Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Čtu u televize, těším se na Vlasy a hle, najednou začíná Taxi. Tak se podívám, ostatně proč ne, že... Film opět není nic světoborného, ale další z fajn filmů na odreagování a pobavení. Fajn obsazení, vtipy, není to nudné. Pokud někdy poběží další díly, s chutí se podívám. I na tohle bych se klidně koukla znovu. Holt Francouzi, ti umí dělat komedie a tohle bylo navíc i akční! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[72%] Naprosto pohodová záležitost se sympatickým hereckým hlavním duem postav. Děj to nemá nijak světoborný, záporáci jsou nevýrazní, mají zde málo prostoru, ale nevadí. Naháněčky jsou výborné, krásně natočené, není to zde vyloženě v každé minutě vtipné, ale svou úroveň to má. Akční to moc není, jen to finále mohlo mít víc zapamatujících momentů, ale jak říkám – celé to působí pohodově, takže není potřeba zde mít výraznější děj, hromady akce, vtipů a výraznější příběh. Ty slabší, ale zasloužené 4* nakonec dávám. Na 1 vidění je to ideální. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele

Je super pocit vidieť aký má vplyv na priemerného režiséra, talentovaný scenárista. Štýlová akčná jazda, od ktorej sa americká krádež môže veľa učiť. Francúzske komédie sú asi presne môj štýl humoru, pretože ja neviem prečo, ale poslednou dobou ma rozosmejú iba francúzske filmy. Čo, ale nemení nič na fakte, že je to po dlhej dobe inteligentná komédia, pri ktorej som sa aj reálne zasmial a smiechom padal na zem. Policajt, ktorý je neschopný si zložiť vodičák a taxikár šoférujúc tak rýchlo, že je viac vo vzduchu ako na zemi, geniálna dvojica a o to lepší film. Čo k tomu viac povedať? Kto mal pred vyše 22 rokmi taký trafený nápad spraviť rýchlo a zbesilo (v dobe pred rýchlo a zbesilo) s dopravnými predpismi, radením a civilným šoférovaním? Všetká česť Lucovi Bessonovi. Známka: A ..... ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, která mě krásně zabavila na jeden večer a po letech i opakovaně na další večery. Jde o vcelku jednoduchý příběh, který je okořeněn přiměřenou dávkou akce a vtipu. K tomu je navíc podáváno sympatické obsazení všech postav, mezi kterými to správně jiskří. Zkrátka oddychová akční komedie jak má být. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo jo, když se má ve Francii natočit současná komedie (to jest ne ze staré školy), musí se scénáře chopit Luc Besson. Taxi je prostě klasa, má to super vtip, super obsazení, super auta (i když je to místy hodně přitažené za vlasy, ale co, u tohohle se člověk má bavit). Co víc si přát? Po zhlédnutí filmu jsem málem nějak začal mít víc rád Němce, ale pak mi docvaklo, že Emma Sjöberg je Švédka:) A pokud máte rádi moderní muziku, ať už trochu taneční nebo hip hop, přijdete si na svoje, podkreslení honiček je prostě výborné...No a pokud nemáte rádi policii, bude se vám Taxi líbit ještě víc;) Mimochodem televizní dabing ani zdaleka nadosahuje kvalit toho z videa...a přitom Taxi, Taxi televize uvedla právě s nedostižným "videodabingem"...tohle nikdy nepochopím... 80% i po všech těch letech (psáno 2014). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Těsně před natáčením spadl režisér Gerard Pires z koně a musel zůstat v nemocnici na pár týdnů. Po tuto dobu ho zastoupil Gerard Krawczyk, který mu každý den chodil do nemocnice ukazovat svou práci a pokračoval podle Piresových instrukcí. Krawczyk poté režíroval pokračování Taxi, taxi (2000) a Taxi 3 (2003). (don corleone)
  • Na začátku závěrečné honičky urazí Daniel (Samy Naceri) svým Peugeotem zpětná zrcátka Mercedesů. Později při honičce však Mercedesy svá zpětná zrcátka opět mají. (Martin_Happy)
  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)

Reklama

Reklama