Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 8
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 8

Recenze (476)

Fr 

všechny recenze uživatele

“JMENUJI SE ALICE A TOHLE JE KONEC MÉHO PŘÍBĚHU...“ /// Zábava, která se může zdát debilní, ovšem co jinýho od Residenta a vlastně i Andersona čekat. „CO BUDEME DĚLAT?“… „VŠECHNY JE POZABÍJÍME!“ A tak trojice čubek, kterou spojuje nenávist, to nakonec dokáže. Co? Tak schválně… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Můj svět je plnej zombíků. 2.) V mejch filmech má jít hlavně vo život. 3.) Thx za titule „fceli medvidek„. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že Posledná kapitola je tak špinavá a ide o tak rýdzi postapokalyptický kúsok. Zároveň je škoda, že Anderson nedokáže byť ambicióznejší, Aliciine schopnosti sú stále over the top, čo nejde dokopy s tým, že všetko je brané tak extrémne vážne. Ide o non-stop akciu s priblblými dialógmi od začiatku do konca a ak by sa film občas zastavil na viac ako jednu minútu, zrejme by mu to prospelo. Celú sériu treba brať tak, že Anderson na viac nemá, že zo seba vyždímal maximum možného a že je s výsledkom podľa všetkého sám (spoločne s Millou) spokojný. Ako guilty pleasure to funguje než ako drsná temná séria, čo ale zámerom tvorcov určite nebolo. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rýchly úvod vás hodí do deja, kedy sa Alice musí vrátiť do Hive, kde je šanca na zastavenie zombie apokalypsie, no súčasne čakajú ultra ťažkí protivníci, ktorí by sa jej strašne, ale strašne radi zbavili raz a navždy. Paul W.S. Anderson využil finálnu kapitolu na repete najobľúbenejších/najznámejších scén minulých dielov a ponúkne ich na vyššom či hard-core leveli. Pre hráčov sľubný štýl a rovnaká jazda s inými podmienkami. Príde scéna s vražedným laserom, budú naháňačky, pästné súboje a v prvej tretine jazdy na motorke či s obrneným vozidlom, za ktorými sa pachtia armády zombies. Je tu vytočený zloduch, aj nejaký menší boss, neskôr sa ešte reinkarnujú iní padlí bojovníci len aby sa mala s kým Alice mlátiť. Postáv je zrazu dosť a sami sa usmievate, koho by sa ešte oplatilo vrátiť do hry, nechať znova bojovať a opäť zahlušiť. Ak je to variácia na japonský comeback a opakované nasadzovanie zdanlivo porazených bossov do hry, funguje skvelo. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

A já debil jsem čekal, že se tvůrci konečně poučí z nehorázných failů předešlých dílů a aspoň na závěr stvoří něco, u čeho by se nemusel kroutit odpuzením nejen fanoušek herní předlohy, ale i fanoušek akčních post-apo skifi obecně. Pochvala budiž vyřčena tomu, že to neni takovej průser jako Odveta a konečně to v určitých chvílích má RE atmosféru. Nicméně Milla je v téhle roli čím dál víc otravnější, akce je naprosto příšerně natočená (bžilion střihů a člověk potom neví, komu jaká část těla při souboji patří), většinou hloupej scénář (ta scéna s benzínem a smrtí Weskera... jako really?) a "pointa" akorát tak klišoidní a trapná. Co stojí za zmínku je aspoň poměrně povedená hudba a efekty (ale jo, ten lítací drako-hák vypadající jak ze Sindibáda se tam dost hodil). I přes tunu negativ jsem se, při mírném zapomnění že se jedná o RE, a totálním vypnutí mozku, chvílema docela i bavil. Tak doufejme, že už je tohle totální konec série (i přes ten klasickej klišoidní konec) a RE se dostane do rukou někoho, kdo této sérii složí úctu a ne bankovní účet. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poslední RE je fakt nářez! Z kina jsem šel ohluchlý a s rozhozenýma očima.... Jinak samozřejmě jsou dvě třetiny (nebo tři?) filmu věnovány mlácení hlava nehlava v prasáckém střihu, co rve oči. Ale s tím jsem počítal, snad se i trochu těšil. Což neznamená, že střihač nemohl ubrat na razanci...ale zvládl jsem. Mám slabost pro RE (i když na 1.místě mám comics), mám rád Jovovichovou, když se pere, a zombíci též nejsou k zahození. Ošklivá Umbrella se konečně naplno odkopala, a tak je osud lidstva téměř zpečetěn. Kromě šílené kamery jsou obstojné i triky (vyjma placatých 3D krajin), nechybí roztomilé bestie (kentauři fajn, ale lítací potvory vedou), úderná hudba (kterou více oceníte v kině) a úděsné zvukové efekty (zvedaly mě z křesla). Většina soubojů adrenalinových (už ten první na bojovém vozidle), byť v kině opět razantnější. Spolu s dalšími deseti diváky jsem si film fakt užil. Jen konec jsem si představoval trochu jinak, když má jít o poslední část... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (20)

  • Postava Claire Redfield (Ali Larter) nosí ve filmu stejnou výstroj jako ve videohře „Resident Evil: Revelations 2“. (Sykii)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 26,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 312,2 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. prosince 2016 v Tokiu. (Varan)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama