnolda Schwarzeneggera ještě jako kulturistu. A ne ledajakého, ale zaměřuje se na jeho přípravu a následném obhájení již šestého titulu Mr. Olympia. To je božský Arnold. Opravdu, nikdo asi nepochopí, co je to za člověka, dokud neuvidí tento dokument. Všichni ho totiž známe jen jako nabušeného herce, který nakope nejednu prdel. A z toho hodně lidí usuzuje, že se v tom vyžívá a že kdyby neměl takové svaly, nic by nedokázal. Ale jaký byl předtím, než začal hrát? On toho dokázal dost a tento snímek je toho důkazem. Neskutečně dřel a co je hlavní, šel za svým snem i přes všechny překážky. A to si zaslouží obdiv. Už jenom jeho chování v tomto filmu, to, jak si věřil, jak byl legrační. A jen lidi, kteří nemají tyto vlastnosti můžou říct, že je Arnold člověk, který nic nedokázal. Podívejte se na Pumping Iron a uvidíte, co se náš terminátor zač a možná změníte názor. 4 a 1/2 hvězdy. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film natolik zásadní, že dokázal změnit způsob uvažování Američanů o kulturistice. Byl to vlastně ale holý podvod a mystifikace, kterou si Arnold ukradl pro sebe (možná jeho nejlepší role vůbec, kdy ještě hercem ani nebyl). I přesto všechno nebo právě proto jde o nesmírně zábavný a svůdný počin, který zůstal dodnes nepřekonán. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Arnie byl (a asi pořád je) sebevědomej bastard! Ale sakra dobrej bastard. Zatímco všichni soutežící mohli důležitostí puknout, Arnold se k nim s vlčí držkou natočil, něco jim zašeptal a začal se smát...Uprostřed soutěže, hoši netušili co se děje a on měl zatím všechny v paži. Jasně že vyhrál, nikdo o tom nepochyboval. A hlavně on sám ne. Jak to ten chlap dělal? Jinak tady se asi nedá hodnotit zpracovaní, spíš obsah. A ten byl zajímavý-projíždíme jedním rokem příprav a závěrečné bitky několika borců v čele s věčně usměvavým Arnoldem, spousty detailních záběrů na jejich napumpovaná těla (což mě teda pravda zase tolik nevzalo :-) ). Celkově vzato poučný a vtipný biografický film jež nám ukázal pana guvernéra trošku v jiném světle..."The winner of the 1975...overall Mr. Olympia... the one and only, the greatest...Arnold Schwarzenegger! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo neuvidí nepochopí co je Arnold Schwarzenegger za osobnost. Jako herce milujeme jeho postavu, obličej a hlas. Tento film nás přesvědčí, že ne vždycky byl jeho hlas tak dokonalý jako v Terminatorovi 2. Každý jeho protikandidát do voleb na guvernéra(třeba jednou i prezidenta, Schwarzeneggerova knihovna čeká....) by tento snímek měl zadarmo pouštět ve všech kinech státu a možná by ukázal jak je Arnold v hloubi duše čestný, sportovní a přátelský chlapík, který netrpí arogancí(uvidíte pochopíte). Přestože tento snímek dost změnil můj pohled a chápání osoby jakou Arnold je navždy zůstane Conanem a tím starým dobrákem Terminátorem. Arnold 4ever. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnoldovy osobní rekordy v silovém trojboji jsou 210 kg na dřep, 200 kg na bench-press a 310 kg na mrtvý tah. (maseer2)
  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)
  • Můžeme si všimnout, že v době natáčení tohoto dokumentu ještě Arnold Schwarzenegger neprodělal kosmetické úpravy. V jeho pozdějších snímcích tak již nenajdeme mateřské znaménko na pravé straně dolní čelisti ani mezeru mezi dvěma předními zuby. (cheyene)

Reklama

Reklama