Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nezávislý dystopický thriller z blízkej budúcnosti mieša romantiku s politikou a hrdo sa hlási k tradícii science-fiction, kde sú myšlienky dôležitejšie ako špeciálne efekty. Efektívne minimalistická prehliadka originálne sa dotýkajúca otázky, čo odlišuje človeka od stroja, stojí na atmosfére a podmanivej práci so zvukom a hudbou. Filmov na podobnú tému som už videl viac, tento patrí k tým ľahko nadpriemerným. Technické prevedenie je vcelku vierohodné, páľava morálnych a etických otázok je na prijateľnej úrovni. Ani príliš nebagatelizuje, ani príliš netlačí na pílu. Dej plynie v pomalšom tempe, triky sú na slušnej úrovni a aj herecké výkony sú prijateľné. Hoci film v podstate neprináša nič nové, patrí k tým lepším filmom z tohto žánru a stojí za to ho vidieť. ()

64B 

všechny recenze uživatele

Film jako celek špatný není. Horší je, když se rozkouskuje na postavy ve filmu. Ty tvoří lidé, kteří mají tupé dialogy. Které odříkávají jako básničku, z paměti a bez lidských emocí (omlouvá se Caity, která mluví prostě jako stroj). Bohužel, film toho víc nenabídne. Snad jedině nahou Caity, která..mm... :) ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nebola to A.I. Umelá inteligencia ani Metropolis ale zlé to rozhodne nebolo. Nápad a myšlienky ktoré tu vyzneli sú až znepokojujúco alarmujúce a bojím sa že sa podobná situácia, to jest navodenie nejakého citového vzťahu k neživému stroju, a naopak, môže v budúcnosti stať. Keď sa stroj bude uvedomovať a myslieť si že je živý. Herecké výkony hlavne hlavnej ženskej postavy ma takmer dojali. Bolo to perfektné. Soundtrack znejúci ako retro future 80´s ma tiež bavil. Sem sa to vyslovene hodilo. V celku to bolo dobré a aj tie čudne svietiace filtre by som prehltol ale tie gigantické diery v scenári, obrovské mnohé nelogické paradoxy, tie tu nemali čo hľadať. Vo filme sa vedie vojna proti číne. Tuto viedlo vojnu asi 10 Amerických ľudí. Po ich smrti sa všetko vrátilo do normálu a hlavné postavy mohli žiť šťastne až do smrti. Aj červená čiapočka sa skončila realistickejšie.. škoda. Pretože to malo obrovský potenciál. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Britská low-budget verze Robocopa, kde se kladou naprosto stejné "filozofické" otázky, ale chybí satirický podtón a zábavná brutalita. Promarněná záležitost, jejíž prvotně sympatické zacházení s nízkým rozpočtem (noční scény, slušná práce s osvětlením a efekty) v půlce úplně mizí, a ze Stroje se stává sterilní koridorovka. 40% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2014] Stroj vypadal velmi nadějně a filmů natočených ve stylu klasik ze zlaté éry SF je dnes jak šafránu, ale u slibně nakročenýho filmu selhalo to nejdůležitější: příběh. Ten nepřináší nic novýho, zajímavýho, provokativního apod. a je strašně čitelnej. Nezachrání to ani temná dystopická atmosféra. Skalní scifisti si nejspíš ve filmu to svoje najdou a shlédnutí litovat nebudou, i když libovolná epizoda Krajních mezí je lepší. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama