Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I didn't want to just be a bodybuilding champion. I wanted to be the Best bodybuilder of all times..." V roce 1977 je kulturistika ve svých zlatých dobách a Arnold v nejlepší formě. Pumping Iron sleduje cestu tohoto jedinečného muže na vrchol. Je to jeho cesta za již 6tým titulem Mr. Olympia. Tento snímek pak jen dokazuje, že Arnold je jedinečný muž, který si šel svou cestou za svým snem. Film se nevěnuje pouze jemu, ale i ostatním vynikajícím kulturistům. Rozhodně to je velice motivující příběh, který dokáže nadchnout spoustu mužů i žen. Do hodnocení a komentáře připočítávám i bonusové videa, která jsou přiložena k 25. Výročí na dvd. Rozhodně doporučuju shlédnout. Pak vás už nepřekvapí Arnoldovo chování či některé řeči ve filmu. Arnold je nejlepší a Pumping Iron je příběh o tomto největším muži. "Tady se rozhoduje kdo je mistr a kdo ne... Když bariéru bolesti překonáte, dokážete to. Stanete se mistrem. Když ne, vykašlete se na to… A to je právě problém většiny lidí. Nemají odvahu jít. Jít do toho a prostě si říct, překonám to děj se co děj. Bolí to, ale nemám strach z toho, že v tělocvičně omdlím..." (100 %) ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Chodím do posilky 2-3x týdně, zvednu si tam ty svoje váhy a říkám si že jsem zase udělal něco proto, abych vypadal rozumně a vedle své přítelkyně nedělal ostudu. Mám vedle sebe lidi, kteří jdou o patro výš a snaží se opravdu hodně proto, aby to na nich bylo sakra vidět. Když si těch pater přidám víc, třeba celej 50ti podlažní věžák, tak někde na střeše je Big Arnie. Nikdy to nebyl můj idol co se postavy týče a ani po zhlédnutí tohoto dokumentu nepůjdu zvedat větší váhy a zvracet při tréningu. Co ale musím uznat, že před Arniem velký, ale pořádně velký respekt. Tak jako všem, kteří pro splnění svého snu obětují vše a někde ještě víc. 80 procent. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Arnold od svého mládí trochu zapracoval na vystupování. Jako guvernátor už takový laciný fórky nedělá. Nicméně tah na branku má pořád dobrej. Díky tomu dosáhnul v životě věcí, o kterých ostatní jen sní. Někteří jeho v tu dobu soupeři kulturisti jsou fakt vtipný. Zejména mě pobavil lehce retardovaný Luigi, který působí zcela bez motivace a poraženecky. Jeho nervní taťka ho skvěle doplňuje a je fakt na pěst. Čekal jsem trochu víc cvičení a přípravy, ale tohle bylo hlavně o kecání. Co naplat, Arnie už byl v tu dobu hvězda a o jeho „moudra“ byl zájem i mimo kulturistiku. Jeho vystupování před kamerou přesně koresponduje s herním projevem většiny jeho filmů. Jsem zvědavý na jeho nový film po odchodu z politiky. Očekávám propadák. Ale třeba Arnold zase překvapí, jako už tolikrát. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem sníval o vlivných lidech, o diktátorech a tak, o lidech, kteří jsou známí i dlouho po své smrti, třeba jako Ježíš. Bodybuilding je podle něho nejlepší sport na světě, osobně hlasuju pro fotbal a nemyslim si, že by si Messi musel vymýšlet historky o tom, jak kvůli tréningu nepřišel ani na otcův pohřeb, ale kulturistika potřebovala zviditelnit, stejně tak Arnold, protože dneska je zatraceně těžký stát se diktátorem, možná ještě těžší než mesiášem. Zaplať pánbůh za americkou ústavu, díky níž se nedočkáme Herr Schwarzeneggera u kormidla, ona i ta Kalifornie potřebovala oddlužit že jo. Jinak informační hodnota dokumentu se rovná zhruba Arnoldovu intelektu, o kulturistice se mnoho nedovíme, o Arnoldovi jakbysmet. Celým dokumentem se akorát táhnou velkohubý zenový kecy (zdravim Gimpa) a když se po stopadesáté opět objevil detail na ta naolejovaná monstra s výrazem, který mívám občas v sobotu ráno na záchodě, moje rádoby intelektuálně vyprofilované ego málem puklo studem. Kde sou ty časy, kdy si naši tatínci poměřovali přirození? ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že sa dozviem niečo o Arnoldovi, niečo o kulturistike, nielen pozerať ako cvičia a pózujú a pritom navzájom súťažia a snažia sa prekonávať, pritom Arnold už mal vrodené predpoklady k úspechu. Na jeho intelekte v tomto dokumente nemám veľmi čo obdivovať, ak bol schopný neísť na otcov pohreb kvôli športu, s ktorým nakoniec neskôr aj tak skončil z vlastného rozhodnutia. Tie podporné látky tiež neobdivujem, ani tie reči o cvičení až k zvracaniu. Ak človek nerozvýja aj ducha, tak to môže byť len masa svalov a potom to dopadá tak, ako skončil sám Schwarzenegger, ikona kapitalistického systému, športovec, ktorý sa stal politikom, kde by som mal k nemu mnoho výhrad. Dobrák mi teda veľmi nepripadal, skôr naivný, proste odhodlaný a možno aj ľahko namyslený, ako inak si mám vysvetliť to tričko s nápisom Arnold is numero uno? Nechápem, ja oceňujem ľudí, ktorí sa o seba starajú, tiež by som sa im rád podobal v mnohom, no ak sa to preháňa a je to len o akomsi súperení, tak v tom nevidím zmysel. Toto sa malo prekonať, no zjavne sa to rozšírilo do dosť smutných rozmerov. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Na konci si Arnold skutočne šlukne jointa. Hovorí o tom v dokumente k 25. výročiu tohto filmu. (Shakers)
  • Arnoldovy osobní rekordy v silovém trojboji jsou 210 kg na dřep, 200 kg na bench-press a 310 kg na mrtvý tah. (maseer2)

Reklama

Reklama