Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Protože už nějakou tu dobu chodím do posilovny, i když zatím neútočím na titul Mr.Olympia , tak vidět Pumping Iron jsem považoval za takovou moji povinost vidět a každý kdo chodi do posilovny, tak by to měl vidět. Tento dokument je hodně zajímavý. Je vidět co bodybuilding obsahuje a že to není žádná sranda. Arnolda Schwarzeneggera opravdu moc nemusím, ale to, že získal titul Mr. Olympia několikrát, tak za to si zaslouží respect. Navíc v tomto dokumentu dělá i nějaké ty vtípky. Naštěstí Pumping Iron není jen o Schwarzeneggerovy. Vystkytnou se tu další bodybuildeři například Franco Columbu, Ken Waller, Paul Grant, Roger Walker, Mike Katz a Lou Ferrigno. Dokument ukazuje, že i když se někomu může zdát bodybuilding jako koníček, tak věřte, že to tak není, aby z Vás něco bylo, musíte vynaložit hodně usilí. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Úvodem chci říct jen tolik, že název je trochu zavádějící. Není to dokument jen o Arnoldovi, je to i o dalších sportovních - kulturistech, kteří mezi sebou soutěží. A věřte tomu, je na co se dívat (a to přiznávám jako 100% heterosexuální chlap). Arnold ve své životní formě všem těm, kteří ho doposud měli za "kopu svalů bez mozku" ukazuje, že on to má v hlavě zcela srovnáno a umí si ze sebe dělat srandu (návštěva věznice). Celkově jsem v dokumentu neviděl jediný okamžik, kde by Arnold nebyl v pohodě. Někteří kulturisti mi přišli až moc upjatí, kdežto Arnold byl samý úsměv. Na něm bylo vidět, jak si ty tréninky užívá a jak ví, že on je ten nejlepší. Což někdy může znít trochu namyšleně ("Měl jsem vylepšovat svou sestavu, ale ona je dokonalá, takže je těžké něco vylepšit.") ale pak to vidíte a říkáte si, že on se nechválí nebo nevytahuje. On má pravdu. A tenhle dokument nám jasně ukazuje tu nejstarší, ale tu nejpravdivější pravdu, že pokud chceme být nejlepší, musíme dřít. Aneb bez práce nejsou svaly… teda koláče… :-) ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Arnie u mě díky všem Iron dokumentům stoupl výš, než byl kdy díky své herecké, politické i jakékoli jiné kariéře. Teď teprva ho skutečně uznávám jako člověka, jímž bych chtěla být, kdyby se mi tělem promenádovala chlapská dávka testosteronu. Koukám na něj úplně jinýma očima, je to prostě borec. Spolu s Heathem a Colemanem největší z největších! A děkuju tomuhle dokumentu, že dokázal co dokázal. Zvedl desítky, stovky, možná i tisíce obyčejných prdelí a naučil běžného člověka chodit do fitka a pracovat na sobě. I já mám díky sledování Pumping Iron, Raw Iron a Generation Iron pomalu nutkání dotáhnout to na Bikinu a ukázat těm prdelkám tam, jak správně sochat. Jen díky maratónu kulturistických dokumentů jsem v poslední době upozadila kardio ve prospěch činek. A ještě že je filmů z tohohle odvětví tak pomálu. Kdo ví, k čemu by mě nakoplo jejich pravidelné konzumování. Už teď mám po ránu chuť políbit železo na úkor rodiny. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film natolik zásadní, že dokázal změnit způsob uvažování Američanů o kulturistice. Byl to vlastně ale holý podvod a mystifikace, kterou si Arnold ukradl pro sebe (možná jeho nejlepší role vůbec, kdy ještě hercem ani nebyl). I přesto všechno nebo právě proto jde o nesmírně zábavný a svůdný počin, který zůstal dodnes nepřekonán. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Pár domýšlivých borců s železem v ruce se obdivně zhlíží v zrcadle a v duchu si říkají: "Joo, ten bicák mi trochu povyrostl a hamstringy taky nejsou špatný." Kulturisti jsou vlastně taková zvláštní odrůda narcistů, zalíbených do vlastních tvarů. Já mám posilování rád jako sport, ale sledování se v zrcadle mi přijde komické. V tomhle dokumentu se většinou jen povídá, do tajů kulturistiky vás tu nikdo nezasvětí (nic o tom, co Arnold jedl!) a o Arnoldovi jsem se dozvěděl to, že nízkou hladinou sebevědomí rozhodně netrpěl. Ale to není nic, zač bych ho obdivoval. Léta minou, svaly a prsa povisle k zemi padají...a to je konec téhle pohádky. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Bylo natočeno víc než 100 hodin materiálu. Hotový film se dočkal stopáže 85 minut. Speciální DVD ke 25. výročí natočení obsahovalo několik do té doby nepoužitých záběrů. (Morien)
  • Na konci si Arnold skutočne šlukne jointa. Hovorí o tom v dokumente k 25. výročiu tohto filmu. (Shakers)
  • Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm. (maseer2)

Reklama

Reklama