Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak co, Bavoračky, jak je? Furt v tom traktoru? Omlouvám se za posledně. Já blbec, zapomněl jsem na ruční brzdu, proto mi to nejelo." Peugeot poráží Mercedesy a ještě se jim vysmívá? Já tedy, kdybych na to měl, tak jsem zastáncem německý kvality, ale projížďku vytuněným taxi Peugeotem si nikdy nenechávám ujít. Mám totiž slabost pro tento bessonovsky pokleslej druh zábavy. Prostě taxík sviští, pasažéři zvrací, Daniel se neustále usmívá, Émilien vytrvale zkouší získat řidičák a já lituju všechny Němce, kteří se přiblíží ke splašenýmu taxíku. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je rýchlou vzrušujúcou jazdou, ktorá prekračuje hranice akcie, komédie, romantiky, frašky a buddyho filmu v mnohých ďalších žánroch. Postavy sú sympatické, humor je rýchly a svižný a šoférovanie je rýchle a zbesilé. Dej nie je nijako originálny, ale celkovo je dobre prevedený. Soundtrack je zábavný a perfektne sa hodí k filmu. 7/10 ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V autě se mi dělá blbě normálně, s Nacerim za volantem svého taxíku bych se poblil tak po padesáti metrech. Ještě, že na to majitel myslel a do auta nainstaloval blicí přihrádky. Parádní francouzská komedie, která je díky své krátké stopáži stravitelná i několikrát. Nejde o žádný scenáristický skvost, ale to asi ani nikdo nechtěl. 80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že tenhle film je nadupaná akce, plná honiček a také francouzského humoru. Takový mix četníků a Kobry 11. A tak když konečně na něj došlo jsem byl zvědav jak moc se mé představy protnou s realitou. A nebudu napínat, bylo to tak půl na půl. Kobra 11 se celkem vyplnila, protože bouraček a poletujících aut je ve filmu opravdu hromada. Bohužel mi to někdy přišlo naprosto zbytečné. Co se týče komediálnosti, tam to byla vyloženě slabota. Celé mi to přišlo jako něco pro odrostlejší děti co už ovšem i díky času a starším typům aut (která tehdy byla in) lehce vyčpívá. Koukat se na to bez újmy dá (i díky Emmě Wiklund) , ale abych hýkal nadšením a kamarádům říkal:  hele včera jsem viděl boží film! - tak to ne. Přepínám tedy 3 přepínače na palubní desce. * * * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Akhenaton: 1. Maudits Soient Les Yeux Fermes (Chien De Paille) ,2. Scooter ,3. Dini (Assia) ,4. L'amour Du Risque (Fonky Family) ,5. La Charge ,6. Give Me Your Love (Deni Hines) ,7. La Vie De Reve (3 -Oniel) ,8. 1ere Attaque ,9. Le Dernier Coup ,10. Ne Rien Faire (Karl) ,11. 2 Eme Attaque ,12. Marseille La Nuit (Iam) ,13. Taxi (Mafia Underground) ,14. Derniere Banque ,15. Vie Infecte (Carre Rouge) ,16. Tu Me Plais (K.Reen/ Def Bond) ,17. Theme De Lily Iii ,18. Lyrix Files (Akhenaton) ,19. What Makes You A Man (Deni Hines) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Těsně před natáčením spadl režisér Gerard Pires z koně a musel zůstat v nemocnici na pár týdnů. Po tuto dobu ho zastoupil Gerard Krawczyk, který mu každý den chodil do nemocnice ukazovat svou práci a pokračoval podle Piresových instrukcí. Krawczyk poté režíroval pokračování Taxi, taxi (2000) a Taxi 3 (2003). (don corleone)
  • Daniel Morales (Samy Naceri) jezdí v Peugeotu 406 a gang německých lupičů bank v Mercedesech 500E. Tyto vozy vycházejí z vozu Mercedes-Benz 124, ale pro Mercedes jej upravovalo Porsche. Bylo vyrobeno pouze 500 kusů. (lskala)

Reklama

Reklama