Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Podfukáři

Podfukáři (2013)

Dávám pět. Proč? Pocit. Jen po shlédnutí některých filmů, mám takový spokojený pocit. Ano, spousta děr v charakterech postav a v podivném ději, ale asi to měla být hlavně show. A to se dle mě povedlo dokonale. Strašně mě to bavilo, svižné zábavné, skvěle udělané...Výborný film.

Hobit: Šmakova dračí poušť

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

Bylo to již několikrát řečeno, něco mezi Pánem Prstenů a Hobitem ,,jedničkou". Miluju Tolkienovu tvorbu a zfilmování Peterem Jacksonem. Mít tu odvahu a ve dvojce se celkem dost odlišit od knihy, a ještě přidat postavy, respektive dodat postavu již známou. Začátek byl neuvěřitelně svižný, ani jsem se nestačil pohodlně usadit a už se bylo u Temného hvozdu. Zkrácení ( a to velké) u Medděda mě celkem zklamalo, tuhle část mám strašně rád a zajímalo by mě, jak by se s tím Jackson vypořádal. Předpokládám, že skvěle jako s celým zbytkem filmu. Podle trailerů jsem se těšil na Tauriel, ale s účastí Legolase jsem moc nesouhlasil. Souhlasím teď se vším co se dělo. Bylo zajímavé sledovat jak se do příběhu navážou Tauriel s Legolasem. No zápletku s jedním z nejmladších trpaslíků, s Kilim jsem vážně nečekal. Ale dost už o tomhle. Dále jsem byl nadšen z části, kde gandalf vyhání zlo z Dol-Gulduru. Starý dobrý, silný a odvážný Gandalf společně s Galadriel (mohla se tam alespoň ukázat, pak bych byl z filmu okouzlen ještě na delší dobu) přijdou na to, že Sauron nabírá síly. No a pak už smělá cesta přes Jezerní město s odporným starostou až k Osamělé hoře, kde se Bilbo nevzdá, a zase celou výpravu zachrání...Setkání se Šmakem a celá ta část je geniální. Šmak je fantasticky udělaný a celkově na mě skvěle působil. Byl jsem ohromen. Soundtrack k filmu taktéž skvělý. No Legolas má zase nekonečný toulec a střílí do hlav z třiceti centimetrů. Tauriel snad nám zvládneš i trojku moc se na tebe těším :*

Rivalové

Rivalové (2013)

Dobrý životopisný film. Ne, vynikající životopisný film! Jak jsem dlouho nekoukal na listinu nejlepších filmů, tak jsem objevil Rivaly na třetím místě. Říkal jsem si, to musí být teda skvělý film, když ho tady místní znalci hodnotí tak dobře. Zároveň jsem měl i pochybnosti, že to bude pouze malým počtem hodnocení. Náhodou se mi naskytla možnost na tento film jít, za což děkuji mému kolegovi;). A k filmu. Těšil jsem se na Chrise Hemswortha (mám rád marvelovky , a tak jsem čekal co Thor předvede) a on mě nezklamal. Postava se k němu hodně hodila především vzhledově, to samé platí pro Nikiho laudu v podání Daniela Bruhla. Skvělá podobnost herců se samotnými ,,originály". Formule nijak nesleduju a do takové minulosti má paměť nesahá, jsem poněkud mladší:). Životopis skvěle vyvážený pro dvě osoby, nikoho není moc ani málo, skvěle popsaný jejich vztah a jejich chování. Jak zde již bylo řečeno, soundtrack trošku odfláknutý zpočátku, pak už moc povedené(to se od Zimmera dá čekat). Vzhledem k tomu, že jsem nevěděl, co se tehdy stalo, jsem byl napnutý až do konce. S oběma jsem sympatizoval, na každém je něco dobré a zlé. Zároveň sem tam vpíchnuté vtípky mě pobavily. Skvělé, hned jsem doporučoval.

Železný Schwarzenegger

Železný Schwarzenegger (1977)

Arnold v neryzejší podobě. Po přečtení knihy Total Recall jsem si řekl, že by stálo za to zhlédnout tento film, který mnozí z oblasti kulturistiky nazývají kultovním. A vskutku to za to stálo. Opravdu kdo neviděl tenhle film, nepochopí, co je Arnold zač a co to stojí, abyste se stali nejlepšími. Nádherný pohled do zákulisí kulturistiky ještě v době, kdy šlo především o estetiku. A vcelku se i zasmějete, přízvuk mistra Schwarzeneggera vždy pobaví. :)