Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Arnie u mě díky všem Iron dokumentům stoupl výš, než byl kdy díky své herecké, politické i jakékoli jiné kariéře. Teď teprva ho skutečně uznávám jako člověka, jímž bych chtěla být, kdyby se mi tělem promenádovala chlapská dávka testosteronu. Koukám na něj úplně jinýma očima, je to prostě borec. Spolu s Heathem a Colemanem největší z největších! A děkuju tomuhle dokumentu, že dokázal co dokázal. Zvedl desítky, stovky, možná i tisíce obyčejných prdelí a naučil běžného člověka chodit do fitka a pracovat na sobě. I já mám díky sledování Pumping Iron, Raw Iron a Generation Iron pomalu nutkání dotáhnout to na Bikinu a ukázat těm prdelkám tam, jak správně sochat. Jen díky maratónu kulturistických dokumentů jsem v poslední době upozadila kardio ve prospěch činek. A ještě že je filmů z tohohle odvětví tak pomálu. Kdo ví, k čemu by mě nakoplo jejich pravidelné konzumování. Už teď mám po ránu chuť políbit železo na úkor rodiny. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Do posilovny chodím, nějaké to železo taky občas zvednu, ale přesto nemám důvěru v naolejované týpky, kteří mají obvod bicepsu větší, než mám já obvod hrudníku. Respektuji je, to ano, ale co mi také jiného zbývá. Přiznám se, že dokument jako takový mne nijak zvlášť nebavil. Arnold se v něm ukázal jako pohodový Jidáš, který neváhá špatně poradit kamarádům, když z toho může mít výhodu. Sportovního ducha to zkrátka moc nemělo a celkově mi připadalo poměrně směšné celé to natřásání před publikem a napínání některých podivných svalíků, o jejichž existenci jsem dosud neměl tušení. ()

Reklama

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem sníval o vlivných lidech, o diktátorech a tak, o lidech, kteří jsou známí i dlouho po své smrti, třeba jako Ježíš. Bodybuilding je podle něho nejlepší sport na světě, osobně hlasuju pro fotbal a nemyslim si, že by si Messi musel vymýšlet historky o tom, jak kvůli tréningu nepřišel ani na otcův pohřeb, ale kulturistika potřebovala zviditelnit, stejně tak Arnold, protože dneska je zatraceně těžký stát se diktátorem, možná ještě těžší než mesiášem. Zaplať pánbůh za americkou ústavu, díky níž se nedočkáme Herr Schwarzeneggera u kormidla, ona i ta Kalifornie potřebovala oddlužit že jo. Jinak informační hodnota dokumentu se rovná zhruba Arnoldovu intelektu, o kulturistice se mnoho nedovíme, o Arnoldovi jakbysmet. Celým dokumentem se akorát táhnou velkohubý zenový kecy (zdravim Gimpa) a když se po stopadesáté opět objevil detail na ta naolejovaná monstra s výrazem, který mívám občas v sobotu ráno na záchodě, moje rádoby intelektuálně vyprofilované ego málem puklo studem. Kde sou ty časy, kdy si naši tatínci poměřovali přirození? ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkový dokument, vše dokonale popsal uživatel SHIT, těžko něco doplňpvat. Arnold byl hvězda, král králů ve svém oboru. Můj obrovský vzor vedle Bruce Leeho, Stevena Seagala, Chucka Norrise a dalších hvězd sportu a herectví zároveň... Navíc špičkově provedený dokument, spousta emocí a adrenalinu. Zajímavý pohled i na další kulturisty té doby (Lou Ferrigno!!). ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Přesto, že kulturistika je dnes definována úplně jinak, není bodybuilder, který by tuto bibli alespoň tucetkrát neviděl. A nejen pro ně je to nádherný dokument. Je nádherné vidět, jak moc úsilí stojí za úspěchem, jak malý rozdíl mezi vrcholem a druhým zapříčiní diametrálně odlišný osud. Problém zde budou mít jedinci, kteří vidí kulturisty jenom jako napíchané agresivní blbce (pravda, sypali, sypou, sypat budou). Ale to je každého věc, Lou 4ever ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Bylo natočeno víc než 100 hodin materiálu. Hotový film se dočkal stopáže 85 minut. Speciální DVD ke 25. výročí natočení obsahovalo několik do té doby nepoužitých záběrů. (Morien)
  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Arnold Schwarzenegger během snídaně s rodinou Ferrignových říká, že Lou na soutěž moc myslí a s takovou ji nikdy nevyhraje. Měl pravdu, Lou Ferrigno Mr. Olympia nikdy nevyhrál. (Her0.89)

Reklama

Reklama