Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (84)

Marze 

všechny recenze uživatele

Význam dokumentu pro mě byl osvětový, protože i když do fitka chodím (z jiných důvodů než růst svalů), nic o této komunitě nevím. Místo mainstreamového sportu se z něho stal sport kultovní. Jak se říká v dokumentu, většina lidí by na představení bodybuilderů nešla ani se vstupenkami zdarma a v publiku jsou většinou diváci, kteří někoho ze soutěžících znají. Ale ceny za vítezství v soutěžích narostly na sto tisíc, i půl milionu dolarů. A v závěru promluví i velký Arnold. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne natočené, dokumentaristický štýl je šmrncnutý príbehovosťou, kde je dej zameraný na púť jednotlivých borcov na ceste za svetovým prvenstvom na kulturistickej Olympii. Kvitujem tvorcom nestrannosť, zaujímavé pohľady do súkromia, tréningových plánov, každodennej tvrdej driny, kladných i temných stránok odriekania, neistého sveta kulturistiky, kde nie všetko je také nablýskané ako tých pár momentov na pódiu. Potešia motivačné posolstvá, hlas Mickeyho Rourkea pridáva na kvalite a po zhliadnutí máte chuť nabehnúť do fitka a začať makať. Možno by to chcelo trošku viac načrieť do kontrovernejšej témy dopingu, ale to by asi rozladilo promo účinok tohto reklamného videa. 80%. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn dokument o současné špičce kulturistiky, mnohem podrobnější než například kultovní Pumping Iron, ale stejně stále doce povrchní, kdy sice na oko přináší osudy několika vybraných jmen před kvalifikací na Mr. Olympia, a to se všemi emocemi, očekáváním a zklamáním, ale ve výsledku jsou všechny informace vesměš povrchní a jakoby určené laické veřejnosti - přitom cílová skupina v drtivé většině bude právě u fitness publika, které by se jistě rádo dozvědělo co nejvíce detailů a pěkně podrobně. Na druhou stranu jako obecný pohled na vrcholovou kulturistiku dnešních dní je to reprezentativní kousek. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Generation Iron je poměrně dobrý dokument, sem tam se dozvíme zajímavé věcí. Nadruhou stranu se to celé tváří, jak to rozebírá osudy kulturistů, ale je to spíše jen takové pozlátko na povrchu, než že by to zkoumalo něco do hloubky. Cvičim, žeru, je to otročina, jsem nejlepší, všichni ostatní se jděte vycpat, jo a neberu steroidy!!! Pro mě to bylo takové povrchní poselství. Např. takový Pumping Iron to zvládl o dost lépe řekl bych, možná to bylo tím, že se nesoustředil na tolik postav nebo jestli to bylo Arniem ;) Generation Iron jak jsem řekl na začátku je dobrý dokument, ale chtělo ho udělat nápaditější... ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nejsem nadšený a ani nejsem neštastný , zkrátka to nesplnilo moje očekávání . Myslel jsem že se tento dokument podívá i do soukromého života kulturistů , sice se tam podíval , jenže jenom tak zlehka . Ale i tak to má co nabídnout , třeba zpracování kterým se jen tak každý dokument pyšnit nemůže . ( 20.5.14/MAC ) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Generation Iron měl v USA premiéru 20. září 2013, tedy 9 dní před zahájením Olympia weekendu, který se koná od 26. září do 29. září 2013 a jehož součástí je soutěž Mr. Olympia. (RadimX)
  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)
  • Na konci závěrečných titulků k filmu Generation Iron se objeví postarší muž, Mike Katz, jež rovněž účinkoval ve filmu Železný Schwarzenegger (1977), kde mu coby mladému kulturistovi ukradnou červené tričko, které v této scéně stále hledá. (Platom)

Reklama

Reklama