Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2014] Stroj vypadal velmi nadějně a filmů natočených ve stylu klasik ze zlaté éry SF je dnes jak šafránu, ale u slibně nakročenýho filmu selhalo to nejdůležitější: příběh. Ten nepřináší nic novýho, zajímavýho, provokativního apod. a je strašně čitelnej. Nezachrání to ani temná dystopická atmosféra. Skalní scifisti si nejspíš ve filmu to svoje najdou a shlédnutí litovat nebudou, i když libovolná epizoda Krajních mezí je lepší. ()

Xeno.morpH 

všechny recenze uživatele

Transhumanistická vize nedaleké budoucnosti. Britové opět nezklamali, oldschoolové Sci-Fi s hutnou atmosférou a podmanivou zvukovou kulisou. Výborná je zvláště Caity Lotz, která svou roli roli robota zvládla tak excelentě, že by se od ní i starej Terminátor mohl učit :) Vůbec roboti i implantovaní jsou velmi dobře vymyšleni, i s jejich efekty, podivnou řečí a chováním - toto je spolu s Caity Lotz největší deviza filmu. ()

Reklama

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Už viackrát som mal možnosť vidieť nízkorozpočtový film (v rozličných žánroch), z ktorého režisér dokázal vyžmýkať pomaly "áčkovú" pecku. Túto geniálnu schopnosť však Caradog W. James nanešťastie nemá. Z tohto minimalistického sífička totiž lacnota srší všetkými smermi - čo by ale nemuselo byť nevyhnutne jeho náhrobným kameňom. Vlastne, ak by ste mali niekomu povedať obsah v jednej alebo dvoch vetách, tak sa nejedná o zlý nápad/premisu. Ale ako som tu už v niektorom komentári čítal, tento flik je veľmi nezaujímavo vyrozprávaný/zrežírovaný. Stále som od toho odskakoval na net, do kuchyne a neviem kde všade, pretože ma to nedokázalo chytiť ani niečím zaujať. Neopozerané tváre? Súhlasím. Herecké výkony? Len priemer. Hudba? Ani dobrá ani zlá. Scenár? Aj by ušiel ale zasa... barličky. Stroje medzi sebou rozprávajú akousi hatlaninou a divák, ani režisér, ani scenárista, ani nikto nevie o čom do tyče. Načo, že? Ééj, skôr 2 ako 3 ale možno sa neskôr tohto nápadu chytí a prerobí to na niečo lepšie niekto iný. Tak za 3 nech nechlascem. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Britská low-budget verze Robocopa, kde se kladou naprosto stejné "filozofické" otázky, ale chybí satirický podtón a zábavná brutalita. Promarněná záležitost, jejíž prvotně sympatické zacházení s nízkým rozpočtem (noční scény, slušná práce s osvětlením a efekty) v půlce úplně mizí, a ze Stroje se stává sterilní koridorovka. 40% ()

erased 

všechny recenze uživatele

The Machine je další z řady sci-fi tvořených nezapřenými nadšenci a fanoušky žánru a jeho novodobých klasik. Jenže jak už tomu tak u těchto filmů je, jejich rozháraný a nerozhodný obsah i struktura by ohromil ve videohře, ve filmu už to taková sláva není. Přestože se ale mezi takové fanoušky řadím i já a ty chyby jsem s klidem přehlížel, kýžené zábavy jsem se nedočkal. Naštěstí Toby Stephens ani jeho stroj a celá futuristická konspirace za devadesát minut ani nestihnou začít nudit, po všech stránkách zasloužený průměr jim tedy sluší. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama