Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený dokument, který ukazuje Arnolda Schwarzeneggera ještě jako kulturistu. A ne ledajakého, ale zaměřuje se na jeho přípravu a následném obhájení již šestého titulu Mr. Olympia. To je božský Arnold. Opravdu, nikdo asi nepochopí, co je to za člověka, dokud neuvidí tento dokument. Všichni ho totiž známe jen jako nabušeného herce, který nakope nejednu prdel. A z toho hodně lidí usuzuje, že se v tom vyžívá a že kdyby neměl takové svaly, nic by nedokázal. Ale jaký byl předtím, než začal hrát? On toho dokázal dost a tento snímek je toho důkazem. Neskutečně dřel a co je hlavní, šel za svým snem i přes všechny překážky. A to si zaslouží obdiv. Už jenom jeho chování v tomto filmu, to, jak si věřil, jak byl legrační. A jen lidi, kteří nemají tyto vlastnosti můžou říct, že je Arnold člověk, který nic nedokázal. Podívejte se na Pumping Iron a uvidíte, co se náš terminátor zač a možná změníte názor. 4 a 1/2 hvězdy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný dokument ukazující zákulisí kulturistiky a soutěže v bodybuildingu. Průvodcem není nikdo jiný, než sám Arnold, který je stylově uveden v českém názvu tohoto dokumentu. Film je určen hlavně pro kulturistické nadšence, kteří zde mohou najít určitou inspiraci a Arnoldovi fanoušky, kteří ho zde uvidí v jiné podobě než v jeho filmech. Podle mě ale i jeho největší odpůrci musí po tomto dokumentu uznat, že je to prostě správnej, sympatickej a vtipnej chlap. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Protože už nějakou tu dobu chodím do posilovny, i když zatím neútočím na titul Mr.Olympia , tak vidět Pumping Iron jsem považoval za takovou moji povinost vidět a každý kdo chodi do posilovny, tak by to měl vidět. Tento dokument je hodně zajímavý. Je vidět co bodybuilding obsahuje a že to není žádná sranda. Arnolda Schwarzeneggera opravdu moc nemusím, ale to, že získal titul Mr. Olympia několikrát, tak za to si zaslouží respect. Navíc v tomto dokumentu dělá i nějaké ty vtípky. Naštěstí Pumping Iron není jen o Schwarzeneggerovy. Vystkytnou se tu další bodybuildeři například Franco Columbu, Ken Waller, Paul Grant, Roger Walker, Mike Katz a Lou Ferrigno. Dokument ukazuje, že i když se někomu může zdát bodybuilding jako koníček, tak věřte, že to tak není, aby z Vás něco bylo, musíte vynaložit hodně usilí. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Občas je to fakt napínavý. Když někomu fandíte a on nevyhraje:) Pro milovníky Arnolda a Ferrigna a i ostatních je to naprostá povinnost, nedá se tomu nic vytknout, snad jen to, že se dokument vůbec nevěnuje porotě. PS: Chci vidět podobný film o Ronnie Colemanovi!!! (Poprvé 12.10.2009, podruhé 8.6.2013. Arnold je stále numero uno). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak chlape, dneska Ti je šedesát, to už je požehnaný věk, ani tomu nemůžu věřit. Každopádně jsem si k tomu Tvému jubileu konečně pustil dokument mapující krátký úsek Tvé kariéry a musím se přiznat, že mě tenhle film dokonale strhnul. Ukazuješ se v něm z jiné stránky, jako úžasný a chytrý člověk, který to má v hlavě dokonale srovnáno. Jsi vtipný a opravdu sympatický, navíc jsi toho hodně dokázal, za což máš můj velký obdiv... Železný Schwarzenegger je opravdu dobrý dokument, ale obávám se, že té většině z vás, která Arnolda neobdivuje, či se nějakým způsobem (aktivně či pasivně) nevěnujete bodybuildingu se až tak líbit nebude. Pokud sami posilujete, a vím, že takových je tu opravdu dost, může též posloužit jako příjemná inspirace, či spíše jako povedené motivační video. Ač je Arnold jen v televizi, dokáže vás vybudit k lepším výkonům. Vidíte jak se všichni ničí a překonávají bolest, musíte je obdivovat, ale zároveň cítítte tu touhu, že byste to mohli zvládnout taky. Cvičit s Arnoldem, to je opravdu zážitek. Obdivujete-li tohoto Železného muže, můžete být z dokumentu stejně mile překvapeni, jako vězni, které Schwarzenegger navštívil, a pokud ne, nikdo vám ten film nenutí. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)
  • Můžeme si všimnout, že v době natáčení tohoto dokumentu ještě Arnold Schwarzenegger neprodělal kosmetické úpravy. V jeho pozdějších snímcích tak již nenajdeme mateřské znaménko na pravé straně dolní čelisti ani mezeru mezi dvěma předními zuby. (cheyene)

Reklama

Reklama