Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkně vousatý dokument ze 70.let o svérázné subkultuře dnes nazvané "meateater". Když maskulinní protagonista říká, že někomu vadí, že nemá žádnou víru, u mě nemá pravdu. Z kategorie kamarád ho jen přesunu do kategorie známý. Ta historka Schwarzeneggera jak poradil konkurentovi na pódiu křičet je vtipná. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Protože už nějakou tu dobu chodím do posilovny, i když zatím neútočím na titul Mr.Olympia , tak vidět Pumping Iron jsem považoval za takovou moji povinost vidět a každý kdo chodi do posilovny, tak by to měl vidět. Tento dokument je hodně zajímavý. Je vidět co bodybuilding obsahuje a že to není žádná sranda. Arnolda Schwarzeneggera opravdu moc nemusím, ale to, že získal titul Mr. Olympia několikrát, tak za to si zaslouží respect. Navíc v tomto dokumentu dělá i nějaké ty vtípky. Naštěstí Pumping Iron není jen o Schwarzeneggerovy. Vystkytnou se tu další bodybuildeři například Franco Columbu, Ken Waller, Paul Grant, Roger Walker, Mike Katz a Lou Ferrigno. Dokument ukazuje, že i když se někomu může zdát bodybuilding jako koníček, tak věřte, že to tak není, aby z Vás něco bylo, musíte vynaložit hodně usilí. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Úvodem chci říct jen tolik, že název je trochu zavádějící. Není to dokument jen o Arnoldovi, je to i o dalších sportovních - kulturistech, kteří mezi sebou soutěží. A věřte tomu, je na co se dívat (a to přiznávám jako 100% heterosexuální chlap). Arnold ve své životní formě všem těm, kteří ho doposud měli za "kopu svalů bez mozku" ukazuje, že on to má v hlavě zcela srovnáno a umí si ze sebe dělat srandu (návštěva věznice). Celkově jsem v dokumentu neviděl jediný okamžik, kde by Arnold nebyl v pohodě. Někteří kulturisti mi přišli až moc upjatí, kdežto Arnold byl samý úsměv. Na něm bylo vidět, jak si ty tréninky užívá a jak ví, že on je ten nejlepší. Což někdy může znít trochu namyšleně ("Měl jsem vylepšovat svou sestavu, ale ona je dokonalá, takže je těžké něco vylepšit.") ale pak to vidíte a říkáte si, že on se nechválí nebo nevytahuje. On má pravdu. A tenhle dokument nám jasně ukazuje tu nejstarší, ale tu nejpravdivější pravdu, že pokud chceme být nejlepší, musíme dřít. Aneb bez práce nejsou svaly… teda koláče… :-) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Dokument o tom kto vlasnte Arnold bol, ako vnímal seba na vrchole svojej bodybuilderskej kariéry, ako vnímal svojich súperov a ako sa staval k svojim životným výzvam. Celé sa to nesie v duchu príprav na Mr. Olympia v Pretórii. Autentické výpovede hlavných Arnoldových súperov, prípravy z tréningov a životné filozofie poukazuju na to akým silným a húževnatým človekom Arnold je .... Vtedy 28 ročný niekoľkonásobný Mr. Olympia, dnes nečudo Guvernér Kalifornie ... Proste za všetkým je obrovské množstvo potu a odhodlania. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger během snídaně s rodinou Ferrignových říká, že Lou na soutěž moc myslí a s takovou ji nikdy nevyhraje. Měl pravdu, Lou Ferrigno Mr. Olympia nikdy nevyhrál. (Her0.89)
  • Arnoldovy osobní rekordy v silovém trojboji jsou 210 kg na dřep, 200 kg na bench-press a 310 kg na mrtvý tah. (maseer2)
  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)

Reklama

Reklama