Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (130)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Uplnej průšvih, jak jsem očekával, se nekoná. Párkrát jsem se zasmál a akce se soundtrackem byly vcelku fajn. Tim ale výčet plusů končí, poněvadž zbytek byl v nejlepšim případě průměrnej. Určitě by se i do takovýhle crazy komedie hodili nějaký charismatičtější záporáci a samoúčelnej fekální humor bych si v klidu nechal ujít. Naopak bych uvítal, kdyby se humor ohledně policejního sboru vrátil někam k uvěřitelnejšim polohám jako v prvních třech dílech. Prostě ta absence "normálně uvažujícího" člověka je divná i na měšťácký policejní stanici. Zábavností někde na úrovni čtyřky, takže stejný hodnocení v podobě dvou hvězd je na místě. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla svého času fajn,dvojka už byla slabší,ale pořád ušla a další dva díly jsem viděl jen jednou a nic si z nich nepamatuju.Od pátého dílu jsem i vzhledem ke stavu francouzské komedie a snižující se kvalitě Bessonových jednohubek nečekal vůbec nic.Nakonec to není až takový průšvih jak by se mohlo zdát i přesto,že většina postav jsou úplný magoři a nejvtipnější je policejní sebranka,která je tu ovšem hodně málo.Problémem je,že Taxi 5 nenabízí nic co by tu už nebylo několikrát v předchozích dílech a u mě tak dopadne stejně jako díly 3 a 4.Evidentně by se zde tvůrci rádi inspirovali sérií FaF,ale bohužel to nefunguje...40% ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Kam až může tahle série spadnout, aby s ní byl konečně konec? Už čtyřka a americká verze stála za starou bačkoru, ale v porovnání s Taxi 5 to jsou skvělý komediální fláky. Místo toho, aby se alespoň snažili více zapojit ty dementy z policejní stanice, který mají potenciál na 2 solidní scénky, všechno se točí kolem jednoho šikovnýho a druhýho neschopnýho hňupa, kteří se Emilianovi a Danielovi nevyškrábou ani ke kotníkům. Nejde jim to, není to vtipný a za týden nebudu vědět o čem to bylo. Nejlepší na filmu je Sand Van Roy, která je fakt kost. Zbytek stojí za starou belu. ()

Jemes 

všechny recenze uživatele

všechno špatně... kdo má rád serii Taxi, tak se tomuhle radši vyhněte obloukem. Zasmál jsem se ( nebo tedy pousmál jsem se ) jen dvakrát a jinak jsem celý film kroutil hlavou a říkal si " proč, proč, proč " . Hlavní herci jsou nezajímavý a u toho plešatého jsem měl pocit, že chce vypadat jak Vin Diesel i se tak choval. Prostě a jednoduše je to nesrovnatelné s tím, co bylo a neměli to radši ani natáčet... když už tak udělat restart úplně a dát tomu nový směr. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to koukat. Nelíbilo se mi jak za každou cenu se snažili, aby byl film vtipný: tlustá ženská, lilipután, úchyl, trotl podobné postavičky. Je mi jasný, že se chtěli částečně odstřihnout od původní série, ale je mi líto, že se ve filmu neobjevili hlavní herci předchozích filmů Frédéric Diefenthal a Samy Naceri v nějaké menší roli. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Bankovní lupiči ve filmu jezdí ve Ferrari California, Ferrari 458 a Lamborghini Aventador. (NinjaFly)
  • Taxi 5 je dle studia restartem celé ságy. (UncleMorty)
  • Natáčelo se v Marseille a Paříži. (BMW12)

Reklama

Reklama