Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thomas se právě zasnoubil. S vyhlídkou krásného rodinného života se setkává s otcem své nastávající a doufá, že mu dá své požehnání. OMYL! Gilbert má pocit, že díky svému třicetiletému manželství přišel o kus mládí. Přemlouvá Thomase, aby si nebral jeho dceru Lolu, všeho nechal a začal si s ním užívat života. Oba se ponoří do svého nového divokého života jako malí kluci... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (54)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nebýt to tak přitažené za vlasy s Iggy Poppem a vůbec tou hudební záležitostí, líbilo by se mi to víc. Ale některé ty vtípky mě dostaly (tlumočnický zážitek ze summitu s Irákem, otevírající se dveře od sprchy apod.). Trochu mě ale mrzí, že Les Gamins jsou dost podobní americkým komediím, odkud tfilm zřejmě hodně čerpá (pojď, seznámím tě s Fuckerovými nebo písnička pro milovanou zpívaná podivnou teen zpěvačkou apod.). Je to taková sázka na jistotu, řekla bych, a proto (alespoň u mě to tak je) tato komedie zůstává šedou myškou, kterou po pár týdnech zapomenu. Mnohem víc mi sedí na první pohled ne tak komediální snímky typu První den zbytku tvého života, který považuju za zatím vrchol francouzského omediálního žánru posledního desetiletí (to a K(l)amače srdcí). Mimochodem chování Loly a její matky mě taky dost zklamalo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dopustil jsem se zločinu proti tomuto filmu tím, že jsem se na něj podíval v češtině. Znamená to pro mě jedinou možnost, a to pustit si jej ještě jednou v původním znění. Když jsem si pak ve francouzštině proklikával některé scény, zjistil jsem, jak děsně může dabing zkazit celkový dojem. Mélanie Bernier má nádherně nakřáplý hlas a v češtině ji nadabovala Lucie Vondráčková, to snad nemůže být ani pravda. O těch Thomasových písničkách ani nemluvím, v češtině to vyznělo, jako by je zpíval nějaký retardovaný puberťák. Film je jinak poměrně dost zábavný, od srdce jsem se na mnoha místech zasmál. A to jsem si v duchu říkal, že to asi nebude žádný zázrak. Za excelentní závěrečnou scénu z konference by mohla mít Francie i pěknou polízanici, hláška "Orly - aéroport de merde" má potenciál vstoupit do dějin. Iggy Pop a jeho Lust for life je už jen třešničkou na dortu. ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Příjemná francouzská komedie ve stylu Fotr je lotr, jenomže s tím rozdílem, že zatímco ve zmiňovaném filmu je rodič milované úhlavním nepřítelem, tak v zde je to parťák pro kalby, hulení a všemožné vylomeniny. Moc jsem tomu nevěřil, ale jako celek to skvěle funguje a Les Gamins je za poslední léta rozhodně jednou z nejlepších komedií ze země galského kohouta. Má to nápad, tempo, zápletku, skvělý soundtrack, vyhýbá se to fekálnímu humoru, ale hlavně je to neskutečně pohodové a vtipné. Tvůrci se také neubránili rýpnutí do Íránu, nicméně právě tyto scény patří k těm nejvtipnějším. Samozřejmě to není typická francouzská komedie a je na ní patrná snaha zalíbit se zámořskému publiku, nicméně pokud by to mělo dopadnout pokaždé takto, tak proč ne. Moje hodnocení 75%. ()

LukasDope 

všechny recenze uživatele

Film, který vybírá přítelkyně mi nikdy nevytváří velký úsměv na tváři, přece jenom mi první polovinu filmu úsměv vytvořil a první dojmy opravdu zvýšil až na tolik, že jsem si v duchu říkal …. ono mě to baví. Herci mi sedli, hudba vhodná mému věku, jenže se potom začali objevovat ty nudné fáze každé druhé komedie, která vše "dobré" využije v prvních fázích zauzlení a poté už jen nudně a snadno předvídatelně končí děj, který mohl být celý film zajímavý a dokonce i vtipný. Zamě3apětapadesát% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Nic zlého netuše, chtěl jsem se v nejlepším případě trochu pobavit. Ale pobavil jsem se královsky! Vynikající komedie s bláznivou partou herců a dialogy sršící vtipem. Závěrečná scéna na summitu mě donutila řvát smíchy a k tomu všemu Iggy Pop...úžasné. Náladu mi nezkazil ani příšerný český dabing a česky přezpívané písničky, což považuju za zločin v jakémkoliv filmu. Wazzuuup! ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama