Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (85)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nelze vyhnout srovnání s Pumping Iron, klasice s Arnoldem, ale dle mého má tento nový dokument formátem blíže k vynikajícímu "sportovnímu" dokumentu Spellbound. První dvacetiminutovka je opravdu epická, režisér zručně pradstavuje dva ústřední charaktery, kteří nemohou svojí filozofií být více odlišní a my zkrátka víme, že závěrečné utkání bude soubojem titánů. Skvělý klimax ale nevydrží a s dalším novým představeným borcem jsem se více a více ztrácel v postavách, které byly v konečném důsledku jenom do počtu. Dokument mohl být jenom o ústřední dvojce - šampiónovi a černém koni (Rocky vs. Clubber Lang). Prostříhat by dokumentu vůbec neškodilo, protože celá rozmáchlost a opulentnost mu nakonec zlomila vaz. Ale přesto všechno co zde píšu je to film VELKÝCH rozměrů a produkčních hodnot, který zvláště na velké televizi/plátně vynikne (i když původní hudba je opravdu tragická) a stojí za pozornost. 70 % ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Komu kulturistika voní, ten si film užije, kdo už ji z principu rád nemá, absolutně to není film pro něj, no a kdo se chce dozvědět, co vlastně kulturistika obnáší, myslím, že se dozví. Zajímavý pohled do životě několika kulturistů před Mr. Olympii 2012. Ti chlápci prožívají skutečná muka, 4 hvězdy. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Dokument výborný, ale chyběla mi tam problematika stravování a hlavně steroidů + dalších látek na podporu tvorby svalů. Jinak osobně kulturisty moc neuznávám, podle mě je to psychická porucha vycházející z nějakých komplexů z dětství podobně jako třeba anorexie, akorát na rozdíl od anorexie je kulturistika lépe prodejná. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pre mňa, čo mám 60 kíl aj so zimušnými kanadami, je niečo také nepredstaviteľné. Obludy, hory svalov, ale nie len o tom je tento film. Máte možnosť nahliadnuť do zákulisia, tréningov, stravy ale hlavne sa dostanete do hlavy jednotlivým obrom. Dozviete sa rôzne zaujímave veci z ich súkromného života, ako sa dostali ku kulturistike, aké ťažké je sa udržať, kvalifikovať, o čom všetkým ide a aké medzi nimi panujú vzťahy. Veľmi dobre a veľmi zaujímavo natočený dokument, ktorý má potenciál a dokáže ho dopozerať aj nekulturista. A zachytenie stresu a nervozity v samotnom závere je len čerešnička na torte. 4 z 5 ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Bodybuildingu zrovna neholduji. V podstatě jsem o něm nic nevěděl, ale řekl jsem si, proč si nerozšířit obzory a nezkouknout také něco jiného, než obvykle. A musím říci, že jsem byl hodně příjemně překvapen, s jakou chutí a zaujetím jsem tento téměř dvouhodinový dokument o sportu/umění/zálibě hltal. Je moc pěkně zpracovaný, doplněný příjemným hlasem v komentáři. Za mě spokojenost a rozhodně nelituje, že jsem tuto "vekou neznámou" viděl. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Vlad Yudin řekl, že nejtěžší natáčení bylo s Kaiem Greenem v jeho malém bytečku v Brooklynu, kam se muselo vtěstnat až 15 pracovníků filmového štábu. (RadimX)
  • Generation Iron měl v USA premiéru 20. září 2013, tedy 9 dní před zahájením Olympia weekendu, který se koná od 26. září do 29. září 2013 a jehož součástí je soutěž Mr. Olympia. (RadimX)
  • Největší počet získaných titulů Mr. Olympia drží Lee Haney a Ronnie Coleman, kteří zvítězili 8x. (RadimX)

Reklama

Reklama