Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 3
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (476)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Název Poslední kapitola naznačuje šmitec, finíto, šlus. Jenže když je před tím napsáno Resident Evil, jeden nikdy neví... Takže se klidně může stát, že za pár pátků půjdu do kina na Resident Evil: Prodloužení, a pak na Resident Evil: Penalty. Půjdu ale zvesela, protože i když objektivně to vždycky bylo, je a případně bude o tomtéž, kvůli čemu už byly vynalezeny Toitoiky, podání je tak svižné, zábavné a úderné, až by si jeden myslel, že by to tak vážně mohlo být. Ono kdo ví, co se třeba takovému Trampovi doopravdy honí hlavou, doufám, že tuhle sérii nikdy neuvidí... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Spoločnosť Umbrella pokračuje vo svojom pláne zničenia ludstva a jedinou osobou, ktorá môže tento proces zastaviť, je Alice. Tá je nútená vrátiť sa do mesta Raccoon City, kde celá nákaza začala. V meste sa totiž má odohrať súboj, ktorý rozhodne o tom, ktorá strana zvíťazí. - Resident Evil a Underworld sú moje najmenej oblúbené hororové série, a aj keď si ich pokračovania vždy rád pozriem, nikdy ma velmi neuspokoja. Táto časť to opäť potvrdzuje. Pri úvodnej naháňačke som mal pocit, že niekto zlyhal a namiesto loga SyFy na začiatok omylom pridal logo SONY. CGI je dosť zlé, ale našťastie nie je používané úplne stále, takže sa to dá prežiť. Súbojov a akcie je tu dosť, lenže ja osobne od finálnej časti hororovej série so Zombie očakávam trochu viac. Milla Jovovich svojím výkonom ťahá takmer všetky scény. Určite treba pochváliť prácu kaskadérov, ktorí mali priestor na poriadne vybláznenie. Pozitívum je pre mňa aj to, ako sa vraj tím postaral o kaskadérku, ktorá pri natáčaní prišla o ruku (http://i.imgur.com/RPDPqlf.jpg). Chýbala mi však aspoň nejaká malá pripomienka v záverečných titulkách. Či to chcete vidieť musíte posúdiť sami, pretože hodnotenia mojich ČSFD kamarátov sú rozporuplné tak ako nikdy, nebudem radšej odporúčať. + herečka z Final Destination, Final Destination 2 a The Diabolical + herec z Diary of the Dead + herečka z The Wicked Within, Fortitude a Don't Hang Up + herečka z Friend Request + herec z The Forest ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení této ságy, které má šmrnc, napětí, dobrou akci a i hudbu. Vše, co měly předchozí díly měl i tento. Najdeme pár zajímavých scén, připomeneme si i počátek, což vítám. Ukončení je všelijaké, ale grády má. Dostaneme lehký náběh na další díl a budu jeden z mála, který by ho uvítal s otevřenou náručí. Bohužel neočekávám .. 8/10 = 83% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Souhlas s verbalem. Úvod ve stylu Mad Maxe s draky ještě ujde, ale pak už je to fakt vymývárna mozků, kdy hordy, snad desetitisíce, zombie nezpůsobí lidem o pět centimetrů před nimi zranění, kdy má možnost chlápek v Úlu vše hned ukončit, a nestane se, a ten druhý chlápek se zabudovaným módem skvělého boje nakonec dostane na budku, a k tomu ten konec, kdy zombie padají kolem jako mouchy, ale jinak se draci zachrání... uff, tohle překonalo i koukání na reklamy v českých televizích. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vnadí osudovým podtitulem, ale podráží si nohy už úvodním blouděním hlavní hrdinky. Falešných jump scares (plechovka, tiskárna) je tolik, že mě pak ty skutečné, za kterými se skrývá nějaká vykutálená potvora, už ani nenadzvednou. Když se navíc přitvrdí, zůstává akce zoufale sterilní, atmosféry se nedostává a i slibné momenty tak zůstávají smutně zapomenutelné. Nejtragičtější jsou ale desítky logických chyb, které vytrhávají z jinak více než slušného tempa. Není překvapením, že nečekaně úspěšné snažení o velkolepý závěr srážejí hloupé pointy, ale nakonec zůstávám i díky sympaticky zběsile přehrávajícímu Glenovi téměř smířený. Očekávání totiž byla v záporných hodnotách. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení mělo původně probíhat od podzimních měsíců roku 2013 v kanadském Torontu, Austrálii, Německu, Kanadě, Rusku a Spojených státech amerických, ale bylo odloženo na konec srpna 2014. Milla Jovovich (Alice) na Facebooku v srpnu 2014 oznámila, že z důvodu jejího těhotenství se natáčení opět odsouvá. Natáčet se nakonec začalo až 18. září 2015 v Kapském Městě v Jižní Africe. (Patw)
  • Ještě před začátkem natáčení byla premiéra filmu naplánována na rok 2014, ale kvůli natáčení filmu Pompeje (2014), které také režíroval Paul W.S. Anderson, byla odložena na rok 2016. Natáčení tak začalo až v září 2015. (Bad Guy)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno