Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (85)

Jordan 

všechny recenze uživatele

pre mňa ako človeka, ktorý o tomto obore ľudského snaženia nevedel viac, než absolútne minimum získateľné z obálok muscle & fitness, bol tento dokument veľmi prínosný; zaujímavé, ako američania dokážu k domumentu pristúpiť z hľadiska napätia, výstavby, konfliktu a štruktúry podobne, ako k hranému: tento film má "main event", protagonistu, antagonistu, americký sen, from zero to hero schému, pátos, humor, rodinu a švarcenegra: úžasný koktejl ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přes moji averzi vůči vrcholové kulturistice, čistě z důvodu, že už je to fuj na pohled, byl tohle velmi zajímavý, vypravěčsky zvládnutý a pro široké publikum atraktivní dokument. Líbil se mi kontrast jednotlivých bodybuilderů, jejich odlišné přístupy a motivace, přičemž "oduševnělý" Kai Greene byl navíc opravdu zajímavým člověkem i uvnitř. Fandím mu do budoucna. P.S. Z pádu z koně málem já spadl ze židle :D ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Po "Pumping Iron" tu máme "Generation Iron", který divákovi přináší daleko více kreatinu a testosteronu - inu, doba se mění a kulturisté s ní. Zatímco v prvně zmiňovaném snadno uvěříte například Arnoldovi, že by stihnul doběhnout ujíždějící autobus, zatímco v novém dokumentu pánové Heath a Greene podle mě potřebují asistentku už i například u konání velké potřeby. Nicméně příjemně natočený dokument a jelikož mám k posilovně blízko, hodnotím kladně........moje hodnocení = 8 z 10. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Generation Iron (2013) se zaměřuje na adepty (Phil Heath, Kai Greene, Branch Warren, Dennis Wolf, Ben Pakulski, Hidetada Yamagishi a Roelly Winklaar), kteří mohou získat sošku Sandowa a titul Mr. Olympia 2012. Victor Martinez zde má také poměrně dost prostoru, ale proti ostatním je znevýhodněn šestiměsíčním tréninkovým skluzem. Mickey Rourke se v dokumentu neobjeví, ale diváci ho uslyší jako vypravěče. Jako speciální hosté vystoupí: Jay Cutler, Ronnie Coleman, Lou Ferrigno a Arnold Schwarzenegger. Nemůže chybět Mike Katz, který stále nemůže najít své triko. Kai Greene rozhodně překvapil svým uměleckým nadáním. V porovnání s původním dokumentárním filmem Pumping Iron (1977) chybí nějaké to napětí a rivalita. Současná kulturistika (bodybuilding) by měla ubrat na objemu a více se zaměřit na estetiku, protože vypouklé břicho nevypadá u některých soutěžících vůbec hezky. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nejsem nadšený a ani nejsem neštastný , zkrátka to nesplnilo moje očekávání . Myslel jsem že se tento dokument podívá i do soukromého života kulturistů , sice se tam podíval , jenže jenom tak zlehka . Ale i tak to má co nabídnout , třeba zpracování kterým se jen tak každý dokument pyšnit nemůže . ( 20.5.14/MAC ) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Generation Iron měl v USA premiéru 20. září 2013, tedy 9 dní před zahájením Olympia weekendu, který se koná od 26. září do 29. září 2013 a jehož součástí je soutěž Mr. Olympia. (RadimX)
  • Phil "The Gift" Heath se stal 13. vítězem v historii soutěže Mr. Olympia. (RadimX)
  • Okrem mnohých miest po celých Spojených štátoch navštívili filmári aj sever Európy, konkrétne fínske mesto Lahti. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno